AVUI

max:10º
min:-1º
Sou a: Inici / Viure / Educació / Notícies

Notícies

TORNA LA VETLLADA SOLIDÀRIA PER EXCEL·LÈNCIA

Guissona respirarà solidaritat aquesta setmana amb més d'una vintena d'entitats que treballaran per recaptar fons per la lluita contra el càncer: futbol, caminades, foodtrucks, música, dansa, relats, ... un seguit d'activitats que clouran amb l'espectacle solidaritat en dansa de l'Escola de Dansa Montse Esteve

TORNA LA VETLLADA SOLIDÀRIA PER EXCEL·LÈNCIA - Llegir Més

ELS ALUMNES DE SECUNDÀRIA DE GUISSONA "DE GRANS VOLEN SER CIENTÍFICS"

Aquest dijous, 22 de novembre els alumnes de secundària dels centres educatius de Guissona han participat a la cessió JO DE GRAN VULL SER CIENTÍFIC, portada a terme pel dinamitzador científic Carles Fuentes i en el marc de la setmana de la ciència.

ELS ALUMNES DE SECUNDÀRIA DE GUISSONA "DE GRANS VOLEN SER CIENTÍFICS" - Llegir Més

ES TANQUEN AMB ÈXIT ELS CURSOS DE MONITORS DE LLEURE

Un any més, l'inici de l'estiu a Guissona ve marcat per una proposta educativa entre els joves, el CURS DE MONITOR DE LLEURE gestionat per la Fundació Pere Tarrés amb el suport de l'Ajuntament de Guissona.

ES TANQUEN AMB ÈXIT ELS CURSOS DE MONITORS DE LLEURE - Llegir Més

S’ENGEGUEN ELS CASALS D’ESTIU A GUISSONA

Durant l’estiu Guissona compta amb tres propostes de Casals d’estiu, el Iesso, per a nens i nenes de P3 fins a 6è, i el multiesport per a nens i joves de 10 a 14 anys. Ambos, organitzats des del Consell Esportiu de la Segarra, compten amb monitors/es de Guissona.

S’ENGEGUEN ELS CASALS D’ESTIU A GUISSONA - Llegir Més

S'INICIA EL CURS DE MONITORS I MONITORES DE LLEURE

Dilluns 26 de juny, s’ha iniciat a Guissona el curs de monitors de lleure a càrrec de la Fundació Pere Tarrés, amb un total de 15 inscripcions. El curs durarà la resta de juny i tot el mes de juliol d’aquest 2017.

S'INICIA EL CURS DE MONITORS I MONITORES DE LLEURE - Llegir Més

El FEDAC Guissona elabora el resum anual d'actuacions durant el segon any d'apadrinament del Pou del gel.

Hi ha un resum de cada acció amb imatges i vincles de la seva divulgació i una part final de l'avaluació del projecte i les propostes de millora pel curs vinent. Dóna-li un cop d'ull!

El FEDAC Guissona elabora el resum anual d'actuacions durant el segon any d'apadrinament del Pou del gel. - Llegir Més

Els centres educatius de Guissona clouen el curs escolar

Els centres educatius de Guissona han posat punt i final al curs escolar 2016-17. Ho han celebrat tots en diferents actuacions que s’han celebrat durant els dos últims dies de curs en diferents places de la vila.

Els centres educatius de Guissona clouen el curs escolar - Llegir Més

Cloenda del Centre Obert l’Escorxador de Guissona.

El passat 14 de juny de 2017 el Centre Obert l’Escorxador de Guissona va dur a terme l’acte de cloenda del servei d’hivern, el centre obert està plantejat com un “servei diürn que realitza una tasca preventiva, fora de l’horari escolar, que dóna suport, estimula i potencia el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i d’esbarjo.

Cloenda del Centre Obert l’Escorxador de Guissona. - Llegir Més

Clou el curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic a Guissona.

El dia 6 de juny es va cloure el curs sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic adreçat a les persones nouvingudes del municipi. L’acte de lliurament dels certificats d’assistència va tenir lloc a l’ajuntament i va anat a càrrec de la tinent de l’alcalde, la Sra. Anna Santacreu. Durant la seva intervenció va agrair l’esforç d’estudiar la llengua i els trets de la societat catalana i va destacar la importància del coneixement recíproc entre les diverses cultures del poble.

Clou el curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic a Guissona. - Llegir Més

Fi del Servei Comunitari a Guissona.

Al llarg de tot el curs acadèmic els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Guissona i de la FEDAC Guissona han participat en activitats de Servei Comunitari en diverses entitats i associacions de la vila. Aquesta iniciativa vehiculada des de Pla Educatiu de l’Entorn i amb el suport de totes les parts implicades, suposa un mitjà per fomentar el voluntariat entre els alumnes.

Fi del Servei Comunitari a Guissona. - Llegir Més

CLOU LA FORMACIÓ L'ETAPA EDUCATIVA 0-6 A GUISSONA

El passat dilluns, 22 de maig va tenir lloc a Guissona la darrera formació conjunta de mestres dels centres educatius de la vila, dins del projecte L’ETAPA EDUCATIVA 0-6 A GUISSONA: CONÈIXER, INTERPRETAR I PROJECTAR CANVIS PER TRANSFORMAR L’ESCOLA promogut pel Centre d’Innovació i Formació en Educació de la Universitat de Vic.

CLOU LA FORMACIÓ L'ETAPA EDUCATIVA 0-6 A GUISSONA - Llegir Més

TROBADA MULTIJOCS A LA FUNDACIÓ

La trobada multijocs agrupa als alumnes de sisè dels tres centres educatius de primària (FEDAC Guissona, Escola Ramon Estadella i Escola Ramon Faus) en un únic espai, amb l'objectiu de promoure la cohesió entre centres, així com entre petits i grans.

TROBADA MULTIJOCS A LA FUNDACIÓ - Llegir Més

Guissona participa a la campanya LET'S CLEAN UP, campanya de l'Agència de Residus que promou accions de neteja als espais naturals.

Guissona va ser partícip de la campanya Lets’s Clean Up de l’Agència de Residus de Catalunya. Hi van participar alumnes de 1r i 2n d’ESO dels instituts del municipi. L’activitat va tenir lloc divendres passat, dia 12, i es van netejar els espais de l’Ermita de Sant Macari, el Camí Romà, el Camí del cementiri, el Pou de Gel i el Torrent del Passarell.

Guissona participa a la campanya LET'S CLEAN UP, campanya de l'Agència de Residus que promou accions de neteja als espais naturals. - Llegir Més

DANIEL GABARRO CLOU EL CICLE DE CONFERÈNCIES DE L'ESCOLA DE PARES I MARES

El passat divendres 5 de maig va cloure l'Escola de Pares i Mares de Guissona amb la conferència de Daniel Gabarró, EDUCAR EN LA FELICITAT,que va omplir de gom a gom la sala de plens municipal.

DANIEL GABARRO CLOU EL CICLE DE CONFERÈNCIES DE L'ESCOLA DE PARES I MARES - Llegir Més

TROBADA INTERGENERACIONAL ENTORN DE LA MÚSICA

Dos cents nens i nenes han visitat als avis i els han obsequiat amb dues cançons per escola, els avis també han cantat la cançó de "La Fadrina va a la font". Després, grans i petits, han cantat conjuntament la "Margarideta" cloent així una trobada gratificant per tots ells.

TROBADA INTERGENERACIONAL ENTORN DE LA MÚSICA - Llegir Més

La UVic i l’Ajuntament de Guissona signen un conveni de col•laboració en matèria d’educació

La UVic i l’Ajuntament de Guissona han signat públicament el conveni a partir del qual es regula el marc de col•laboració establert en matèria d’educació i que es concreta en un assessorament a les escoles bressol i parvularis d’aquesta població de la Segarra.

La UVic i l’Ajuntament de Guissona signen un conveni de col•laboració en matèria d’educació - Llegir Més

GUISSONA CELEBRA LA 14A EDICIÓ DEL PREMI JORDI PÀMIAS

Ja fa catorzè anys que Guissona celebra el certamen literari de poesia Jordi Pàmias, destinat a alumnes de primer de primària fins a segon de batxillerat, passant per cicles formatius. A partir de totes les obres guanyadores se'n publica la recopilació de poemes, enguany sota el títol SOTA L'OMBRA D'UN POEMA.

GUISSONA CELEBRA LA 14A EDICIÓ DEL PREMI JORDI PÀMIAS - Llegir Més

ELS NENS DE P4 CONEIXEN EL MÓN DELS GEGANTS

Els geganters de Guissona acullen tots els nens i nenes de P4 dels centres educatius de la vila a la plaça Bisbe Benlloch amb l'objectiu de donar-los a conèixer el món dels gegants.

ELS NENS DE P4 CONEIXEN EL MÓN DELS GEGANTS - Llegir Més

ÈXIT DEL QUART DIA DEL CONTE

El conte més emotiu va ser el que van presentar els alumnes de l’Escola Ramon Estadella, Fedac Guissona i Escola Ramon Faus i Esteve sota el títol EL DRAC BO I EL PRINCEP MALVAT, escrit per ells mateixos expressament per aquesta ocasió. Els Margeners de Guissona també van col•laborar amb la jornada, amb l’explicació del conte Pau el Margenet.

ÈXIT DEL QUART DIA DEL CONTE - Llegir Més

L'HOME RECICLAT, EL NOU VOLUM DE LA COL•LECCIÓ "GUISSONA, HISTÒRIES DE CONTE"

En el marc del DIA DEL CONTE, Guissona va presentar L'HOME RECICLAT, el cinquè volum de la col·lecció GUISSONA, HISTÒRIES DE CONTE. Per cinquena vegada, l'escriptora Marga Codina, acompanyada per la il·lustradora Agnès Pla, han portat a la llum un llibre dirigit als petits de la família.

L'HOME RECICLAT, EL NOU VOLUM DE LA COL•LECCIÓ "GUISSONA, HISTÒRIES DE CONTE" - Llegir Més

CLOU EL CURS SOBRE CONEIXEMENTS DE LA SOCIETAT CATALANA I EL SEU MARC JURÍDIC

L’acte de lliurament dels certificats va tenir lloc a l’Ajuntament de Guissona i va anat a càrrec de la regidora de serveis socials, la Sra. Mª Carme Farre, el passat 13 d'abril.que va agrair la participació i va destacar que el fet d’oferir la formació des de l’Ajuntament i des del Consell rau en la voluntat de facilitar l’acollida de persones estrangeres immigrades que arriben a la comarca de la Segarra per millorar-ne la seva integració i, alhora, facilitar els seus coneixements sobre el nostre país.

CLOU EL CURS SOBRE CONEIXEMENTS DE LA SOCIETAT CATALANA I EL SEU MARC JURÍDIC - Llegir Més

L'ESCOLA RAMON ESTADELLA PARTICIPA A LA PRIMERA TROBADA PEDAGÒGICA D'INTERCOMPRENSIÓ LINGÜÍSTICA

La ponència va anar a càrrec de la directora, Laura Martí, que va explicar una diversitat d'activitats que es desenvolupen al centre relacionats amb la intercomprensió i el plurilingüisme i on va presentar el municipi de Guissona com un referent de treball d'integració lingüística i cultural.

L'ESCOLA RAMON ESTADELLA PARTICIPA A LA PRIMERA TROBADA PEDAGÒGICA D'INTERCOMPRENSIÓ LINGÜÍSTICA - Llegir Més

XEVI VERDAGUER A L'ESCOLA DE PARES DE GUISSONA

El passat divendres, 17 de març més de 250 persones van gaudir al pavelló de l'INS Guissona de la xerrada de Xevi Verdaguer, l'alimentació i la millora del rendiment escolar. La pròxima xerrada de l'Escola de Pares i Mares serà EDUCAR ELS NOSTRES FILLS I FILLES EN LA FELICITAT, amb Daniel Gabarró, el proper 5 de maig.

XEVI VERDAGUER A L'ESCOLA DE PARES DE GUISSONA - Llegir Més

GUISSONA TREBALLA L'ESCOLA COM UN LLOC EN CONSTANT EVOLUCIÓ

Guissona va acollir la quarta sessió de les cinc planificades per d’aquest curs 2016-2017 dins del marc del projecte l’Etapa Educativa 0-6 a Guissona: Conèixer, interpretar i projectar canvis per transformar l’escola.

GUISSONA TREBALLA L'ESCOLA COM UN LLOC EN CONSTANT EVOLUCIÓ - Llegir Més

ELS INFANTS DE LA QUARESMA CONEIXEN LA QUARESMA

Amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura i les tradicions de Catalunya, des del Pla Educatiu d’Entorn i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, s’ha organitzat un projecte educatiu entorn el Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma.

ELS INFANTS DE LA QUARESMA CONEIXEN LA QUARESMA - Llegir Més

ALUMNES DE P3 DEL FEDAC GUISSONA VISITEN LA FUNDACIÓ

Alumnes de P3 de l'Escola FEDAC Guissona, han participat als tallers intergeneracionals que s'organitzen des del Pla Educatiu d'Entorn a la Fundació CAG. Els educadors de la Fundació, mestres i l'equip del Pla Educatiu d'Entorn valoren molt positivament el desenvolupament d'aquesta activitat

ALUMNES DE P3 DEL FEDAC GUISSONA VISITEN LA FUNDACIÓ - Llegir Més

Guissona inicia el curs de direcció i coordinació d’activitats de temps de lleure educatiu.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i amb la col•laboració del l’Ajuntament de Guissona es projecta el curs de direcció i coordinació d’activitats de temps de lleure educatiu a càrrec de la Fundació Pere Tarrés. Amb total hi ha una quinzena d’alumnes.

Guissona inicia el curs de direcció i coordinació d’activitats de temps de lleure educatiu. - Llegir Més

GUISSONA CELEBRA EL DIA DE LES LLENGÜES MATERNES

Aquesta setmana, el Pla Educatiu d'Entorn, en motiu del dia internacional de la llengua materna el passat, 21 de febrer, ha portat a terme tallers amb els alumnes de tercer i quart dels centres educatius de la vila, relacionats amb el coneixement de la cultura gitana (llengua, música i història) i dinamitzats per la Fundació Pere Closa.

GUISSONA CELEBRA EL DIA DE LES LLENGÜES MATERNES - Llegir Més

ELS AJUDANTS DEL REI CARNESTOLTES VISITEN ELS CENTRES EDUCATIUS

Els nens i nenes de la Llar d'Infants Patufet, els de la Llar d'Infants de la FEDAC i tots els alumnes d'educació infantil de la FEDAC Guissona, de l'Escola Ramon Faus i Esteve i de l'Escola Ramon Estadella han rebut la visita dels emissaris del rei carnestoltes. Divendres, 24 arribarà el Rei Carnestoltes i donarà pas al Carnaval.

ELS AJUDANTS DEL REI CARNESTOLTES VISITEN ELS CENTRES EDUCATIUS - Llegir Més

CLOU EL CURS D’INFORMÀTICA DEL PUNT ÒMNIA A GUISSONA

El proper dimarts s’iniciarà un nou curs que s’allargarà fins al mes de juny, amb el mateix objectiu donar accés a tota la població a les noves tecnologies. Aquests cursos organitzats per l’Ajuntament i el Punt Òmnia són completament gratuïts.

CLOU EL CURS D’INFORMÀTICA DEL PUNT ÒMNIA A GUISSONA - Llegir Més