AVUI

max:8º
min:-5º
Sou a: Inici / Viure / Cultura / Concurs de pintura ràpida

Concurs de pintura ràpida

VII CONCURS DE PINTURA RÀPIDA
JOSEP MARIA GRAU I PUJOL

Bases

Bases per imprimir

PRIMERA. Participants

Hi podran participar tots els artistes que ho desitgin. La inscripció és gratuïta.

CATEGORIA ART SINGULAR. Dins aquesta categoria donem visibilitat als artistes allunyats dels circuits oficials de l’art; persones amb diversitat funcional, amb problemes de salut mental i persones amb risc d'exclusió.

 

SEGONA. Tema

El tema de les pintures haurà de centrar-se en la zona per a vianants de Guissona i els seu entorn immediat (Fonts del Poble, Plaça del Vell Pla i Parc Arqueològic).

En aquesta edició també obrim els espais a l’entorn immediat de Guissona: el pou del gel, l’ermita de Sant Pere, la Font de l’Estany, així com del paisatge de la Segarra, però amb algun element identificador de l’sky line de la vila 

 

TERCERA. L’obra

Tècnica pictòrica lliure.

L’obra, amb un sol color de base, s’haurà de presentar sobre un bastidor o un suport resistent i haurà de mesurar una mida mínima de 12 F (61 x 50), essent requisit indispensable pintar tot el llenç.

Cada artista podrà presentar una sola peça que haurà de segellar abans de començar el concurs i que obligatòriament haurà de signar i datar abans d’entregar-la al jurat.

 

QUARTA. Dates, inscripció i recepció

El concurs tindrà lloc el dissabte 12 de juny de 2021

Els participants s'hauran d'inscriure abans del dimarts 8 de juny al telèfon 973550005 (ext. 202) o al correu-e cultura@guissona.cat

Els participants hauran de presentar-se el mateix dissabte dia 12 a Cal Santacreu (Av. Notari Josep Faus – accés des del Pàrquing Municipal), de 8 a 10 del matí. En aquest moment es segellarà la tela o suport desitjat.

La recepció de les obres serà la mateixa Fundació de 13.00 a 13.30h i es lliurarà un rebut a cada participant i un tiquet pel dinar, els tiquets seran personals i intransferibles i els participants es repartiran aleatòriament per diferents restaurants de la vila.

 

CINQUENA. El Jurat

El jurat serà format per una persona representant de la Família Grau-Pujol, un/a membre de Cal Santacreu relacionat amb el món de les arts plàstiques i per tres persones més vinculades amb el món de les arts plàstiques. Actuarà de secretari/a un tècnic/a de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament. Els noms de les persones membres del jurat es publicaran oportunament i el seu veredicte serà inapel·lable.

El jurat es reunirà a les 13.30h a Cal Santacreu.

El Jurat es reserva el dret de declarar algun premi desert.

 

SISENA. Premis i exposició

El lliurament de premis es farà el mateix dissabte, 12 de juny a les 4 de la tarda a Cal  Santacreu. Els artistes premiats han de ser-hi presents a l’hora de lliurament dels premis. En cas de no ser així, l’Ajuntament es reserva la disposició de l’obra i del premi.

L’acte d’entrega de premis enguany serà a porta tancada i només hi podran assistir els participants i els seus acompanyants, els membres del jurat i les persones de l’organització.

L’obra que obtingui el primer premi quedarà en propietat i possessió de l’Ajuntament de Guissona. També suposarà la cessió a favor de l’Ajuntament en exclusiva i permanentment dels drets de la propietat intel·lectual de reproducció, d’ús, distribució i comunicació pública, amb finalitats promocionals i/o culturals, sense contraprestació.

L’obra que obtingui el premi d’ART SINGULAR quedarà en propietat i possessió del Centre de Creació Artística de Cal Santacreu. També suposarà la cessió a favor de la Fundació Josep Santacreu, en exclusiva i permanentment dels drets de la propietat intel·lectual de reproducció, d’ús, distribució i comunicació pública, amb finalitats promocionals i/o culturals, sense contraprestació.

Les altres peces (també les guardonades amb altres premis) quedaran a disposició dels pintors.

Totes les obres presentades seran exposades a Cal Santacreu en una exposició que serà visitable de 18 a 20h. Un cop clausurada la mostra els autors podran retirar les seves obres i, si és el cas, donar-les als compradors.

Les obres presentades i no venudes romandran exposades a la sala d’exposicions Grau-Pujol durant els mesos de juliol, agost i setembre.

Les obres podran ser recollides fins a la següent convocatòria del concurs de pintura ràpida. Les peces que no es recullin passaran a disposició de l’Ajuntament sense dret a reclamació.

 

SETENA

Tota circumstància no prevista en les bases, serà resolta per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Guissona. Així mateix, aquesta es reserva el dret d’admissió.

La Comissió no es fa responsable de les possibles pèrdues o deteriorament de les obres.

El sol fet de participar en aquest concurs pressuposa la total i plena acceptació d’aquestes bases.

La convocatòria es pot anul·lar si ho requereix la situació d’estat d’alarma causada pel Covid-19

 

PREMIS

PRIMER PREMI

500€

i la possibilitat de fer una exposició a la sala d’exposicions GRAU-PUJOL

SEGON PREMI

300€

TERCER PREMI

100€

PREMI

ART SINGULAR

Fundació Josep Santacreu

100€

Una obra d'Art Singular del fons de la Fundació Josep Santacreu per l’entitat a la qual pertany.

  •  

 

 

Els imports econòmics seran objecte de la retenció ­fiscal legalment establerta.