AVUI

max:24º
min:12º
Sou a: Inici / Notícies / ELS MARGENERS A LA FESTA MAJOR DE CERVERA

ELS MARGENERS A LA FESTA MAJOR DE CERVERA

Aquest passat diumenge 24 de setembre a la tarda els Margeners de Guissona van actuar a Cervera, en motiu de la seva Festa Major. Els hi van acompanyar els Brivalls de Cornudella i els Castellers de Viladecans.

Cervera (La Segarra).- Aquest passat diumenge 24 de setembre a la tarda els Margeners de Guissona van actuar a Cervera, en motiu de la seva Festa Major. Els hi van  acompanyar els Brivalls de Cornudella i els Castellers de Viladecans.

Pocs minuts passaven de les 18:00, i amb una Pl. Major força plena, quan va començar l’actuació amb els tradicionals pilars d’entrada: 2 pilars de 4 per part de la colla marró, 1 pilar de 4 pels blaus de Cornudella, i 1 pilar de 4 per sota per part dels verd fluorescent de Viladecans.

Els primers en actuar en cada ronda de castells van ser la colla local, els Margeners de Guissona. Com sempre els de la camisa marró es van agafar aquesta actuació molt en serio, portant els seus millors castells del moment. De sortida i en primera ronda van enlairar un paradíssim i tranquil 3de7, demostrant el domini que tenen d’aquesta estructura. El castell no va tenir cap complicació per descarregar-se, essent el quart d’aquesta temporada. En segona ronda van apostar per un 5de6 molt lleuger sobretot als pisos inferiors, controlat i dominat en tot moment. No envà aquest és un dels castells al qual els Margeners estant intensificant més els assajos per tal de pujar-lo un pis per la seva Diada a finals d’octubre, i dependrà de l’afluència als assajos d’aquestes properes setmanes el que el puguem veure a plaça. En última ronda, els Margeners portaren a plaça el tercer 4de7 de la temporada. A diferència del 3de7 i el 5de6, aquest castell el van tindre que treballar, i és que es va anar deformant des de massa aviat, i la descarregada va ser una mostra de lluita i resistència en tots els pisos. Però el valor de la canalla, l’equilibri del tronc, la força de la pinya i el seny de tota la colla van ser clau per descarregar el castell, repetint per tercer cop la millor actuació de la temporada. Tal i com ja van fer a la festa Major de Guissona, els de la camisa marró van fer 2 pilars de 4 per sota simultanis en la ronda de pilars, i per primer cop a Cervera van enlairar un pilar de 4 al balcó de la paeria.

La segona colla en actuar van ser els Brivalls de Cornudella. Segurament amb moltes menys camises de les desitjades van renunciar als castells de 7. En primera ronda van enlairar un 3de6, castell tranquil i descarregat sense cap complicació. En segona ronda van afrontar el 2de6. El castell no va patir en cap moment, mostrant bones mides i un domini en tots els pisos. Van tancar la tercera ronda amb un 3de6 amb agulla. Al igual que els dos anteriors castells, tampoc va portar cap complicació als de la colla de Cornudella. A ronda de pilars van descarregar 1 pilar de 4. Amb aquesta actuació els Brivalls van demostrar que tenen un bon domini dels castells de 6.

Per últim, els tercers en actuar van ser els Castellers de Viladecans. També amb poques camises a plaça, van fer la mateixa actuació que els Brivalls. En primera ronda un plàcid 3de6. En segona ronda van optar pel 3 de 6 amb agulla descarregat també sense problemes. I en tercera ronda van descarregar el 2de6, una mica més lluitat que els altres dos, sobretot per una petita indecisió de la canalla, però també més celebrat per tota la colla. Per despedir-se, en ronda de pilars van descarregar 1 pilar de 4.

Aquesta temporada els Margeners de Guissona celebren 10 anys, i en mostra d’agraïment pel suport rebut des dels seus inicis per part de la capital de la Segarra, van entregar uns records i unes paraules en nom del seu cap de colla a l’ajuntament i poble de Cervera. L’agraïment va ser correspost per part de l’alcalde.

Amb aquesta actuació els Margeners encaren el final de temporada: 1 mes, 8 assajos i 3 actuacions per tal de posar fi a una temporada difícil en alguns aspectes (pocs castells de 7 degut a la falta de camises en algunes actuacions i assajos), però en la que s’ha estrenat molta gent tan a la pinya, al tronc com sobretot a canalla, cosa que fa mirar el futur amb ambició a castells superiors per part dels de la camisa marró. Només els assajos i l’afluència als mateixos faran que sigui abans d’acabar aquesta temporada o que haguem d’esperar a la propera per veure’ls.

 

Margeners de Guissona: 2p4, 3de7, 5de6, 4de7, 2p4ps i pde4 al balcó

Brivalls de Cornudella: p4, 3de6, 2de6, 3de6a i pd4

Castellers de Viladecans: p4ps, 3de6, 3de6a, 2de6 i pde4