AVUI

max:16º
min:7º
Sou a: Inici / Notícies

Notícies

GUISSONA COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

El dia 25 de novembre es commemora el dia mundial de la violència vers les dones arreu del país, enguany amb una campanya unitària de sensibilització amb el missatge “Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices.

GUISSONA COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES - Llegir Més

ES PRESENTA EL PRIMER NÚMERO DE RETALLS DE GUISSONA

Sota el títol EDUARD CAMPS I CAVA. PASSIÓ PER LA VIDA. 1878-1954 es va presentar ahir a la Biblioteca de Guissona el primer exemplar de la col·lecció de monogràfics sobre historia de Guissona, RETALLS DE GUISSONA.

ES PRESENTA EL PRIMER NÚMERO DE RETALLS DE GUISSONA - Llegir Més

BENET GOMEZ, GUANYA L'ENDURO DE L'ANOIA PUNTUABLE PEL CAMPIONAT DE CATALUNYA

Benet Gomez Subarroca assoleix la victòria en categoria Junior i el tercer lloc de la general, en una cursa disputada a santa Margarida de Montbui el pasat diumenge dia 23.

BENET GOMEZ, GUANYA L'ENDURO DE L'ANOIA PUNTUABLE PEL CAMPIONAT DE CATALUNYA - Llegir Més

Sota el lema MIRA’T EL CALENDARI, Guissona promourà la jornada mundial contra la violència de gènere.

El dia 27, dia de mercat setmanal, s’ ubicarà un espai de reflexió contra la violència en la que es facilitarà un calendari del 2015 amb un missatge contra la violència masclista a més de altres materials com telèfons d’interès, serveis existents a Guissona i la comarca, etc.

Sota el lema MIRA’T EL CALENDARI, Guissona promourà la jornada mundial contra la violència de gènere. - Llegir Més

Es posa en marxa un Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant a Guissona.

S'ha posa’t en marxa un servei social preventiu d’intervenció socioeducativa, conegut anteriorment com Centre Obert, que es presta al Casal Jove l'Escorxador. El servei atén les necessitats socioeducatives dels infants i adolescents en situació de risc i també inclou la intervenció de suport i acompanyament, capacitació i tractament amb les seves famílies.

Es posa en marxa un Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant a Guissona. - Llegir Més

Guissona projecta el cinquè curs de conductor de carretons elevadors.

l curs va rebre l’acollida de l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, que va remarcar la importància del cursos de capacitació que faciliten la recerca de feina i la labor que es fa des del Consell Comarcal, donant suport a les persones aturades mitjançant programes del SOC, com són Treball i Formació, AODL, entre altres i principalment, el Servei d’orientació laboral que es porta a terme cada dimarts a Guissona.

Guissona projecta el cinquè curs de conductor de carretons elevadors. - Llegir Més

S’INAUGURA L’EMPREMTA D’UNA VIDA

El passat dissabte, 8 de novembre es va inaugurar l’exposició EDUARD CAMPS, L’EMPREMTA D’UNA VIDA. Aquesta exposició pretén donar a conèixer altres facetes d’aquest personatge il·lustre de Guissona, Eduard Camps, nascut a Guissona el 27 de novembre de 1878 i que va exercir de metge a la nostra vila, seguint les passes del seu pare i també del seu avi. També va realitzar l’estudi de la Història de Guissona, escrivint les seves Notes històriques i va participar activament a la vida pública de la vila tant en l’àmbit particular com professional

S’INAUGURA L’EMPREMTA D’UNA VIDA - Llegir Més

GUISSONA INICIA NOVES CLASSES DE CATALÀ

Aquest divendres al vespre Guissona va iniciar les classes de català per a catalano-parlants. Aquesta proposta desenvolupada des de la regidoria de cultura s’ha portat a terme gràcies a la demanda de cursos de català per part de persones catalano-parlants de mitjana edat que van rebre tota l’educació en llengua castellana i que volen millorar els seus coneixements de gramàtica i ortografia en català.

GUISSONA INICIA NOVES CLASSES DE CATALÀ - Llegir Més

CONVOCATÒRIA DE PLE

Dijous, 13 de novembre a les 9 del vespre i a la Sala de Comissions, convocatòria de Ple ordinari amb el següent ordre del dia

CONVOCATÒRIA DE PLE - Llegir Més

Guissona s’afegeix a la tendència massiva del SÍ – SÍ

A Guissona han votat un total de 1.774 persones. El Sí-Sí ha obtingut 1.555 vots (un 87,66%), el Sí-No ha tret 92 vots (un 5,19€) i el No 54 vots (un 3,04%).

Guissona s’afegeix a la tendència massiva del SÍ – SÍ - Llegir Més

JORGINA SECANELL, ESCOLLIDA COM NOVA ALCALDESSA

Més d’una cinquantena d’alumnes de tercer de primària de l’Escola Ramon Faus i Esteve han visitat l’Ajuntament amb l’objectiu d’apropar aquesta institució als nens i nenes.

JORGINA SECANELL, ESCOLLIDA COM NOVA ALCALDESSA - Llegir Més

S’INICIA LA QUARTA FASE DE LES OBRES DE L’ATENEU DE GUISSONA

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de la quarta fase de l’Ateneu. Amb aquesta fase s’intentarà consolidar l’edifici des de l’exterior en allò que suposi aïllar-lo de les inclemències exteriors (finestres i portes exteriors), per a evitar el deteriormaent dels elements construïts fins a la data i avançar en l’execució dels elements constructius més pesants (parets, soleres, etc.) i amb l’ignifugació de l’estructura.

S’INICIA LA QUARTA FASE DE LES OBRES DE L’ATENEU DE GUISSONA - Llegir Més

EL NOSTRE ALCALDE SIGNA CONTRA L'ESTAT PER VULNERAR EL DRET A DECIDIR

El nostre alcalde signa la denúnica ciutadana contra l'Estat per vulnerar el dret a decidir del poble català, aquest document també es podrà signar el proper diumenge, 9 de novembre al nostre col·legi electoral, ubicat a l'INS Guissona.

EL NOSTRE ALCALDE SIGNA CONTRA L'ESTAT PER VULNERAR EL DRET A DECIDIR - Llegir Més

VIII DIADA DELS MARGENERS DE GUISSONA

Després d’una temporada en que vam començar bastant fluixos i curts de camises en moltes actuacions, tornàvem a recuperar forces, energia i motivació, fet que implica més gent i, conseqüentment, castells més grans, fins a tocar el nostre sostre particular.

VIII DIADA DELS MARGENERS DE GUISSONA - Llegir Més

9N 2014. Tu hi participes. Tu decideixes.

El dia 9 de novembre de 2014, el Govern de la Generalitat de Catalunya obre un procés de participació ciutadana en què els catalans i les catalanes i les persones residents a Catalunya poden manifestar la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya.

9N 2014. Tu hi participes. Tu decideixes. - Llegir Més

ALEX ROSANES AL CEMENTIRI DE GUISSONA

Tal i com marca la tradició, petits i grans van visitar el dia 1 el cementiri de Guissona, el qual va acollir durant tot el matí el concert de guitarra a càrrec d’Alex Rosanés, que va acompanyar als que hi anaven per a recordar els seus éssers estimats.

ALEX ROSANES AL CEMENTIRI DE GUISSONA - Llegir Més

GUISSONA CONTRASTA LA CASTANYADA I EL HALLOWEEN

Des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Guissona, enguany s’ha celebrat la festa de la Castanyada amb la representació d’un conte LA CARABASSA QUE VOLIA ROBAR LA CASTANYADA, amb el qual s’ha donat a conèixer el contrast de les dues tradicions, que actualment conviuen durant la vigilia de Tots Sants a la nostra vila.

GUISSONA CONTRASTA LA CASTANYADA I EL HALLOWEEN - Llegir Més

GUISSONA SEGUEIX AUGMENTANT LA NATALITAT

Aquest matí TV3 ha realitzat diverses entrevistes a la Llar d'Infants Patufet atès que Guissona és dels pocs municipis en els que va augmentar la natalitat el passat 2013

GUISSONA SEGUEIX AUGMENTANT LA NATALITAT - Llegir Més

BENET GOMEZ, SEGON AL CAMPIONAT D'ESPANYA D'ENDURO

El Guissonenc Benet Gomez Subarroca acaba segon en categoria 125 sub 21 i tercer en Junior Open en la classificació final del campionat d’Espanya d’enduro. Després de la seva participació en l’ultima prova a Priego de Còrdova

BENET GOMEZ, SEGON AL CAMPIONAT D'ESPANYA D'ENDURO - Llegir Més

GUISSONA HA APROVAT EL SEU POUM

Amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya s’ha donat per aprovat el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que va iniciar-se l’any 2002 però que en diferents moments ha sofert algunes aturades i al que s’ha donat l’empenta definitiva aquesta darrera legislatura, encapçalada pel regidor d’Urbanisme Àngel Masanés.

GUISSONA HA APROVAT EL SEU POUM - Llegir Més

ACTUACIÓ DELS MARGENERS A LA FESTA DELS AMICS DE LA AVINGUDA MISTRAL

La colla de la Segarra actua al Poble Sec, acompanyats de la colla local, on descarreguen castells de set i mig. El passat diumenge prop de 90 membres de la colla marró es van desplaçar al barri barceloní del Poble Sec, on van descarregar, després de dos pilars de quatre de benvinguda, el quart quatre de set amb agulla de la temporada. El castell, es va mostrar ferm tota l'estona, fins que va deixar al descobert el pilar de cinc central, molt lleuger però ferm, com ja ens tenen acostumats.

ACTUACIÓ DELS MARGENERS A LA FESTA DELS AMICS DE LA AVINGUDA MISTRAL - Llegir Més

LA POETA DE PUIG-REIG MONTSERRAT BUTXACA GUANYADORA DEL SISÈ PREMI JORDI PÀMIAS

L’obra “Pern Anj” o “La Casa de la vida” escrita per la poeta puig-regenca, Montserrat Butxaca, ha estat la guanyadora de la sisena edició del premi Jordi Pàmias de Poesia, en el que s’hi van presentar quaranta-tres obres, provinents d’arreu dels països catalans.

LA POETA DE PUIG-REIG MONTSERRAT BUTXACA GUANYADORA DEL SISÈ PREMI JORDI PÀMIAS - Llegir Més

ELS MARGENERS A LA DIADA DEL LOCAL DELS TIRALLONGUES DE MANRESA

El dissabte 18 d'octubre a la tarda, els Margeners de Guissona vam actuar a la diada del local dels Tirallongues de Manresa, juntament amb ells i els castellers de Santpedor. Vam portar força camises a plaça i això ens va permetre encarar bons castells per pensar ens els objectius d'aquest tram final de temporada.

ELS MARGENERS A LA DIADA DEL LOCAL DELS TIRALLONGUES DE MANRESA - Llegir Més

S'amplien les excavacions al parc arqueològic de Guissona

Aquest dilluns, en el marc de la campanya d'excavació al parc arqueològic de Guissona de la ciutat romana de Iesso, una nova empresa d'arqueologia, la mataronina Antequem, ha iniciat els treballs de conservació al jaciment, previstos per a aquesta tardor, que s'uneixen als iniciats la setmana passada per l'empresa Arqueòlegs.cat.

S'amplien les excavacions al parc arqueològic de Guissona - Llegir Més

COMENÇA L’ESCOLA DE PARES A GUISSONA

Més de 50 persones s’han inscrit a la primera Escola de Pares de Guissona que va començar el passat dimecres a les 8 del vespre amb una primera conferencia amb el títol COM PARLAR PER A QUÈ ELS FILLS ESCOLTIN. Aquestes xerrades es porten a terme mensualment, el tercer dimecres, la propera tindrà lloc el 17 de novembre i ens donarà les eines per millorar el rendiment escolar dels nostres fills. .

COMENÇA L’ESCOLA DE PARES A GUISSONA - Llegir Més

SEGON DIA EUROPEU “REINICIA UN COR”

El proper dijous 16 d’octubre es commemora a la major part del territori comunitari el segon Dia Europeu “Reinicia un cor” (Restart a Heart), que sota el lema “les teves mans poden salvar la vida d’una persona estimada” i promogut pel European Resuscitation Council (ERC), el personal de l'Ajuntament s'adhereix a aquesta jornada amb una

SEGON DIA EUROPEU “REINICIA UN COR” - Llegir Més

ELS MARGENERS ACTUEN A LA FESTA MAJOR DEL BARRI DE SANT ILDEFONS DE CORNELLÀ

El diumenge 12 d’octubre, els Margeners de Guissona ens vam desplaçar fins al barri de Sant Ildefons de Cornellà per tal de participar en la seva Festa Major. Amb una gran participació de camises marrons i en un ambient festiu entre les colles i el públic, els de la Segarra varem realitzar la millor actuació de l’any lluny de casa.

ELS MARGENERS ACTUEN A LA FESTA MAJOR DEL BARRI DE SANT ILDEFONS DE CORNELLÀ - Llegir Més

Es reprenen les excavacions al parc arqueològic de Guissona

Avui dilluns 13 d'octubre s'han iniciat els treballs arqueològics al jaciment de l'antiga ciutat romana de Iesso, a Guissona. Un equip format per quatre arqueòlegs, de l'empresa d'Artès “Arqueòlegs.cat” treballaran durant tres setmanes per, principalment, ampliar la recerca a l'espai situat entre la muralla i les termes de la ciutat de Iesso.

Es reprenen les excavacions al parc arqueològic de Guissona - Llegir Més

S'INICIA EL NOU CURS DE L'AULA D'EXTENSIÓ CULTURAL

Guissona engega el curs acadèmic de l’Aula d’extensió Cultural amb la sala de Plens de l’Ajuntament a vessar de gent. L’Aula es va inaugurar la setmana passada a càrrec de l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, i acompanyat del President del Consell Comarcal, Adrià Marquilles. Tots dos van destacar la feina que es fa des del Consell Consultiu de la Segarra, òrgan impulsor de l’Aula.

S'INICIA EL NOU CURS DE L'AULA D'EXTENSIÓ CULTURAL - Llegir Més

CURSOS DE CATALÀ INICIAL A GUISSONA

Aquest dimarts el Consorci de Normalització Lingüística en col·laboració amb l’Ajuntament de Guissona i el Consell Comarcal de la Segarra han començat un curs de català de nivell Inicial (Inicial 1) per a persones nouvingudes que no entenen el català i volen adquirir les habilitats de comprensió i de producció oral de frases simples que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes.

CURSOS DE CATALÀ INICIAL A GUISSONA - Llegir Més

arxivat sota: