CINEMA GAUDÍ: LA BODA DE ROSA

Beatriz Martinez - El Periódico htps://www.elperiodico.cat/ca/oci-i-cultura/20200820/critca-cine-la-boda-de-rosa-beatrizmartnez-8081996

'La boda de Rosa': comprometre's a ser feliç Candela Peña interpreta una autèntca heroïna quotdiana, una dona s'ha oblidat d'ella mateixa per fer feliç els altres en la nova pel·lícula d'Icíar Bollaín Alguns dels personatges que ha construït Icíar Bollaín al llarg de la seva carrera es trobaven sotmesos i anul·lats. D’altres, al contrari, tenien la capacitat de transformar les coses al seu voltant gràcies a la valenta i esperit rebel.

En el personatge de Rosa confueixen aquests dos camins antagònics a través d’un procés de transformació que ens portarà de l’asfxia quotdiana de la protagonista, que viu pendent de les necessitats dels altres, a un alliberament personal a través del compromís amb ella mateixa

La directora torna als seus inicis, a les històries pettes carregades de signifcat i regala Candela Peña un dels personatges més bonics del cine recent: una autèntca heroïna quotdiana, una dona que s’ha oblidat d’ella mateixa per acontentar els altres i ara necessita estmar-se i respectar-se tots els dies de la seva vida. Com en una boda, però sense parella.

A partr que la protagonista prem un botó imaginari per trencar tots els seus lligams, es produeix un autèntc terratrèmol al seu voltant i tots els que l’envolten es replantejaran la seva vida i acceptaran per primera vegada les seves misèries i fracassos. L’espectador també.

La boda de Rosa és una pel·lícula senzilla i lluminosa que parla de moltes coses, de reconciliació, del poc que ens escoltem de veritat els uns als altres i de com ens deixem arrossegar per la rapidesa i la urgència del temps en què vivim. Una pel·lícula de refexió i gaudi.

 

 

 

Sala de Plens
  • Quan 28/02/2021 de 18:00 a 19:00
  • On Sala de Plens
  • Assistents Ajuntament de Guissona
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal