DIR PEDROLO

Espectacle produït per l’Ajuntament de Lleida amb motiu dels 25 anys sense Manuel de Pedrolo

Manuel de Pedrolo, autor català nascut a la Segarra, va dedicar la vida sencera a crear mons diversos i possibles a través de les més de 20.000 pàgines mecanografiades des del silenci i la constància de la seva taula de treball, un llegat immens que ja forma part de la història de la literatura catalana, al servei del seu país i a disposició dels lectors que el vulguin retrobar.

En l’any del 25è aniversari del traspàs de l’escriptor (2015), Lleida, la seva terra nadiua, va voler retre-li el merescut reconeixement i fer sentir la veu d’aquell que no va cansar-se mai de DIR, de DIR constantment i tenaç. Per retornar-li la veu, dues actrius, un actor i una aproximació audiovisual ens fan sentir de nou retalls del discurs del seu pensament i dels seus anhels. L’afany de l’acte que programem dins de 7lletres és manifestar públicament l’estima, l’agraïment i l’admiració per tantes hores i tanta vida dedicada a renovar la nostra literatura i tornar a DIR PEDROLO.

Dir Pedrolo, amb els actors Ferran Farré, Núria Casado i Núria Miret, les intervencions musicals de Ramon Álvaro (saxo), i producció audiovisual de Jordi Larios, és un recorregut vital per la literatura de l’escriptor segarrenc. O una biografia literària. Perquè en l’obra es posa èmfasi en el fet que viure i escriure eren verbs separats per una frontera difusa. Les veus en off d’Anton Not i Rosa Mesalles posen en context les lectures dramatitzades, que s’il·lustren amb imatges de la Fundació Pedrolo, Anna Bové, Colita , Jordi Larios i Camil·la Minguell.

 

Teatre de Ca l'Eril
  • Què CULTURA
  • Quan 10/06/2016 de 22:00 a 23:00
  • On Teatre de Ca l'Eril
  • Assistents Teatre de Ca l'Eril
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal