AVUI

max:18º
min:3º
Sou a: Inici / GUISSONA SUMA ESFORÇOS DURANT TOT EL MES DE MARÇ PER COMMEMORAR EL DIA DE LA DONA

GUISSONA SUMA ESFORÇOS DURANT TOT EL MES DE MARÇ PER COMMEMORAR EL DIA DE LA DONA

El municipi de Guissona i Guarda-si-venes expressarà el seu suport al Dia Internacional de les Dones (8 de març) amb diverses activitats que aplegaran història, cultura i reivindicació, entre altres.

 

El municipi de Guissona i Guarda-si-venes expressarà el seu suport al Dia Internacional de les Dones (8 de març) amb diverses activitats que aplegaran història, cultura i reivindicació, entre altres. La regidoria d’Igualtat, la regidoria de cultura de l’Ajuntament i el Museu de Guissona en col·laboració amb entitats locals, sumaran esforços per conscienciar la ciutadania per eradicar la desigualtat de gènere. En aquest sentit, durant el mes de març, es duran a terme diferents activitats culturals i reivindicatives amb l’objectiu de commemorar aquest dia i fer visible el paper de la dona a la nostra societat.

El Museu de Guissona, ha donat el tret de sortida de les activitats que es duran a terme durant tot el més de març, fent una proposta via les seves xarxes socials, mostrant diferents peces de la seva col·lecció per tal de que els seus seguidor/es n’extreguin una visió femenina.

Pel proper dissabte 6 de març, l’Associació de dones Nèvia, ha organitzat una caminada solidària i simbòlica, per tal de recollir fons per a una Associació que treballa contra la violència de gènere. El recorregut és lliure i es pot fer durant tot el dia. Per tal de fer-ne un seguiment demanen a tothom que hi ha col·laborat que etiqueti les seves fotos a xarxes amb el hashtag #nevia8m2021. Les inscripcions van començar la setmana passada en el marc del mercat municipal i seguiran aquest proper dijous dia 4 a la Pl. Bisbe Benlloch entre 10h i 13h. Amb la col·laboració regalen una samarreta o una ronyonera esportiva i una mascareta de color.

El diumenge 7 de març, les dones d’ERC a Guissona aposten per un espectacles de titelles i contes infantils per a la igualtat a la Sala del Centre catòlic.

Així mateix, pel dia 8 de març, dia internacional de la dona, hi ha una convocatòria a les 18.30h a la plaça Bisbe Benlloch per tal de realitzar la lectura del manifestat, que anirà a càrrec de les regidores a l’Ajuntament de Guissona i de l’Associació Nèvia. Seguidament, a les 19.00h, l’Associació Nèvia en col·laboració amb la regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Guissona ha organitzat una xerrada que porta per títol “Perquè dic si quan en realitat vull dir no?”, i que anirà a càrrec de la psicòloga Susanna Balagué. Per poder prendre-hi part cal reservar prèviament la localitat a: https://cutt.ly/al2QAmm Aquest acte és gratuït.

Posteriorment, el dissabte dia 13 de març, la regidoria de dona i igualtat de l’Ajuntament, ha organitzat una obra de teatre amb el títol “Dones valentes”, un  espectacle, on el públic s’endinsarà en la vida, trajectòria, aventures i desventures de diversos personatges femenins i contemporanis, que han deixat empremta. L’entrada te un preu de 2€ que anirà íntegrament a una Associació contra la violència de gènere. Les entrades ja estan disponibles a: https://cutt.ly/ql2QM7X

L’auditori sala Bach de l’escola de municipal de música, acollirà el dijous dia 18 la presentació del llibre “Terra de dones pageses”, d'editorial Fonoll. L’acte anirà a càrrec de Laura Saula i Tañà, periodista i autora del llibre i Maria Casoliva, de Sanaüja, una de les protagonistes del llibre. Comptarem també, amb la col·laboració  d'altres pageses de la comarca i amb la participació per videotrucada de Meritxell Serrat, consellera d’Agricultura i delegada del Govern a Brusel·les. Per participar en aquesta proposta gratuïta organitzada per la regidoria de cultura, cal fer prèvia inscripció al següent enllaç: https://cutt.ly/Dl2WnUk

El dissabte 20 de març, durant tot el dia, alguns/es artistes de la zona, faran varies Intervencions artístiques en diferents espais de Guissona des d’una perspectiva femenina. Una proposta organitzada des del Museu de Guissona i que porta per títol “Donart”

El mateix Museu, el dia 27 de març durant el matí, portaran a terme una acció estètica basada en les conclusions extretes durant l’activitat  “La col·lecció del Museu de Guissona en clau femenina”, iniciada a primers de març.

Per cloure el programa en visió de gènere d’aquest mes, el cicle de cinema Gaudí ens ofereix el film “Terra de telers”, un homenatge a aquelles dones que amb el seu esforç i tasca silenciosa donaren vida a les colònies industrials. Un acte organitzat des de la regidoria de cultura i que es podrà gaudir el diumenge 28 de març a les 18.00h a la sala de plens.

Cal tenir en compte que qualsevol dels esdeveniments programats es pot veure afectat per les mesures preventives i canviants davant la Covid-19.

Finalment, cal fer esment també de l'estreta col·laboració amb el SIAD del Consell Comarcal de la Segarra, suport incondicional, i promotor de a campanya #igualtatsegarra i del disseny gràfic d'aquesta, base per unificar tota la cartelleria.

 

Vídeo promocional de la campanya amb la col·laboració de totes les entitats nouvingudes

 

Guissona, 3 de març de 2021.