AVUI

max:16º
min:7º
Sou a: Inici / Notícies

Notícies

GUISSONA INICIA EL CICLE DE VISITES GUIADES NOCTURNES

Per tercer any consecutiu, Guissona ha iniciat el tercer cicle de visites guiades nocturnes, unes visites organitzades en col•laboració entre l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Guissona i el Museu Eduard Camps i Cava.

GUISSONA INICIA EL CICLE DE VISITES GUIADES NOCTURNES - Llegir Més

El nou Poum preveu 46 hectàrees de sòl industrial

La comissió d’urbanisme va donar el dimarts, 22 de juliol l’aprovació al nou pla d’ordenació urbanística (Poum) de Guissona, que preveu la construcció d’un total de 3.325 nous habitatges en una superfície de 60 hectàrees. Una previsió de creixement per a les pròximes dècades que la Generalitat considera justificat per l’elevat ritme de creixement de la població del municipi en els últims vint anys a causa de l’activitat de la CAG.

El nou Poum preveu 46 hectàrees de sòl industrial - Llegir Més

ELS MARGENERS ACTUEN A LA FESTA MAJOR DE SANT VICENÇ DELS HORTS AMB LA COLLA LOCAL CARALLOTS I CASTELLERS DE BARCELONA

El passat diumenge 27 de juliol, Margeners de Guissona es va desplaçar fins a Sant Vicenç dels Horts per realitzar una actuació en motiu de la Festa Major del poble, amb la colla local dels Carallots de Sant Vicenç dels Horts i els Castellers de Barcelona.

ELS MARGENERS ACTUEN A LA FESTA MAJOR DE SANT VICENÇ DELS HORTS AMB LA COLLA LOCAL CARALLOTS I CASTELLERS DE BARCELONA - Llegir Més

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL 18è MERCAT ROMÀ DE IESSO

El Mercat Romà és possible gràcies a una vintena d’entitats i associacions de la vila que s’impliquen a la festa i organitzen alguna activitat o dinamitzen algun espai, així com a petits grups de voluntaris que porten a terme alguna activitat. Des de l’organització del Mercat, a tots ells, moltes gràcies!

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL 18è MERCAT ROMÀ DE IESSO - Llegir Més

LA PLAÇA MAJOR ES CONVERTEIX AMB L'OLIMP DURANT EL SOPAR DE LA MANDUCA

El passat dijous, la plaça major de Guissona va acollir el ja tradicional sopar romà dins el marc dels Capvespres a la Romana, el que hi van participar més de 200 comensals.

LA PLAÇA MAJOR ES CONVERTEIX AMB L'OLIMP DURANT EL SOPAR DE LA MANDUCA - Llegir Més

DIMECRES, VA ARRIBAR EL TORN DEL CINEMA

El cinema va omplir el dimecres de capvespres a la romana la plaça major de Guissona, enguany amb una pel·lícula històrica estrenada recentment 300: EL ORIGEN DE UN IMPERIO.

DIMECRES, VA ARRIBAR EL TORN DEL CINEMA - Llegir Més

UNA EXPLOSIÓ DE SOUL OMPLE DE RITME LA PLAÇA MAJOR

El protagonista de la segona jornada dels capvespres a la romana ha estat Funkystep & The Sey Sisters, una formació del més pur estil del soul clàssic (bateria, baix, guitarra, teclats i dos metalls) amb unes fantàstiques veus de les seves cantants, tres germanes originàries de Ghana.

UNA EXPLOSIÓ DE SOUL OMPLE DE RITME LA PLAÇA MAJOR - Llegir Més

S’INICIEN ELS TALLERS INFANTILS DELS CAPVESPRES A LA ROMANA

En aquesta edició, els protagonistes dels tallers són en Piteu i la Llúcia, els personatges de la col·lecció de contes GUISSONA HISTÒRIES DE CONTES. Amb la seva companyia, els més petits descobreixen aspectes característics de l’antiguitat que els permetran aprofundir una mica més en el conte AVE IESSO

S’INICIEN ELS TALLERS INFANTILS DELS CAPVESPRES A LA ROMANA - Llegir Més

EL CÈSAR I LA REINA CLEÒPATRA PRESEDEIXEN EL CORC, DE PLAUTE

L’obra escollida enguany per B de Palla, ha estat, EL CORC, de Plaute, que dirigida per la guissonenca Júlia Garcia, ha comptat amb una molt bona interpretació per part del grup de sis joves que des del mes de gener han estat assajant aquests textos de Plaute amb l’objectiu d’interpretar-los en la inauguració dels capvespres a la roman

EL CÈSAR I LA REINA CLEÒPATRA PRESEDEIXEN EL CORC, DE PLAUTE - Llegir Més

SORPRESES A LA CELEBRATIO LUDI IESSONENSIS

La sorpresa de l’edició d’enguany ha estat que a meitat del recorregut ha aparegut un nou gegantó, l’Abel, construït per dos joves geganters de la vila, l’Àlex Navarro i el Jordi López, amants del món geganter, aquests joves de 16 anys ja fa un parell d’anys que treballen per fer realitat el seu somni: construir un gegantó.

SORPRESES A LA CELEBRATIO LUDI IESSONENSIS - Llegir Més

LES NOVES AVENTURES DEL PITEU I LA LLÚCIA OBREN ELS CAPVESPRES A LA ROMANA

Ave Iesso és el títol del tercer volum de la col·lecció GUISSONA, HISTÒRIES DE CONTE, una col·lecció de contes infantils que pretèn donar a conèixer la vila de Guissona i el seu llegat cultura, històric i etnològic als més petits.

LES NOVES AVENTURES DEL PITEU I LA LLÚCIA OBREN ELS CAPVESPRES A LA ROMANA - Llegir Més

L’ITINERAR JORDI PÀMIAS, OMPLE ELS CARRERS DE GUISSONA DE POESIA

Un itinerari que recorre tots els carrers de la vila que tenen algun poema dedicat dins del llibre “Itinerari poètic Jordi Pàmias” i en el que hi intervenen una desena de lectors, en aquesta edició ha estat musicalitzat per la violinista local Cristina Montferrer i que aquest any, el bon temps ha fet que sigues molt concorregut.

L’ITINERAR JORDI PÀMIAS, OMPLE ELS CARRERS DE GUISSONA DE POESIA - Llegir Més

LA FESTA DE SANT CRISTÒFOL SEGUEIX VIVA A GUISSONA

El passat dissabte, va tenir lloc a Guissona la celebració de la festa de Sant Cristòfol, en aquesta edició l’abanderat fou el guissonenc Josep Carnisser que va presidir la missa de la festa, així com els tres tombs en honor del patró.

LA FESTA DE SANT CRISTÒFOL SEGUEIX VIVA A GUISSONA - Llegir Més

S’AMPLIA LA VORERA DEL CARRER DR. CASTELLÓ

Aquesta setmana s’han iniciat les obres al carrer doctor Pere Castelló amb l’objectiu de fer la vorera més ampla, de 1,80 m. Durant aquestes setmanes la circulació per aquesta via ha quedat tallada.

S’AMPLIA LA VORERA DEL CARRER DR. CASTELLÓ - Llegir Més

S’INICIEN LES EXCAVACIONS PREVENTIVES AL FUTUR NOU PÀRQUING MUNICIPAL

Aquesta setmana s’han iniciat les excavacions preventives al pati de l’illa delimitada pels carrers Amadoret, Montsec, av. Notari Josep Faus i Camí de la Morana. Aquestes excavacions encapçalades per arqueolegs.cat han fet diferents sondejos, en els que s’han trobat nivells romans de diferents períodes.

S’INICIEN LES EXCAVACIONS PREVENTIVES AL FUTUR NOU PÀRQUING MUNICIPAL - Llegir Més

“EL SEXE A L’ÈPOCA ROMANA” JA ES POT VISITAR A GUISSONA

La mostra, organitzada per Arqueoxarxa. Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, es va inaugurar el passat dissabte, 5 de juliol al migdia i va comptar amb la presència de l’Il•lm Sr Alcalde, Xavier Casoliva, del Sr. Josep Guitart, director del Patronat d’Arqueologia de Guissona i de la Sra. Ester Gurri, conservadora del Museu de Badalona i comissària de l’exposició, que va realitzar una visita guiada a la mostra.

“EL SEXE A L’ÈPOCA ROMANA” JA ES POT VISITAR A GUISSONA - Llegir Més

TERRA BAIXA ES REPRESENTA A L'OBRA DE FLUVIÀ

Aquest dissabte ha tingut lloc la cloenda del Camp de Treballa l’Obra de Fluvià amb la representació de l’obra “Terra Baixa” de les mans d’EFS, una adaptació del clàssic d’Àngel Guimera, amb amor, enguany, violència i passió.

TERRA BAIXA ES REPRESENTA A L'OBRA DE FLUVIÀ - Llegir Més

ES PRESENTA LA DIVUITENA EDICIÓ DEL MERCAT ROMÀ DE IESSO

Deu dies abans d’iniciar-se els capvespres a la romana, l’Olimp es va traslladar a l’espai Sant Felip Neri de Guissona, amb l’objectiu de presentar les novetats del a divuitena edició del Mercat Romà de Iesso.

ES PRESENTA LA DIVUITENA EDICIÓ DEL MERCAT ROMÀ DE IESSO - Llegir Més

S’inicia la vuitena edició del curs d’arqueologia “Ciutat romana de Iesso”.

Una vintena d’estudiants, arribats de tot Catalunya i de la resta de l’Estat, participaran durant dues setmanes en les excavacions a la ciutat romana de Iesso i al jaciment de Puig Castellar (Biosca) que es complementaran amb conferències especialitzades i una sortida a l’espai transmissor del Túmul - Dolmen de Seró (Artesa de Segre)

S’inicia la vuitena edició del curs d’arqueologia “Ciutat romana de Iesso”. - Llegir Més

CONVOCATÒRIA DE PLE

Sessió ordinària del PLE que es farà el proper DIJOUS dia 03 de JULIOL a les 21 h, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila

CONVOCATÒRIA DE PLE - Llegir Més

GUISSONA CELEBRA LA DIADA DE SANT PERE A L’ERMITA DE SANT PERE DELS PASTORS

Enguany és el tercer any que des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament es promou una activitat cultural complementària a la religiosa, amb força acollida per la població.

GUISSONA CELEBRA LA DIADA DE SANT PERE A L’ERMITA DE SANT PERE DELS PASTORS - Llegir Més

ÈXIT D’ASSISTÈNCIA A LA FESTA DE L’ENRAMADA

L’Enramada, durant molts anys va comptar amb una baixa participació i alguns anys s’havia deixat fins hi tot de fer, ha tingut una revifalla en els darrers anys, gràcies als tallers d’enramada organitzats pel Pla Educatiu d’Entorn i a diferents activitats de dinamització de la festa promogudes des de la regidoria de cultura.

ÈXIT D’ASSISTÈNCIA A LA FESTA DE L’ENRAMADA - Llegir Més

UNA NOVA GEGANTONA A LA FAMÍLIA DE GEGANTS DE GUISSONA

La família de gegants de Guissona està d’enhorabona, aquest dissabte a la tarda s’ha incorporat una nova gegantona a la colla, es tracta de la Llúcia, una gegantona que reprodueix la protagonista de la col•lecció “Guissona, històries de conte”, una sèrie de contes infantils sobre festes, tradicions i altres elements propis de Guissona protagonitzats per en Piteu i la seva germana Llúcia. El nom dels protagonistes fou votat per la gent i tant la il•lustració com el text foren escollits en concurs, resultant com a guanyadores Agnès Pla i Marga Codina respectivament.

UNA NOVA GEGANTONA A LA FAMÍLIA DE GEGANTS DE GUISSONA - Llegir Més

EL GUISSONENC RAMON CAMATS PARTICIPARÀ A LA TRANSPYR 2014

L’equip BROST BIKE TEAM GUISSONA, format per Ramon Camats i el ponsetià Jordi Pujol iniciaran el proper diumenge un nou repte, la TRANSPYR TRAVESSIA DOS MARS. Un repte personal i una de les aventures de mountain bike més excitants i memorables. Aquesta prova els permet submergir-se a les valls, pobles i cultures de la vessant sud dels pirineus, creuant i unint Catalunya, Aragó, Navarra i Euskadi

EL GUISSONENC RAMON CAMATS PARTICIPARÀ A LA TRANSPYR 2014 - Llegir Més

S’ENGEGUEN ELS CASALS D’ESTIU A GUISSONA AMB MOLT BONA ACOLLIDA

Durant l’estiu Guissona compta amb tres casals municipals, tots ells organitzats per l’àrea d’educació i cultura de l’Ajuntament, dirigits per l’Àrea Santesmases i gestionats per Encís, aglutinen la població de Guissona de 0 a 15 anys. Pel més petits, la Llar d’Infants Patufet acollirà durant el mes d’agost el Casal Patufet, per nens i nenes de 0 a 3 anys.

S’ENGEGUEN ELS CASALS D’ESTIU A GUISSONA AMB MOLT BONA ACOLLIDA - Llegir Més

Cloenda del servei socioeducatiu que s’ha projecta’t des del Consell Comarcal a Guissona.

Tal hi com va constatar l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, i el conseller comarcal, Miquel Parramon, presents a la cloenda la finalitat del servei ha estat proporcionar atenció a infants i adolescents de famílies ateses pels serveis socials bàsics afavorint el seu desenvolupament personal i integració social, l’adquisició d’aprenentatges, prevenint i evitant el deteriorament de les situacions de risc i compensant els dèficits socioeducatius. Atesos mitjançant el treball individualitzat, en grup, de treball en xarxa i amb la comunitat.

Cloenda del servei socioeducatiu que s’ha projecta’t des del Consell Comarcal a Guissona. - Llegir Més

INTENSIU DE MONITORS DE LLEURE A GUISSONA

S’ha iniciat a Guissona un curs intensiu de MONITORS DE LLEURE, com ja és habitual un equip de professorat de la Fundació Pere Tarres es trasllada aquests dies a la nostra vila per impartir els mòduls formatius teòrics relacionats amb activitats d’educació en el temps de lleure infantil i juvenil, processos grupals i educatius en el temps lliure infantil i juvenil i tècniques i recursos d’animació en les activitats de temps lliure. Acabada aquesta formació teòrica de 150 hores els alumnes del curs realitzaran pràctiques professionals de dinamització d’activitats de temps lliure i la memòria de les pràctiques.

INTENSIU DE MONITORS DE LLEURE A GUISSONA - Llegir Més

Guissona va acollir la XVI Festa de la Teranga.

Un any més, una mostra de convivència a la Guissona entre la cultura senegalesa i la catalana. La festa s’organitza des de la Unió de la Comunitat Senegalesa de la Segarra-Urgell i amb l’incondicional suport de l’Ajuntament i altres institucions, com el Consell Comarcal de la Segarra, Ajuntament de Cervera, Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida, entre altres.

Guissona va acollir la XVI Festa de la Teranga. - Llegir Més

arxivat sota: