AVUI

max:31º
min:13º
Sou a: Inici / EL PASSALLIBRES, LA NOVA INICIATIVA QUE GUISSONA ESTRENA PER SANT JORDI

EL PASSALLIBRES, LA NOVA INICIATIVA QUE GUISSONA ESTRENA PER SANT JORDI

Es tracta d’un punt de recollida de llibres on totes les persones interessades poden intercanviar, de manera altruista i gratuïta, qualsevol llibre.

 

 

La Diada de Sant Jordi, ha estat la data d’inauguració de la proposta Passallibres a Guissona.

Aquesta nova iniciativa a la població, també anomenat Bookcroosing, és un moviment global que ja està instaurat en altres localitats catalanes i europees, i que promociona l’accés universal a la lectura i socialitza els llibres en espais públics.

Es tracta d’un punt de recollida de llibres on totes les persones interessades poden intercanviar, de manera altruista i gratuïta, qualsevol llibre. La dinàmica d'ús és ben senzilla:

Es tracta d’agafar un llibre i deixar-ne un altre al seu lloc, així s’afavoreix la incorporació de noves lectures, però també es pot agafar un llibre i, un cop llegit, retornar-lo perquè en pugui gaudir una altra persona.

S’han generat dos punts de recollida de llibres a Guissona, convertint les dues cabines telefòniques que quedaven buidaes, en dos espais Passallibres: la que es troba situada a la plaça Vell-pla (al costat del kiosc de l’Once)  i a l’avinguda Tàrrega (davant la Impremta Barnola)

Per engegar aquest intercanvi de llibres hem comptat amb el dipòsit/cessió de llibres descatalogats de la biblioteca municipal, llibres que hi ha aportat l’Ajuntament, així com també donacions de persones particulars.

Amb aquesta iniciativa es pretén donar accés a la lectura a la via urbana, potenciar aquesta pràctica i ajudar a revertir pràctiques de consum això com a promoure la reutilització de diferents lectures.

 

Guissona, 22 d’abril de 2022.