ORQUESTRA DE CAMBRA MECHELEN

 

L’Orquestra de Cambra de Mechelen (Mechels Kamerorkest MKO)  sota la batuta del director fundador Tom Vanden Eynde  es una formació clàssica formada  per  flautes, dos oboès, dos clarinets, dos fagots, dos trompes, violins, viola, violoncels i baixos

En els seus 15 anys d'existència, l'orquestra ha aconseguit conquerir el seu lloc en el panorama musical flamenc. Ho demostren els concerts anuals a diferents centres culturals. Solistes de renom gaudeixen treballant amb aquesta orquestra i lloen l'entusiasme, el dinamisme i la interacció refinada una i altra vegada.

L’Orquestra de Cambra de Mechelen també assumeix la seva responsabilitat cap als joves talents emergents i els ofereix l'oportunitat de fer música en un marc d’alta qualitat per tal d'aconseguir l'experiència orquestral.

L’orquestr aexplora regularment la literatura operística i ha representat amb gran èxit les òperes “La Scala di Seta” de Gioachino Rossini “Lo Speziale” de Joseph Haydn i «La Flauta Màgica» de Wolfgang Amadeus Mozart.

L’any 2020, sota la direcció inspiradora de Piet Van Bockstal, es va formar el Conjunt de Vents del MKO, que es va estrenar amb la representació de Fidelio, òpera de Ludwig Van Beethoven en una versió d’època per instruments de vent. L’any 2022 el conjunt va presentar el seu primer cd, amb música del segle XX per a instruments de vent. Sota el lema «Vents d’Estiu» el Conjunt va participar l’any passat al 11è cicle de concerts a Cal Prim i a la programació musical d’estiu a Mollerussa, Agramunt i Linyola.

La programació del cicle

L'orquestra proposa un programa en el qual es perfila en els seus diferents punts forts: com a orquestra de corda, com a conjunt de vents i sobretot com a orquestra de cambra tutti.

Presenta una proposta amb diversos estils musicals; de l'època clàssica (simfonia de Mozart n°40)  al romanticisme amb l'obra d'Hugo Wolf

Dues precioses serenates (Elgar per a cordes i Dvorak per a vents), a la Fantasià per a oboè i orquestra del mestre flamenc August De Boeck amb el director de la secció de vents Piet Van Bockstal com a oboista solista. 

 El conjunt esta dirigit per Tom Vanden Eynde. 

20230714Mechelen.jpg

Teatre Municipal Ateneu de Guissona
  • Quan 14/07/2023 de 20:00 a 21:00
  • On Teatre Municipal Ateneu de Guissona
  • Nom de contacte Ajuntament de Guissona
  • Assistents Ajuntament de Guissona
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal