AVUI

max:32º
min:15º
Sou a: Inici / Notícies

Notícies

Guissona acull la xerrada "Puigcastellar de Biosca" a càrrec de l'arqueòleg guissonenc, Joaquim Pera.

Joaquim Pera Isern, arqueòleg, professor de la UAB i director de les excavacions del jaciment romà de Guissona, i escriptor del llibre “els orígens d’Iesso” va ser ahir el ponent que va omplir la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona en el marc de l’Aula d’Extensió Cultural de la Segarra. La propera sessió de l’Aula a Guissona serà el 9 de març amb el periodista i historiador, Vicenç Lozano, que parlarà sobre “Els secrets del Vaticà”.

Guissona acull la xerrada "Puigcastellar de Biosca" a càrrec de l'arqueòleg guissonenc, Joaquim Pera. - Llegir Més

Guissona engega una campanya de conscienciació per incrementar els índexs de reciclatge del porta a porta.

A partir del diumenge, 12 de febrer, a Guissona s’engega una campanya de conscienciació adreçada a tots els veïns per tal que dipositin al carrer la fracció corresponent el dia que toca. L’objectiu principal de la campanya és continuar millorant els índexs de reciclatge de la recollida porta a porta a la comarca de la Segarra, fomentant la participació ciutadana.

Guissona engega una campanya de conscienciació per incrementar els índexs de reciclatge del porta a porta. - Llegir Més

Guissona projecta un Curs de Director de Lleure gratuït per a treballadors.

L’Ajuntament de Guissona conjuntament amb l’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal estan gestionant i organitzant la projecció del Curs de Director de Lleure. Dilluns 13 de febrer es farà una nova sessió informativa. L’Ajuntament ha gestionat recentment l’homologació de diferents sales del municipi des del Servei d’Ocupació de Catalunya per poder realitzar aquests cursos oficials a Guissona. Concretament, s’han homologat la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona i el Casal Jove L'Escorxador.

Guissona projecta un Curs de Director de Lleure gratuït per a treballadors. - Llegir Més

COMENCEM LES TROBADES INTERGENERACIONALS A GUISSONA

Els alumnes de P3 de l'Escola Ramon Estadella han visitat la Fundació CAG i han realitzat tallers de manualitats amb els avis. D’aquesta manera es dóna el tret de sortida a les trobades intergeneracionals que s’organitzen entre la Fundació CAG i els centres educatius de la vila.

COMENCEM LES TROBADES INTERGENERACIONALS A GUISSONA - Llegir Més

A GUISSONA PER CARNAVAL, FES L'ANIMAL

Aquesta setmana GUISSONA engega la promoció de la festa de CARNAVAL que es portarà a terme del 24 de febrer a l'1 de març amb diferents propostes per petits i grans.

A GUISSONA PER CARNAVAL, FES L'ANIMAL - Llegir Més

PREMI DE TECNOLOGIA PER ALS ALUMNES DE 3R D'ESO DE L'INS GUISSONA

Els estudiants han celebrat amb entusiasme la notícia que permetrà gaudir d’una eina professional a tot l’alumnat del centre. El passat mes de gener es va comunicar al centre que ha estat premiat en aquest certamen amb una impressora 3D d’última generació i consumibles gratuïts durant un any.

PREMI DE TECNOLOGIA PER ALS ALUMNES DE 3R D'ESO DE L'INS GUISSONA - Llegir Més

AVIS I JOVES DE GUISSONA PARTICIPEN AL PROGRAMA "APRENENTATGE I SERVEI" ON JUNTS PREPAREN LA REPRESENTACIÓ D'UN CONTE

Els alumnes de quart d'ESO de l'Institut Guissona i del FEDAC Guissona participen un any més en el programa d’aprenentatge i servei. Aquest programa és una proposta educativa que combina a la vegada processos d’aprenentatge i serveis a la comunitat. Una de les activitats que s’està promovent, entre els alumnes del servei comunitari del FEDAC Guissona i els avis de la Fundació és treballar un conte.

AVIS I JOVES DE GUISSONA PARTICIPEN AL PROGRAMA "APRENENTATGE I SERVEI" ON JUNTS PREPAREN LA REPRESENTACIÓ D'UN CONTE - Llegir Més

LA SOCIÒLOGA ALBA CASTELLVÍ ENGEGA L'ESCOLA DE PARES I MARES A GUISSONA

Una vuitantena de pares i mares van gaudir d’aquesta xerrada amb la que es va iniciar el cicle de conferències de l’Escola de Pares i Mares d’aquest any. Enguany, l’Escola esdevé un projecte conjunt de l'Associació de Famílies de Guissona i de les ampes cinc centres educatius de la vila: INS Guissona, Llar d’Infants Patufet, FEDAC Guissona, Escola Ramon Estadella i Escola Ramon Faus i Esteve, sota el paraigües del Pla Educatiu d’Entorn. La propera xerrada serà el proper 17 de març i anirà a càrrec d’en Xevi Verdaguer, amb el títol L’ALIMENTACIÓ I MILLORA DEL RENDIMENT ESCOLAR.

LA SOCIÒLOGA ALBA CASTELLVÍ ENGEGA L'ESCOLA DE PARES I MARES A GUISSONA - Llegir Més

ES COMMEMORA ELS 30 ANYS DE BOMBERS VOLUNTARIS

El passat dissabte, 28 de gener Guissona va retre homenatge als bombers voluntaris que durant 30 anys han donat servei al municipi i que durant el 2016 es van jubilar com a bombers.

ES COMMEMORA ELS 30 ANYS DE BOMBERS VOLUNTARIS - Llegir Més

UNA FESTA MAJOR JOVE FETA DES DE LES XARXES

El passat mes de desembre, un any més l’Ajuntament de Guissona va obrir un procés via xarxes socials amb l’objectiu d’escollir les propostes nocturnes de FESTA MAJOR. Des de la regidoria de festes municipal, encapçalada per M Carme Farré, ja s’ha procedit a la contractació de la festa major jove tenint en compte les propostes d’aquesta enquesta jove portada a terme via xarxes socials.

UNA FESTA MAJOR JOVE FETA DES DE LES XARXES - Llegir Més

Guissona projecta una xerrada informativa sobre la normativa de la Llei d’estrangeria

Es va comptar amb la presència de la regidora de serveis socials, Carme Farré. La xerrada va anar a càrrec de Toni Moya, assessor del Centre d’Informació de Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO. Va centrar la xerrada en les novetats en el procediment per a l’obtenció de la nacionalitat espanyola per residència. I temes d’estrangeria com les autoritzacions de residencia, renovacions d’autoritzacions, reagrupaments familiars, entre altres.

Guissona projecta una xerrada informativa sobre la normativa de la Llei d’estrangeria - Llegir Més

PROPOSTA CONJUNTA PER AL CICLE DE XERRADES QUE OFEREIX L'ESCOLA DE PARES I MARES DE GUISSONA.

L'Ajuntament de Guissona, sota el paraigües del Pla Educatiu d'Entorn, s'ha unit per primera vegada amb les AMPES dels cinc centres educatius de la vila i amb l'Associació de Famílies en un projecte conjunt de formació de famílies. Alba Castellví, Xevi Verdaguer i Daniel Gabarró han estat els escollits com a conferenciants del cicle de xerrades.

PROPOSTA CONJUNTA PER AL CICLE DE XERRADES QUE OFEREIX L'ESCOLA DE PARES I MARES DE GUISSONA. - Llegir Més

S'INICIA EL CICLE D'ACTIVITATS INFANTILS A GUISSONA

El proper diumenge, 22 de gener GUISSONA inicia el cicle d'activitats infantils TARDOR-HIVERN després de dos anys d'activitat continuada en el que la població de Guissona ha valorat molt positivament l'oferta d'alternatives de lleure per als mes petits durant l'hivern.

S'INICIA EL CICLE D'ACTIVITATS INFANTILS A GUISSONA - Llegir Més

JORDI MORERA I MAS ESCOLLIT NOU ALCALDE INFANTIL DE GUISSONA

Els alumnes de tercer de primària de l’Escola Ramon Estadella i Torradeflot han visitat l’Ajuntament amb l’objectiu d’apropar l’ens local als nens i nenes.

JORDI MORERA I MAS ESCOLLIT NOU ALCALDE INFANTIL DE GUISSONA - Llegir Més

ÈXIT DE LA SEGONA CURSA DEL SANT TORNEM-HI!

Sergi Rodríguez i Rosamari Carulla han estat els guanyadors de la primera prova atlètica del calendari, la Cursa del Sant Tornem-hi de Guissona, que ha servit per inaugurar la Lliga Ponent 2017. Marc Aranda i Georgina Batet han estat els guanyadors de la distància curta d’una cita que ha aplegat 200 participants sota l’organització de l’Ajuntament de Guissona.

ÈXIT DE LA SEGONA CURSA DEL SANT TORNEM-HI! - Llegir Més

L'ESTRELLA D'ORIENT GUIA ELS REIS FINS A LA VILA DE GUISSONA

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient van arribar a Guissona guiats per una estrella que havien elaborat nens i nenes la setmana prèvia en el marc de les activitats prèvies a la Cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient.

L'ESTRELLA D'ORIENT GUIA ELS REIS FINS A LA VILA DE GUISSONA - Llegir Més

CAMPAMENT REIAL A LA PLAÇA MAJOR

La vigilia de la cavalacada de reis va ser ocupada pel campament reial on una trentena de patges ajudants de ses majestats van ultimar els darrers preparatius de la cavalcada.

CAMPAMENT REIAL A LA PLAÇA MAJOR - Llegir Més

GUISSONA ES POSA LA GORRA

L'Ajuntament de Guissona s'adhereix a la campanya de la FANOC posarnt-se la gorra contra el càncer infantil, aquesta foto de tots els regidors de l'equip de govern és el tret de sortida de venda de gorres al vestíbul de l'Ajuntament.

GUISSONA ES POSA LA GORRA - Llegir Més

CLOU EL PARC DE NADAL A GUISSONA

Centenars de nens i nenes van gaudir de les activitats que s'hi plantejaven: ludoteca pels més petits, tallers de manualitats, maquillatge, inflables, zona de circ i jocs gegants. Una alternativa de lleure per les tardes de Nadal promoguda per la regidoria de cultura i que les famílies valoren de forma molt positiva.

CLOU EL PARC DE NADAL A GUISSONA - Llegir Més

EL PATGE KARIM HA ARRIBAT A GUISSONA

El patge Karim va passar a recollir les cartes dels nens i nenes de la vila, carregadades de regals i il·lusions. En la seva visita a Guissona primer va recollir les bústies reials ubicades en tres comerços de la vila: La Bodegueta, Cal Conna i la Drogueria Catalunya.

EL PATGE KARIM HA ARRIBAT A GUISSONA - Llegir Més

LA TRADICIONAL CAGADA DEL TIÓ DELS DESITJOS

Aquest tió, que va arribar en el marc de la Fira de Nadal i que va ser alimentat amb els desitjos dels nens i nenes de Guissona, es va traslladar a la plaça major el passat dia 24 a les 12 del migdia, on 200 nens i nenes al ritme de la cançó "caga tió, tió de Nadal, ..." van fer la tradicional cagada.

LA TRADICIONAL CAGADA DEL TIÓ DELS DESITJOS - Llegir Més

TORNEN ELS PASTORETS DE GUISSONA

23 anys després de l'última representació, el passat 26 de desembre, diada de Sant Esteve, Guissona va tornar a obrir el teló amb els seus emblemàtics Pastorets, una representació que es repetirà el proper 6 de gener també amb les entrades esgotades.

TORNEN ELS PASTORETS DE GUISSONA - Llegir Més

EL PLE APROVA ELS PRESSUPOSTOS I L'AMPLIACIÓ DE L'ATENEU

El passat dijous, 22 de desembre a les 8 de la tarda va tenir lloc sessió de Ple en el que es va aprovar el pressupost general de l’any 2017 de plantilla de persona i bases de pressupost

EL PLE APROVA ELS PRESSUPOSTOS I L'AMPLIACIÓ DE L'ATENEU - Llegir Més

GUISSONA CELEBRA ELS 100 ANYS DE LOURDES PLANELL

El passat dissabte, 17 de desembre la Sra. Lourdes Planell va celebrar els seus cent anys en companyia de la seva família, dels residents de la Fundació i de representants del consistori.

GUISSONA CELEBRA ELS 100 ANYS DE LOURDES PLANELL - Llegir Més

MARATÓ DE SOLIDARITAT A GUISSONA

Amb les activitats que es van portar a terme aquests dies, Guissona va recaptar 8829,06€ per la Marató de TV3. D’aquesta manera, Guissona atorga solidaritat en recaptacions populars, essent una de les més important recaptacions populars a nivell de Catalunya. Gràcies a tots per la vostra solidaritat!!!

MARATÓ DE SOLIDARITAT A GUISSONA - Llegir Més

5 anys de pessebre vivent

El pessebre vivent que s'ubica a les sales annexes a la capella del Claustre i que compta amb una quarentena de figurants explica diferents escenes relacionades amb el naixement de l'infant Jesús barrejades amb la vida quotidiana de l'època. El pessebre es celebra sempre el dissabte previ a la Marató i en algunes ocasions també el següent, enguany i atès que el següent ja és la vigilia de Nadal només se'n farà una representació.

5 anys de pessebre vivent - Llegir Més

ÈXIT DE PUBLIC I D'ACTIVITATS A LA FIRA DE NADAL I DE L'ANTIQUARI

Una desena de parades d'antiguitats i una vintena de pessebre, joguines i regals nadalencs van omplir els carrers del nucli històric per celeblrar la cinquena fira de nadal. Bon ambient i molt de públic en aquesta fira que es consolida en el calendari firal guissonenc.

ÈXIT DE PUBLIC I D'ACTIVITATS A LA FIRA DE NADAL I DE L'ANTIQUARI - Llegir Més

PESSEBREJA A GUISSONA

Sota el títol de PESSEBREJANT, 41 comerços de Guissona durant les festes nadalenques treuran al seu exterior figures de pessebre per portar el nadal als carrers de la vila ... Sant Josep, lal Mare de Déu, el nen Jesús, àngels, nens, la dona que va al mercat, el ferrer, ... diferents elements fets amb fusta que portaran la tradició del pessebre als carrers de la nostra vila.

PESSEBREJA A GUISSONA - Llegir Més

PATGES REIALS VISITEN ELS CENTRES EDUCATIUS DE GUISSONA

Els primers patges reials han arribat a Guissona per vigilar a petits i grans i recollir els seus desitjos, van visitar els alumnes d'educació infantil dels centres educatius de la vila.

PATGES REIALS VISITEN ELS CENTRES EDUCATIUS DE GUISSONA - Llegir Més

arxivat sota: