EL SILENCI DELS TELERS, D'ASSUMPTA MONTELLA

En motiu del dia de la dona treballadora s'organitza la presentació de llibre d'Assumpta Montellà, EL SILENCI DELS TELERS

 

El silenci dels telers dóna veu a les dones i nenes que durant dècades van treballar a les colònies tèxtils de Catalunya. Des de l’inici de la indústria catalana fins als nostres dies, passant per la Guerra Civil i la repressió de la postguerra, els seus testimonis expressen una manera de viure marcada per un ofici ple de condicions precàries.

Les treballadores de les fàbriques en són les protagonistes principals, però també hi tenen cabuda les dones dels amos, les criades, les sagristanes, i així, anar sumant mirades femenines que es reunien al voltant d’una colònia tèxtil, d’orígens ben diferents, amb opinions ben diferents.

Aquest llibre és un rigorós i emocionat homenatge d’Assumpta Montellà a totes aquestes dones. Filles, esposes, mares, àvies, dones de colònies que han passat el seu testimoni a altres dones de noves generacions que encara viuen a les colònies i que vetllen perquè aquell passat no sigui oblidat.

Sala de Plens
  • Quan 08/03/2017 de 20:00 a 21:00
  • On Sala de Plens
  • Assistents Ajuntament de Guissona - Consell Comarcal de la Segarra - Associació de Dones Nèvia
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal