AVUI

max:16º
min:7º
Sou a: Inici / Notícies

Notícies

Urna engabiada davant l’Ajuntament contra la sentència del TC

Una urna engabiada es troba davant l’Ajuntament de Guissona, amb aquesta acció es vol l'empresonament democràtic de la suspensió cautelar que ha dictat el Tribunal Constitucional contra el 9-N.

Urna engabiada davant l’Ajuntament contra la sentència del TC - Llegir Més

CAMPIONAT D'ESPANYA D'ENDURO A CUENCA

Cursa molt dura i tècnica, potser la que més en tota la temporada, tal i com han comentat tots els pilots. Benet Gomez de Guissona, lesionat en un peu, amb moltes dificultats per acabar la cursa, conserva el 3r lloc al campionat junior absolut i 2n. a sots-21

CAMPIONAT D'ESPANYA D'ENDURO A CUENCA - Llegir Més

EL NOSTRE ALCALDE RECOLZA EL 9N

El nostre Alcalde, Xavier Casoliva, juntament amb representants de 920 municipis catalans favorables a la consulta, del total dels 942 municipis de Catalunya, va participar dissabte en un acte a Barcelona per mostrar el seu suport al president de la Generalitat, Artur Mas, en el procés sobiranista, entregant-li les mocions que han aprovat en defensa de la convocatoria del 9 de novembre.

EL NOSTRE ALCALDE RECOLZA EL 9N - Llegir Més

SOTA EL TÍTOL “RECORDANT GUISSONA” ES REUNEIXEN 370 PERSONES A LA NOSTRA VILA

Sota el títol RECORDANT GUISSONA, 370 persones nascudes o originàries de la nostra vila, que visqueren aquí entre el 1940 i el 1970 i que ara resideixen fora, s’han retrobat a Guissona en una jornada en la que també s'ha presentat el llibre RECORDANT GUISSONA, un recull amb més de 1000 fotografies innèdites.

SOTA EL TÍTOL “RECORDANT GUISSONA” ES REUNEIXEN 370 PERSONES A LA NOSTRA VILA - Llegir Més

EFECTE SINÈRGIA

El passat dimecres, 1 d’octubre, l’Associació de Comerciants i Botiguers de Guissona va iniciar la jornada "EFECTE SINERGIA", promoguda per la FECOM, unes sesions per la potenciació del sector comercial i empresarial.

EFECTE SINÈRGIA - Llegir Més

TROBADA COMENIUS A GUISSONA DEL 22 AL 26 DE SETEMBRE DE 2014

La setmana passada, alumnes COMENIUS provinents de diferents països europeus van visitar l'INS Guissona. Els alumnes de primer de batxillerat fan un resum de l'estada.

TROBADA COMENIUS A GUISSONA DEL 22 AL 26 DE SETEMBRE DE 2014 - Llegir Més

DESÈ CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL PATRIMONI

Coincidint amb les jornades Europees del Patrimoni, el dia 27 de setembre, el Museu a organitzat el X concurs de Fotografia “Una mirada al patrimoni”. La desena edició d’aquest concurs ha comptat amb força canvis, sobretot pel mètode de recepció de les fotografies participants que s’ha optat per fer-ho online i també per la creació d’una nova categoria titulada “Instagram patrimonial”.

DESÈ CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL PATRIMONI - Llegir Més

ACTUACIÓ FESTA MAJOR DE CERVERA

El diumenge 28 de setembre, els Margeners de Guissona ens vam desplaçar fins la capital de la Segarra per actuar en el marc de la seva Festa Major juntament amb els Castellers de Sabadell i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La pluja intensa caiguda durant tot el diumenge va obligar a canviar els plans de l’actuació i les tres colles convidades vam actuar a l’interior de l’Església de Santa Maria.

ACTUACIÓ FESTA MAJOR DE CERVERA - Llegir Més

S’ACABA EL VIATGE DE LES SAMARRETES VIATGERES

D’aquest viatge, els guissonencs i guissonenques n’han penjat 111 fotografies a Instagram, etiquetades amb el hasta #guissonames. El jurat format per Xavier Santesmasses, Eva Guasch, Josefina Miralles, Ferran Garcia i Eva Guasch, tots cinc vincultats amb el món de la fotografia han escollit com a imatge guanyadora la presentada per Ramon Ribó i etiquetada com a #segarra

S’ACABA EL VIATGE DE LES SAMARRETES VIATGERES - Llegir Més

CAMINADA D’ANIVERSARI, CULTURAL I SOSTENIBLE

En el marc de la celebració dels trenta anys del Centre Excursionista Guissonenc, de les Jornades Europees del Patrimoni i de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, el Centre Excursionista s’ha unit al Museu de Guissona i a l’àrea de cultura de l’Ajuntament per organitzar una caminada conjunta, amb l’objectiu de celebrar els trenta anys del CEG, tot promovent hàbits saludables i coneixent una mica més el nostre patrimoni cultural.

CAMINADA D’ANIVERSARI, CULTURAL I SOSTENIBLE - Llegir Més

ELS MIQUELETS PORTEN EL TRICENTENNARI ALS CENTRES EDUCATIUS DE GUISSONA

Aquest dimecres, durant tot el matí alguns dels membres de l’Associació Els Miquelets de Catalunya han visitat als alumnes de sisè de primària del FEDAC Guissona i de l’Escola Ramon Faus i Esteve i de quart de l’Escola Ramon Estadella.

ELS MIQUELETS PORTEN EL TRICENTENNARI ALS CENTRES EDUCATIUS DE GUISSONA - Llegir Més

ESCOLA DE PARES A GUISSONA

El Pla Educatiu d’Entorn de Guissona engega per primera vegada a Guissona el projecte d’ESCOLA DE PARES, gràcies al suport i a la iniciativa mostrada per la psicóloga infantil i juvenil Júlia Garcia Prats que va presentar la idea a finals del curs 2013-2014

ESCOLA DE PARES A GUISSONA - Llegir Més

SUPORT A LA CONVOCATÒRIA DE CONSULTA

Avui, el Ple de l'Ajuntament de Guissona, en sessió ordinària celebrada a les 12 del migdia, ha aprovat per unanimitat de tots els regidors, el donar suport a la convocatòria de Consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

SUPORT A LA CONVOCATÒRIA DE CONSULTA - Llegir Més

EL PROGRAMA COMENIUS TORNA A L’INSTITUT DE GUISSONA

47 joves i professors vinguts de Romania, Itàlia, Polònia i Alemanya visiten aquests dies Guissona dins del programa d’intercanvi COMENIUS. El programa COMENIUS té per objectius reforçar la dimensió europea en el camp de l’educació infantil, primària i secundària, promovent la mobilitat i la cooperació entre centres educatius.

EL PROGRAMA COMENIUS TORNA A L’INSTITUT DE GUISSONA - Llegir Més

CONVOCATÒRIA DE PLE

Convocatòria de ple extraordinari pel dilluns, 22 de setembre amb un únic punt a l'ordre del dia: SUPORT DEL MÓN LOCAL A LA CONVOCATÒRIA DE CONSULTA SOBRE EL FUTUR POLÍTIC DE CATALUNYA, DEL 9 DE NOVEMBRE DE 2014

CONVOCATÒRIA DE PLE - Llegir Més

ELS MARGENERS A LA FESTA MAJOR DE BELLPUIG

El passat 13 de setembre els Margeners de Guissona ens desplacem fins a Bellpuig per actuar, juntament amb els Castellers de Solsona i Castellers de Sant Feliu, en el marc de la festa de la Tracalada. Aquesta festa, que enguany celebra la seva 2a edició, aplega diferents manifestacions de la cultura popular del nostre país en una jornada carregada de música i gresca.

ELS MARGENERS A LA FESTA MAJOR DE BELLPUIG - Llegir Més

ES COL·LOQUEN CÀMARES DE SEGURETAT A LA PLAÇA DE CAPDEVILA

La inseguretat manifestada pels veïns de la plaça de Capdevila en relació amb l’ambient de la zona han obligat a la regidoria d’Urbanisme a col·locar càmeres dissuasòries a la zona del banc, regulables i orientables a diferents espais de la plaça.

ES COL·LOQUEN CÀMARES DE SEGURETAT A LA PLAÇA DE CAPDEVILA - Llegir Més

LA FESTA MAJOR MÉS PARTICIPATIVA!

El bon temps ha fet que la FESTA MAJOR d’enguany hagi estat de les més participatives dels últims anys. Tots els actes han comptat amb una important assistència, des de la cercavila inaugural amb el pregó, fins la cloenda de la festa amb l’esperada i ja tradicional Orquestra Meravella

LA FESTA MAJOR MÉS PARTICIPATIVA! - Llegir Més

S'AMPLIA EL RECORREGUT DE L'ITINERARI POÈTIC JORDI PÀMIAS

El passat dilluns diada de la patrona, la Verge del Claustre,Gguissona va retre homenatge al seu poeta, Jordi Pàmias, amb una nova placa de l’Itinerari Poètic Jordi Pàmias, un recorregut del poeta per Guissona i rodalies que es va editar el 2008.

S'AMPLIA EL RECORREGUT DE L'ITINERARI POÈTIC JORDI PÀMIAS - Llegir Més

ELS MARGENERS A LA FESTA MAJOR

Margeners de Guissona van ser els encarregats d’encetar l’actuació, descarregant el seu 7d7, castell creat el juliol del 2009 per Margeners de Guissona. Les dues anxanetes van guarnir a l’hora les seves aletes i un cop més es va demostrar que amb esforç s’aconsegueixen els objectius marcats. En segona ronda Margeners de Guissona van descarregar el 4d7a.

ELS MARGENERS A LA FESTA MAJOR - Llegir Més

COMIAT DELS NENS I LES NENES SAHARAUÍS

El passat dissabte es van acomiadar de Guissona els nens i nenes saharauis vinguts a la comarca de la Segarra, Urgell i Noguera aquest estiu. L’Ajuntament de Guissona i Càritas Parroquial són els que subvencionen els bitllet d’avió d’aquests nens/es perquè puguin passar amb famílies catalanes els dos mesos d’estiu

COMIAT DELS NENS I LES NENES SAHARAUÍS - Llegir Més

GUISSONA INAUGURA LA RESTAURACIÓ DE LES FONTS

Ahir, 31 d’agost i en motiu de la diada de la Mare de Déu de la Salut, l’Ajuntament de Guissona va inaugurar la restauració de les fonts del poble, en el marc de la II Rentada Popular.

GUISSONA INAUGURA LA RESTAURACIÓ DE LES FONTS - Llegir Més

FINALITZA EL 3r CICLE DE VISITES GUIADES NOCTURNES

Ahir, 28 d’agost va finalitzar el 3r Cicle de Visites Guiades Nocturnes portades a terme durant tot el mes d’agost.

FINALITZA EL 3r CICLE DE VISITES GUIADES NOCTURNES - Llegir Més

FESTA DE COMIAT DELS NENS SAHARIANS

El passat diumenge 24, va tenir lloc a Guissona la festa de comiat dels nens sahrauís acollits per famílies d’arreu de Lleida. Enguany, per primera vegada, es va celebrar al Parc de la Font de l’Estany de Guissona la festa que va recopilar gran part dels nens que han passat l’estiu a la província de Lleida, i que ha format part del projecte “VACANCES EN PAU” coordinat per l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent.

FESTA DE COMIAT DELS NENS SAHARIANS - Llegir Més

FINALITZA EL 2n CURS D’ARQUEOLOGIA INFANTIL

Ahir, 27 d’agost, es va acabar el 2n Curs d’Arqueologia Infantil organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Guissona i el Museu Eduard Camps i Cava.

FINALITZA EL 2n CURS D’ARQUEOLOGIA INFANTIL - Llegir Més

GUISSONA INAUGURARÀ LA RESTAURACIÓ DE LES SEVES FONTS

El proper diumenge 31 d’agost i en motiu de la diada de la Mare de Déu de la Salut, l’Ajuntament de Guissona inaugurarà la restauració de les fonts del poble, en el marc de la II Rentada Popular.

GUISSONA INAUGURARÀ LA RESTAURACIÓ DE LES SEVES FONTS - Llegir Més

TERCERA VISITA GUIADA

Ahir, 21 d’agost, va tindre lloc la tercera i penúltima visita del 3r Cicle de Visites Guiades Nocturnes amb el títol Les muralles, el límit de la civilització . Aquesta va ser tot un èxit i hi van participar un total de 49 persones.

TERCERA VISITA GUIADA - Llegir Més

INICI DEL 2n CURS D’ARQUEOLOGIA INFANTIL

Ahir, 18 d’agost, va començar el 2n curs d’Arqueologia Infantil, organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Guissona i el Museu Eduard Camps i Cava.

INICI DEL 2n CURS D’ARQUEOLOGIA INFANTIL - Llegir Més

Segona visita del tercer cicle de visites guiades nocturnes

El passat dijous, 14 d’agost, es va celebrar la segona visita del tercer cicle de visites guiades nocturnes organitzades en col•laboració entre l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Guissona i el Museu Eduard Camps i Cava.

Segona visita del tercer cicle de visites guiades nocturnes - Llegir Més

ÈXIT DE LA CAMINADA NOCTURNA DEL CENTRE

Un any més i aprofitant la lluna plena, el passat dissabte 9 d’agost el Centre Excursionista Guissonenc va organitzar la caminada nocturna, una caminada en la que hi van participar 200 persones i que iniciant-se a la plaça del Vell Pla va recórrer llocs emblemàtics com l’Obra de Fluvià, la Font de l’Estany, la Font del Piteu, les Serres i plaça major.

ÈXIT DE LA CAMINADA NOCTURNA DEL CENTRE - Llegir Més

arxivat sota: