DIA INTERNACIONAL DE LES DONES - DONES DE RÀDIO

 

Fa 90 anys, el 14 de novembre de 1924, Ràdio Barcelona inicià les seves emissions i, al cap d'un temps, van aparèixer emissores de ràdio arreu de Catalunya:TerrassaReusSabadellTarragonaBadalonaGironaLleidaVilanova i la Geltrú, Manresa...

Aquest llibre vol situar a la categoria que es mereixen les primeres locutores radiofòniques del nostre país, dones que van contribuir de manera decisiva a fer de la ràdio un mitjà de comunicació popular. Amb elles reviurem els temps heroics de la ràdio, coneixerem les seves vides i els reptes que van haver d'afrontar.

Dones reals amb biografies apassionants, històries que cal recordar. Es tracta, en definitiva, de les primeres locutores de ràdio de Catalunya: Maria Cinta Balagué, Rosa Cotó, Maria del Carme Nicolau, Carmen Martínez-Illescas, Enriqueta Benito, Enriqueta Teixidó, Rosalia Rovira, Carme Espona, Mercedes Laspra, Antolina Boada, Antònia Sol, Adelaida Òdena, Mercè Sorribas, Pepa Figueras, Montserrat Parés, Neni Sanromà, Anna Barbosa, Maria Escrihuela, Francina Boris, Maria Tersa, Núria Fraire, Montserrat Calafell, Maria Matilde Almendros... i moltes altres professionals que, amb la seva dedicació, s'han fet un nom en la història d'aquest país.

El text va acompanyat de 100 imatges: fotografies i anuncis de l'època

AUTORA:

Sílvia Espinosa-Mirabet, nascuda a Terrassa és periodista i doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat, Màster en DIRCOM i en Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB). Actualment imparteix docència sobre ràdio, gèneres o fonaments al Grau de Publicitat i Relacions Públiques i al Màster de Comunicació  Cultural de la Universitat de Girona (UdG), com anteriorment ho havia fet a la UAB i la URV. Es va enamorar de la ràdio en començar a estudiar periodisme i va tastar-la a Ègara Ràdio fa uns quants anys. Després treballà professionalment com a periodista a la Cadena SER .

És autora de diversos articles, alguns dels quals arrenquen de la seva tesi doctoral Les locutores de ràdio a Catalunya 1924-1942

 

 

Biblioteca de Guissona
  • Quan 09/03/2016 de 19:00 a 20:00
  • On Biblioteca de Guissona
  • Assistents Regidoria de Benestar
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal