AVUI

max:11º
min:2º
Sou a: Inici / Viure / Cultura / Concurs de pintura ràpida

Concurs de pintura ràpida

I CONCURS DE PINTURA RÀPIDA
JOSEP MARIA GRAU I PUJOL - BASES

 

 

PRIMERA. Participants

Hi podran participar tots els artistes que ho desitgin. La inscripció és gratuïta.

CATEGORIA ART SINGULAR. Enguany, dins del marc de la inauguració del Centre de Creació Artística de Cal Santacreu, s'afegeix aquesta categoria amb l'objectiu de donar visibilitat als artistes allunyats dels circuits oficials de l’art; persones amb diversitat funcional, amb problemes de salut mental i persones amb risc d'exclusió." 

 

SEGONA. Tema

El tema de les pintures haurà de centrar-se en la zona per a vianants de Guissona i els seu entorn immediat (Fonts del Poble, Plaça del Vell Pla i Parc Arqueològic).

 

TERCERA. L’obra

Tècnica pictòrica lliure.

L’obra, amb un sol color de base, s’haurà de presentar sobre un bastidor o un suport resistent i haurà de mesurar una mida mínima de 12 F (61 x 50).

Cada artista podrà presentar una sola peça que haurà de segellar abans de començar el concurs i que obligatòriament haurà de signar i datar abans d’entregar-la al jurat.

 

QUARTA. Dates, inscripció i recepció

El concurs tindrà lloc el dissabte 4 de juliol de 2020.

Els participants s'hauran d'inscriure abans del dimecres 1 de juliol al telèfon 973550005 (ext. 202) o al correu-e cultura@guissona.cat

Els participants hauran de presentar-se el mateix dissabte dia 4 a Cal Santacreu (Av. Notari Josep Faus – accés des del Pàrquing Municipal), de 8 a 10 del matí. En aquest moment es segellarà la tela o suport desitjat.

La recepció de les obres serà la mateixa Fundació de 13.00 a 13.30h i es lliurarà un rebut a cada participant i un tiquet pel dinar que tindrà lloc en el mateix espai.

 

CINQUENA. El Jurat

El jurat serà presidit per la regidora de Cultura, acompanyada per un representant de la Família Grau-Pujol, un membre de Cal Santacreu relacionat amb el món de les arts plàstiques i per dos persones més vinculades amb el món de les arts plàstiques. Actuarà de secretari un tècnic de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament. Els noms dels membres del jurat es publicaran oportunament i el seu veredicte serà inapel·lable.

El jurat es reunirà a les 13.30h a Cal Santacreu.

El Jurat es reserva el dret de declarar algun premi desert.

 

 

SISENA. Premis i exposició

El lliurament de premis es farà el mateix dissabte, 4 de juliol a les 4 de la tarda a Cal . Santacreu. Els artistes premiats han de ser-hi presents a l’hora de lliurament dels premis. En cas de no ser així, l’Ajuntament es reserva la disposició de l’obra i del premi.

L’obra que obtingui el primer premi quedarà en propietat i possessió de l’Ajuntament de Guissona. També suposarà la cessió a favor de l’ajuntament en exclusiva i permanentment dels drets de la propietat intel·lectual de reproducció, d’ús, distribució i comunicació pública, amb finalitats promocionals i/o culturals, sense contraprestació.

L’obra que obtingui el premi d’ART SINGULAR quedarà en propietat i possessió del Centre de Creació Artística de Cal Santacreu. També suposarà la cessió a favor de la Fundació Josep Santacreu, en exclusiva i permanentment dels drets de la propietat intel·lectual de reproducció, d’ús, distribució i comunicació pública, amb finalitats promocionals i/o culturals, sense contraprestació.

Les altres peces (també les guardonades amb altres premis) quedaran a disposició dels pintors.

Totes les obres presentades seran exposades a Cal Santacreu durant tota la jornada. Un cop clausurada la mostra els autors podran retirar les seves obres i, si és el cas, donar-les als compradors.

Les obres presentades i no venudes romandran exposades a la sala d’exposicions Grau-Pujol durant els mesos de juliol, agost i setembre.

Les obres podran ser recollides fins a la següent convocatòria del concurs de pintura ràpida. Les peces que no es recullin passaran a disposició de l’Ajuntament sense dret a reclamació.

 

SETENA

Tota circumstància no prevista en les bases, serà resolta per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Guissona. Així mateix, aquesta es reserva el dret d’admissió.

La Comissió no es fa responsable de les possibles pèrdues o deteriorament de les obres.

El sol fet de participar en aquest concurs pressuposa la total i plena acceptació d’aquestes bases.

La convocatòria es pot anul·lar si ho requereix la situació d’estat d’alarma causada pel Covid-19

 

PREMIS

PRIMER PREMI

500€

i la possibilitat de fer una exposició a la sala d’exposicions GRAU-PUJOL durant l’any 2020.

SEGON PREMI

300€

TERCER PREMI

100€

PREMI

ART SINGULAR

Fundació Josep Santacreu

100€

Una obra d'Art Singular del fons de la Fundació Josep Santacreu Gratuïtat d'una activitat o taller a Cal Santacreu

  •  

 

 

Els imports econòmics seran objecte de la retenció ­fiscal legalment establerta. 

 

Descarregueu les bases