RENALDO & CLARA

D'una estètica sublim i pop de girs i filigranes, apareix

travessant la boira hivernal de Lleida, i acomodant la Sra. Primavera que demana permís per esclatar; 

carregat d'alegria musical, grans tornades, subtileses electròniques, detalls afro-pop, intimisme marca de la casa i finals apoteòsicament   contundents; 

Lletres que mapegen persones, llocs, coses que passen, els 5 sentits;
Paraules depurades, sensibles, crues, concises, iròniques, àcides;

      "tu ets els afores, vinc caminant.
       Els barris s'ajunten com s'ajunten les mans.
       Si no ho faig ara no ho faré mai";

                  Llum i color;

Renaldo & Clara a cal eril.

 

Veniu, acomodarem la primavera a les nostres llars, als nostres cors, a les nostres ànimes, a cal eril; tot i gaudint de la llum i color de Renaldo&Clara.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Entrades anticipades 10 € i 12 € a taquilla

Clara Viñals: veu i guitarra elèctrica
Hugo Alarcón: teclat, guitarra elèctrica i coros
Víctor Ayuso: baix i coros
Lluís Bestard: bateria

El grup lleidatà presentarà el seu sorpenent nou disc "Els Afores".

Els motllos són per trencar-los. Ja sabíem que Renaldo & Clara era un gran grup de pop, però dins el pop també es poden fer girs i en aquest cas ens sorprenen amb una veritable ligrana. Dues paraules: llum i color. La vida és una tómbola –bé, potser ens hem passat amb l’analogia...- i toca dir adéu a la malenconia per mirar cap a fora. I regalar-nos unes cançons que ns i tot podrien travessar la boira hivernal de Lleida.

“Ha estat trobar el nal d’un laberint després de perdre-m’hi a dins”.

Amb “Els afores”, Renaldo & Clara acceleren el tempo i es reinventen. Descobrim ja el nou color amb el tema de presentació, “Fent amics”, un joc del gat i la rata tant per la seva alegria musical com per la història que relata. “Fins un altre dia” atresora una de les grans tornades del disc. La titular “Els afores” desprèn llum des d’un enfoc subtilment electrònic, mentre que “Monument” ens sorprèn amb detalls afro-pop i un nal contundent. I sí, el disc té clarobscurs: no hi manquen els temes intimistes marca de la casa: “Llindar absolut”, “Els secrets”...

Pel que fa a les lletres, Clara Viñals deixa de banda la introspecció que presidia el disc de debut i es xa ara en allò que té al voltant, tan a prop que a vegades costaria adonar- se’n. Prendre consciència del que t’envolta amb els cinc sentits. Dibuixar un mapa a través de les persones i els llocs que freqüentem, de les coses que ens passen. I explicant-ho tot amb un llenguatge a la vegada cru i sensible, depurat i concís, a vegades irònic, ns i tot àcid.

“Tu ets els afores, vinc caminant.
Els barris s’ajunten com s’ajunten les mans. Si no ho faig ara no ho faré mai”

Renaldo & Clara havien publicat sols dos EPs (el segon, al segell Elefant) quan van despuntar en festivals com el BAM, Primavera Club, Faraday o Músiques Disperses. Van consolidar-se amb el primer disc llarg, “Fruits del teu bosc” (Bankrobber, 2014), que els va obrir noves portes: Primavera Sound, Vida Festival, PopArb... a més de girar per tota la península. El grup també ha destacat per col·laborar amb artistes referencials com Juli Bustamante o Xavier Baró.

L’evolució en la sonoritat del nou disc comporta també canvis en el plantejament del directe del grup, amb Clara Viñals (veu i guitarra elèctrica), Hugo Alarcón (teclat, guitarra elèctrica i coros), Víctor Ayuso (baix i coros) i la incorporació de Lluís Bestard (bateria). Víctor Ayuso ha estat també l’encarregat de la producció, gravació i mescla del disc als estudis Zamenhof de Lleida.

Us convidem a deixar-vos endur per la màgia de Renaldo & Clara i compartir amb ells aquest viatge pels afores. Pels seus, que també poden ser els vostres. Uns afores de llum i de color. 

Podeu escoltar-los:

https://renaldoiclara.bandcamp.com

Teatre de Ca l'Eril
  • Quan 17/03/2017 de 21:00 a 22:00
  • On Teatre de Ca l'Eril
  • Assistents Teatre de Cal Eril
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal