MÚSICA. THE HANFRIS QUARTET

Entrada: 10€ anticipada i 12€ a taquilla

 

The Hanfris Quartet és un quartet barbershop masculí format el 2009. El barbershop, conegut també com a música de barberia, és un estil de cant a cappella genuïnament nord-americà, però que cada cop està tenint més seguidors arreu d’Europa, especialment en països com Suècia, Alemanya i Països Baixos, a part de les Illes Britàniques on ja fa temps que hi està arrelat. El quartet està format per Jordi Forcadell (tenor), Gener Salicrú (lead), Juan Bertrand (baríton) i Adrià Sivilla (baix), naturals de Mataró, Barcelona i Sant Feliu de Llobregat. Tots ells disposen d’una perllongada experiència coral i musical. La capacitat vocal és precisament un requeriment indispensable per aquest estil ja que demana molta resistència, flexibilitat i absolut rigor en l’afinació. Les peces que interpreta són arranjaments per a quartet vocal masculí de cançons conegudes, sovint estàndards de jazz, temes pop i rock, també bandes sonores de pel·lícules i musicals, així com originals del barbershop. També tenen arranjaments en close-harmony i doo-wop.

The Hanfris Quartet té un bon recorregut en les convencions nacionals i internacionals de barbershop. Ha estat medalla d’or en la competició espanyola dels anys 2014 i 2011, i medalla de plata en les del 2010 i 2013, dins els certàmens organitzats per la Spanish Association of Barbershop Singers, entitat a la qual hi està afiliat. Va classificar-se també pels campionats europeus de barbershop del 2013 celebrats a Veldhoven (Països Baixos) on va poder rebre un bon reconeixement internacional. El 2014 s’ha classificat pel Campionat Internacional a Pittsburgh, EUA, al 2015, convertint-se en el primer quartet berbershop espanyol en competir a l’altre costat de l’Atlàntic.

D’entre la seva trajectòria d’actuacions, destaca la del programa de Televisió de Catalunya Oh Happy Day com a artistes convidats (octubre 2013), així com un concert amb el cor Raphsody a Peterborough -Regne Unit- (desembre 2013), Festival Internacional de Música Coral Serranía de Cuenca (agost 2013), la Festa Major de Les Santes de Mataró (juliol 2013), el XXIV Cicle de Música al Castell de Sant Pere de Ribes (juliol 2013), el II Festival Internacional de Música a Cappella de Girona (maig 2013), el Teatre Kursaal de Manresa (abril 2013), el Teatre Principal de Valls (març 2013), etc. En anys anteriors també han actuat en festivals com l’(a)phònica de Banyoles (2012), el Kesse de Tarragona (2012), el de Tavèrnoles (2012), i espais com la Sala Clap de Mataró, el Teatre L’Atlàntida de Vic, el Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, l’Auditori de Castalla, l’Auditori de Vilafranca del Penedès, el Teatro Principal de San Pedro del Pinatar, i a Madrid al Teatro Alfredo Kraus i la Sala Galileo Galilei, entre d’altres.

Teatre de Ca l'Eril
  • Quan 07/05/2016 de 22:00 a 23:30
  • On Teatre de Ca l'Eril
  • Assistents Teatre de Ca l'Eril
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal