AVUI

max:25º
min:9º
Sou a: Inici / LA COHESIÓ HA ESTAT LA CLAU DE L’ÈXIT DE LA JORNADA COLORS

LA COHESIÓ HA ESTAT LA CLAU DE L’ÈXIT DE LA JORNADA COLORS

Una jornada definida des del teixit associatiu de la vila i sota el paraigües del Pla Educatiu d'Entorn, en la que enguany es va unir a la població de Guissona entorn al món dels cants, amb cançons d'arreu del món.

 

El passat dissabte, 18 de maig va tenir lloc a Guissona COLORS, la jornada intercultural per excel·lència des de fa tretze anys a Guissona.

Una jornada definida des del teixit associatiu de la vila i sota el paraigües del Pla Educatiu d'Entorn, en la que enguany es va unir a la població de Guissona entorn al món dels cants, amb cançons d'arreu del món.

Més de 150 guissonencs i guissonenques, durant tot el matí, van assajar lletres i cançons provinents dels llocs de naixement de les nacionalitats majoritàries de guissonencs i guissonenques, els assistents van aprendre cants en català, gràcies a la coral el Doll de Veus; en romanès, escollits per representants de la comunitat romanesa; en ucraïnès, sorgits de l'Associació Eslava Oriental; en senegalès, sota la batuta de la Unió de la Comunitat Senegalesa; en marroquí, representat pels alumnes de català i castellà de Caritas Guissona, d'origen marroquí i en colombià, gràcies als representants de l'ACOLCAT a Guissona.

Un matí de trobada, somriures i festa i sobretot de cohesió, en els que tots vam compartir un mateix espai units per la música. Sis cançons que ens van  trasladar a cultures i ritmes diferents des de primera hora de matí fins a les 12 del migdia, temps en el que els assistents van compartir una estona d’esmorzar

A les 12 a la seu dels Margeners s’hi va traslladar el periodista Carles Esteve (qui ha treballat al Quarts de 9 i a la Revista Castells i és director del Baròmetre Casteller) i Georgiana Ciupag, catalana d'origen romanès, tècnica en administración, candidata a les eleccions europees, ambdós músics de gralla i castellers a Vilafranca i al Vendrell. Ells dos van compartir una estona de tertulia amb guissonencs i guissonenques on van parlar del món casteller com a porta d'entrada a la cultura catalana als nouvinguts des de sempre.

Després de la conferència, la plaça Bisbe Benlloch s’omplí de gom a gom de gorres de tots COLORS, gorres que enguany s’han repartit com a nexe d’unió de tots els que han participat a la jornada, omplint la plaça de COLORS.

Amb la gorra al cap, tots els participants a la jornada van cantar totes les cançons que s'havien assajat al llarg del matí, en un acte molt festiu.

Com a cloenda de la jornada es va ballar  de Jason Derulo  en una flashmob intercultural que van aprendre tots els nens i nenes als seus centres educatius i que van ballar a la plaça acompanyats de les seves famílies.

La jornada va cloure a les 2 del migdia amb un vermut d'intercanvi cultural, elaborat per les diferents associacions de nouvinguts que van fer possible COLORS, moment en el que podrem compartir i valorar tota l'activitat portada a terme al llarg del matí.

La jornada va comptar amb la presència de director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, que va estar acompanyat de l’alcalde Xavier Casoliva i de la resta de regidors del consistori.