AVUI

max:29º
min:17º
Sou a: Inici / GUISSONA ES SUMA AL DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER EN DIFERENTS ACTES

GUISSONA ES SUMA AL DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER EN DIFERENTS ACTES

La façana de l’Ajuntament de Guissona es tenyeix de verd durant la setmana del 4 al 10 de febrer

La façana de l’Ajuntament de Guissona es tenyeix de verd durant la setmana del 4 de febrer.

Guissona s’ha volgut sumar una vegada més a commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer que té lloc el dilluns  4 de febrer. Per aquest motiu,  l’Ajuntament de Guissona ha acollit la idea que ha plantejat l’Associació Montse per al Càncer d’ il·luminar de color verd la façana de de l’Ajuntament del dilluns 4 i fins al diumenge 10 de febrer.

L’Associació Montse per al Càncer  afirma que “aquesta acció pretén fer una crida sobre aquesta malaltia i que cal continuar treballant per a poder reduir el seu impacte en la població”.

A més a més, el mateix dia, la Biblioteca ha acollit un acte per commemorar aquesta data. La Guissonenca Anna Pla acompanyada del músic local Ethan Barea, ha explicat de primera mà i en forma de microrelats, la seva experiència amb la malaltia. Aquesta activitat ha omplert la sala de la Biblioteca i ha fet emocionar a més d'una/a.

La data del 4 de febrer va ser instaurada per commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer l’any 2000 per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar a la societat, i d’aquesta manera poder avançar en la prevenció, la detecció precoç i en el tractament d’aquesta malaltia.

Val a dir que el càncer és una de les principals causes de mort tant a l’Estat Espanyol com al nostre territori. Un de cada tres homes i una de cada quatre dones seran diagnosticats d’un càncer al llarg de la seva vida. La incidència del càncer creix any rere any, i es pot convertir en els propers anys en la primera causa de mort per davant de les malalties cardiovasculars.