NOVEMBRE LÚDIC. TALLER DE RISOTERÀPIA

Taller familiar (nens i nenes gratuÏt)

Inscripcions: https://app.mesacces.com/esdeveniment/5136

QUÈ ÉS LA RISOTERÀPIA?

Ès una tècnica psicoterapèutica que consisteix en crear situacions que ajudin a alliberar les tensions físiques i emocionals per aconseguir riure d’una manera natural. Es porta a terme mitjançant tècniques d’expressió corporal i jocs. Es realitza sempre en grup, per aconseguir l’efecte contagi del riure. Científicament s’ha comprovat que riure és beneficiós per a la salut, ja que contribueix a augmentar les defenses i a afavorir l’equilibri psicològic si es fa regularment. Disminueix l’estrès, les tensions, l’ansietat i l’insomni. Mentre riem, alliberem gran quantitat d’endorfines, responsables de la sensació de benestar. El riure ens aporta acceptació, comprensió, alegria, creativitat, sentit de l’humor i ens ajuda a viure una vida més positiva, intensa, verídica i total.
En els tallers de risoteràpia s’ofereix un espai perquè els participants puguin gaudir per unes hores de l’instant present. S’utilitzen els recursos expressius del cos per alliberar el riure sincer, que ens aporta beneficis fisiològics, psicològics, emocionals i socials..

METODOLOGIA:

La metodologia que utilitzem en els tallers de risoteràpia és la del treball grupal. A través del grup, potenciem l’individu, i a través dels individus es potencia el grup. Tots ens enriquim de tots, i en la risoteràpia és molt vàlid ja que amb el riure d’alguns s’encomana a la resta. També utilitzem les eines necessàries perquè sigui una gran experiència, i sobretot per alliberar els mecanismes bloquejats del saludable hàbit de riure i passar-ho bé. I ho fem a través de jocs de diferents tipus, exercicis, balls, massatges, etc.

BENEFICIS:

A través del riure, podem treure grans beneficis, com ara el foment de l’alegria, el benestar i el bon humor. El riure és una bona eina per aprendre a escoltar el nostre cos i així adonar-nos del que sentim. I evidentment ens serveix per divertir-nos i passar una bona estona, així com també potenciar la nostra imaginació, la creativitat i l’obertura de ment.

Després d’una sessió de dues hores de risoteràpia, és inevitable sentir-se ple, amorós, tendre, vital, alegre i energètic.

També:

– Millora la cohesió grupal i potencia el bon clima laboral
– Potencia la creativitat
– Allibera l’estrès
– Relaxació muscular
– Augmenta l’actitud positiva i constructiva

Sin título.jpg

Sala Bach de La Fassina
  • Quan 12/11/2022 de 16:30 a 18:00
  • On Sala Bach de La Fassina
  • Assistents Ajuntament de Guissona. Regidoria de Cultura
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal