AVUI

max:17º
min:4º
Sou a: Inici / Notícies

Notícies

COMENIUS DE L'INS GUISSONA A POLÒNIA

El passat dia 29 de novembre quatre estudiants i quatres professors de l’institut de Guissona van marxar en direcció a Polònia, per realitzar el projecte Comenius amb l’objectiu de millorar l’anglès, conèixer noves cultures i fer amistats. Allí es van trobar amb alumnes de Romania, Alemanya, Italia i Polònia.

COMENIUS DE L'INS GUISSONA A POLÒNIA - Llegir Més

Protecció Civil posa en alerta el Pla PROCICAT per la previsió de vent molt fort, especialment a cotes altes i mitjanes

La previsió indica que avui bufarà molt fort, sobretot a la part central del dia, quan es preveu que es puguin superar les ratxes de 125 km/h en cotes elevades delPirineu, Prepirineu,i podent arribar a aquests valors també a cotes mitjanes - altes del prelitoral i de la Catalunya Central.

Protecció Civil posa en alerta el Pla PROCICAT per la previsió de vent molt fort, especialment a cotes altes i mitjanes - Llegir Més

MAITE CARRANZA VISITA L’ESCOLA RAMON FAUS I ESTEVE

El passat 3 de desembre, l’escriptora Maite Carranza va visitar l’Escola Ramon Faus i Esteve. Autora d’una extensa obra juvenil i infantil premiada i traduïda a moltes llengües. També escriu guions per la televisió . Ha obtinguts molts premis al llarg de la seva trajectòria, els últims dels qual són Premi Serra d’Or de Literatura Infantil i juvenil per “Paraules emmetzinades” i el Premio Nacional de Literatura Infantil y juvenil per la mateixa obra. Va oferir diferents sessions d’animació a la lectura amb els alumnes de diferents nivells de l’escola que han treballat alguns dels seus llibres.

MAITE CARRANZA VISITA L’ESCOLA RAMON FAUS I ESTEVE - Llegir Més

L'ENDEMÀ ES PRESENTA A GUISSONA

La directora Isona Passola va passar el passat dimecres, 3 al vespre pel Centre Catòlic de Guissona per presentar el seu darrer documental, L’endemà. Després de la projecció del documental, en la que hi van assistir una cinquantena de persones, el públic assistent va tenir l’oportunitat de conversar amb la seva directora

L'ENDEMÀ ES PRESENTA A GUISSONA - Llegir Més

DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA SIDA A GUISSONA

En motiu del DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA SIDA, des del Casal Jove l’Escorxador de Guissona, amb el suport de la Secretaria General de Joventut, s’ha promogut la jornada a partir de taules informatives als centres educatius d’educació secundària de la vila, amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta jornada.

DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA SIDA A GUISSONA - Llegir Més

LA MÀGIA OMPLE DE GOM A GOM EL CENTRE CATÒLIC

Aquest diumenge s’ha iniciat a Guissona el ‘Cicle d’Arts Escèniques A prop’ omplint de gom a gom la sala del centre catòlic, exhaurint-se la totalitat de les localitats disponibles.

LA MÀGIA OMPLE DE GOM A GOM EL CENTRE CATÒLIC - Llegir Més

GUISSONA COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

El dia 25 de novembre es commemora el dia mundial de la violència vers les dones arreu del país, enguany amb una campanya unitària de sensibilització amb el missatge “Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices.

GUISSONA COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES - Llegir Més

ES PRESENTA EL PRIMER NÚMERO DE RETALLS DE GUISSONA

Sota el títol EDUARD CAMPS I CAVA. PASSIÓ PER LA VIDA. 1878-1954 es va presentar ahir a la Biblioteca de Guissona el primer exemplar de la col·lecció de monogràfics sobre historia de Guissona, RETALLS DE GUISSONA.

ES PRESENTA EL PRIMER NÚMERO DE RETALLS DE GUISSONA - Llegir Més

BENET GOMEZ, GUANYA L'ENDURO DE L'ANOIA PUNTUABLE PEL CAMPIONAT DE CATALUNYA

Benet Gomez Subarroca assoleix la victòria en categoria Junior i el tercer lloc de la general, en una cursa disputada a santa Margarida de Montbui el pasat diumenge dia 23.

BENET GOMEZ, GUANYA L'ENDURO DE L'ANOIA PUNTUABLE PEL CAMPIONAT DE CATALUNYA - Llegir Més

Sota el lema MIRA’T EL CALENDARI, Guissona promourà la jornada mundial contra la violència de gènere.

El dia 27, dia de mercat setmanal, s’ ubicarà un espai de reflexió contra la violència en la que es facilitarà un calendari del 2015 amb un missatge contra la violència masclista a més de altres materials com telèfons d’interès, serveis existents a Guissona i la comarca, etc.

Sota el lema MIRA’T EL CALENDARI, Guissona promourà la jornada mundial contra la violència de gènere. - Llegir Més

Es posa en marxa un Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant a Guissona.

S'ha posa’t en marxa un servei social preventiu d’intervenció socioeducativa, conegut anteriorment com Centre Obert, que es presta al Casal Jove l'Escorxador. El servei atén les necessitats socioeducatives dels infants i adolescents en situació de risc i també inclou la intervenció de suport i acompanyament, capacitació i tractament amb les seves famílies.

Es posa en marxa un Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant a Guissona. - Llegir Més

Guissona projecta el cinquè curs de conductor de carretons elevadors.

l curs va rebre l’acollida de l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, que va remarcar la importància del cursos de capacitació que faciliten la recerca de feina i la labor que es fa des del Consell Comarcal, donant suport a les persones aturades mitjançant programes del SOC, com són Treball i Formació, AODL, entre altres i principalment, el Servei d’orientació laboral que es porta a terme cada dimarts a Guissona.

Guissona projecta el cinquè curs de conductor de carretons elevadors. - Llegir Més

S’INAUGURA L’EMPREMTA D’UNA VIDA

El passat dissabte, 8 de novembre es va inaugurar l’exposició EDUARD CAMPS, L’EMPREMTA D’UNA VIDA. Aquesta exposició pretén donar a conèixer altres facetes d’aquest personatge il·lustre de Guissona, Eduard Camps, nascut a Guissona el 27 de novembre de 1878 i que va exercir de metge a la nostra vila, seguint les passes del seu pare i també del seu avi. També va realitzar l’estudi de la Història de Guissona, escrivint les seves Notes històriques i va participar activament a la vida pública de la vila tant en l’àmbit particular com professional

S’INAUGURA L’EMPREMTA D’UNA VIDA - Llegir Més

GUISSONA INICIA NOVES CLASSES DE CATALÀ

Aquest divendres al vespre Guissona va iniciar les classes de català per a catalano-parlants. Aquesta proposta desenvolupada des de la regidoria de cultura s’ha portat a terme gràcies a la demanda de cursos de català per part de persones catalano-parlants de mitjana edat que van rebre tota l’educació en llengua castellana i que volen millorar els seus coneixements de gramàtica i ortografia en català.

GUISSONA INICIA NOVES CLASSES DE CATALÀ - Llegir Més

CONVOCATÒRIA DE PLE

Dijous, 13 de novembre a les 9 del vespre i a la Sala de Comissions, convocatòria de Ple ordinari amb el següent ordre del dia

CONVOCATÒRIA DE PLE - Llegir Més

Guissona s’afegeix a la tendència massiva del SÍ – SÍ

A Guissona han votat un total de 1.774 persones. El Sí-Sí ha obtingut 1.555 vots (un 87,66%), el Sí-No ha tret 92 vots (un 5,19€) i el No 54 vots (un 3,04%).

Guissona s’afegeix a la tendència massiva del SÍ – SÍ - Llegir Més

JORGINA SECANELL, ESCOLLIDA COM NOVA ALCALDESSA

Més d’una cinquantena d’alumnes de tercer de primària de l’Escola Ramon Faus i Esteve han visitat l’Ajuntament amb l’objectiu d’apropar aquesta institució als nens i nenes.

JORGINA SECANELL, ESCOLLIDA COM NOVA ALCALDESSA - Llegir Més

S’INICIA LA QUARTA FASE DE LES OBRES DE L’ATENEU DE GUISSONA

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de la quarta fase de l’Ateneu. Amb aquesta fase s’intentarà consolidar l’edifici des de l’exterior en allò que suposi aïllar-lo de les inclemències exteriors (finestres i portes exteriors), per a evitar el deteriormaent dels elements construïts fins a la data i avançar en l’execució dels elements constructius més pesants (parets, soleres, etc.) i amb l’ignifugació de l’estructura.

S’INICIA LA QUARTA FASE DE LES OBRES DE L’ATENEU DE GUISSONA - Llegir Més

EL NOSTRE ALCALDE SIGNA CONTRA L'ESTAT PER VULNERAR EL DRET A DECIDIR

El nostre alcalde signa la denúnica ciutadana contra l'Estat per vulnerar el dret a decidir del poble català, aquest document també es podrà signar el proper diumenge, 9 de novembre al nostre col·legi electoral, ubicat a l'INS Guissona.

EL NOSTRE ALCALDE SIGNA CONTRA L'ESTAT PER VULNERAR EL DRET A DECIDIR - Llegir Més

VIII DIADA DELS MARGENERS DE GUISSONA

Després d’una temporada en que vam començar bastant fluixos i curts de camises en moltes actuacions, tornàvem a recuperar forces, energia i motivació, fet que implica més gent i, conseqüentment, castells més grans, fins a tocar el nostre sostre particular.

VIII DIADA DELS MARGENERS DE GUISSONA - Llegir Més

9N 2014. Tu hi participes. Tu decideixes.

El dia 9 de novembre de 2014, el Govern de la Generalitat de Catalunya obre un procés de participació ciutadana en què els catalans i les catalanes i les persones residents a Catalunya poden manifestar la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya.

9N 2014. Tu hi participes. Tu decideixes. - Llegir Més

ALEX ROSANES AL CEMENTIRI DE GUISSONA

Tal i com marca la tradició, petits i grans van visitar el dia 1 el cementiri de Guissona, el qual va acollir durant tot el matí el concert de guitarra a càrrec d’Alex Rosanés, que va acompanyar als que hi anaven per a recordar els seus éssers estimats.

ALEX ROSANES AL CEMENTIRI DE GUISSONA - Llegir Més

GUISSONA CONTRASTA LA CASTANYADA I EL HALLOWEEN

Des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Guissona, enguany s’ha celebrat la festa de la Castanyada amb la representació d’un conte LA CARABASSA QUE VOLIA ROBAR LA CASTANYADA, amb el qual s’ha donat a conèixer el contrast de les dues tradicions, que actualment conviuen durant la vigilia de Tots Sants a la nostra vila.

GUISSONA CONTRASTA LA CASTANYADA I EL HALLOWEEN - Llegir Més

GUISSONA SEGUEIX AUGMENTANT LA NATALITAT

Aquest matí TV3 ha realitzat diverses entrevistes a la Llar d'Infants Patufet atès que Guissona és dels pocs municipis en els que va augmentar la natalitat el passat 2013

GUISSONA SEGUEIX AUGMENTANT LA NATALITAT - Llegir Més

BENET GOMEZ, SEGON AL CAMPIONAT D'ESPANYA D'ENDURO

El Guissonenc Benet Gomez Subarroca acaba segon en categoria 125 sub 21 i tercer en Junior Open en la classificació final del campionat d’Espanya d’enduro. Després de la seva participació en l’ultima prova a Priego de Còrdova

BENET GOMEZ, SEGON AL CAMPIONAT D'ESPANYA D'ENDURO - Llegir Més

GUISSONA HA APROVAT EL SEU POUM

Amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya s’ha donat per aprovat el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que va iniciar-se l’any 2002 però que en diferents moments ha sofert algunes aturades i al que s’ha donat l’empenta definitiva aquesta darrera legislatura, encapçalada pel regidor d’Urbanisme Àngel Masanés.

GUISSONA HA APROVAT EL SEU POUM - Llegir Més

ACTUACIÓ DELS MARGENERS A LA FESTA DELS AMICS DE LA AVINGUDA MISTRAL

La colla de la Segarra actua al Poble Sec, acompanyats de la colla local, on descarreguen castells de set i mig. El passat diumenge prop de 90 membres de la colla marró es van desplaçar al barri barceloní del Poble Sec, on van descarregar, després de dos pilars de quatre de benvinguda, el quart quatre de set amb agulla de la temporada. El castell, es va mostrar ferm tota l'estona, fins que va deixar al descobert el pilar de cinc central, molt lleuger però ferm, com ja ens tenen acostumats.

ACTUACIÓ DELS MARGENERS A LA FESTA DELS AMICS DE LA AVINGUDA MISTRAL - Llegir Més

LA POETA DE PUIG-REIG MONTSERRAT BUTXACA GUANYADORA DEL SISÈ PREMI JORDI PÀMIAS

L’obra “Pern Anj” o “La Casa de la vida” escrita per la poeta puig-regenca, Montserrat Butxaca, ha estat la guanyadora de la sisena edició del premi Jordi Pàmias de Poesia, en el que s’hi van presentar quaranta-tres obres, provinents d’arreu dels països catalans.

LA POETA DE PUIG-REIG MONTSERRAT BUTXACA GUANYADORA DEL SISÈ PREMI JORDI PÀMIAS - Llegir Més

ELS MARGENERS A LA DIADA DEL LOCAL DELS TIRALLONGUES DE MANRESA

El dissabte 18 d'octubre a la tarda, els Margeners de Guissona vam actuar a la diada del local dels Tirallongues de Manresa, juntament amb ells i els castellers de Santpedor. Vam portar força camises a plaça i això ens va permetre encarar bons castells per pensar ens els objectius d'aquest tram final de temporada.

ELS MARGENERS A LA DIADA DEL LOCAL DELS TIRALLONGUES DE MANRESA - Llegir Més

S'amplien les excavacions al parc arqueològic de Guissona

Aquest dilluns, en el marc de la campanya d'excavació al parc arqueològic de Guissona de la ciutat romana de Iesso, una nova empresa d'arqueologia, la mataronina Antequem, ha iniciat els treballs de conservació al jaciment, previstos per a aquesta tardor, que s'uneixen als iniciats la setmana passada per l'empresa Arqueòlegs.cat.

S'amplien les excavacions al parc arqueològic de Guissona - Llegir Més

arxivat sota: