AVUI

max:9º
min:0º
Sou a: Inici / LA BIBLIOTECA INAUGURA L’EXPOSICIÓ “CONTRUINT EL TERRITORI”

LA BIBLIOTECA INAUGURA L’EXPOSICIÓ “CONTRUINT EL TERRITORI”

El passat divendres 12 de gener, la Bilblioteca de Guissona va acollir la inauguració de l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”.

 

El passat divendres 12 de gener, la Biblioteca de Guissona va acollir la inauguració de l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”.

La presentació de l'acte va anar a càrrec de Josep M. Santesmasses, en representació del Centre d'Estudis Segarrencs; de Xavier Casoliva, alcalde de Guissona; de Gemma Franquesa, regidora de cultura; i de Roger Costa, representant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

La mostra, que es pot visitar a la Biblioteca fins el 26 de febrer, tracta de la gran diversitat de paisatges que hi ha a Catalunya, producte de la relació continuada entre els éssers humans i l’entorn on els diversos elements construïts, la seva distribució pel territori i les seves formes i materials són un element clau de la configuració del paisatge.

L'exposició analitza aquesta interacció en contextos tan diversos com l’alta muntanya, la costa, les terres de secà, l’horta i les planes de regadiu, abordant la complementarietat entre les dimensions d’espais viscuts, simbòlics i productius dels diferents elements de l’arquitectura tradicional que en condicionen les formes, les tècniques i els materials utilitzats en la construcció i l’ornamentació, en relació o no amb els recursos presents en el territori i amb els coneixements tècnics dels especialistes.

A partir d'aquesta  realitat, l’exposició planteja elements de reflexió sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions, tot reflexionant sobre el seu futur a partir de l’actualització dels seus usos i funcions.