XXIII MERCAT ROMÀ DE IESSO

MATÍ

Lloc: Portal de l’Àngel/Camp de Mart

ATRACCIONS INFANTILS DE FUSTA (€). Les atraccions més rústiques però a la vegada més divertides ompliran de diversió aquest sector de la ciutat de Iesso.

 

10.00 a 14.00h

Lloc: Nucli històric/Espai Mercat

PARADES D’ARTESANS. Artesans vinguts d’arreu ens transportaran fins a l’antiguitat amb les produccions més lluïdes.

 

Lloc: C. de l’Om/Espai Mercat

DEMOSTRACIÓ D’OFICIS ANTICS. En aquest espai descobrirem diversos mitjans tradicionals per processar cereals i altres productes agrícoles.

 

Lloc: Iesso, Parc i Museu d’Arqueologia de Guissona

PORTES OBERTES AL CONJUNT ARQUEOLÒGIC. A partir de les 10.00 h el conjunt arqueològic obrirà les seves portes per tal de donar a conèixer els antics pobladors de la ciutat a través dels seus propis vestigis.

 

Lloc: C. Fluvià (accés per raval del convent)/Espai Mercat

JOCS DE FUSTA GEGANTS. Una proposta infantil per gaudir de la jornada en ple espai de mercat.

 

10.00h

Lloc: C. Bisbal/Espai Mercat

CERCAVILA MUSICAL AMB EL PITEU I LA LLUCIA. Els gegants més estimats per la mainada són els més matiners, i ja des de primera hora sortiran per portar la seva alegria i il·lusió pels carrers de l’antiga Iesso. Amb la Colla Gegantera de Guissona i el Grup Tarasca.

Recorregut: C. Bisbal (Ateneu) – C. Botigues – Pl. Major – C. de la Font – Baixada Capdevila – Pl. de Capdevila – C. Om – Sant Felip Neri

 

10.30h

Lloc: C. Fluvià (accés per raval del convent)/Espai Mercat

ANIMACIÓ MÚSICAL AMB HANG. Aquest instrument exòtic servirà per amenitzar una de les entrades del Mercat.

 

Lloc: Pl. de Capdevila/Palau de la Reina Cleòpatra.

PERCUSSIÓ. Els músics de la cort de la reina de les reines obsequiaran als visitants del seu palau amb ritmes vertiginosos. A càrrec d'UCSENSU, l’Associació Senegalesa de Guissona.

 

11.00h

Lloc: Sant Felip Neri/Teatre

L’HORA DEL CONTE. Rondalla ve, rondalla torna ens explicarà una història que transportarà als més petits fins als orígens de la nostra vila.

 

 

Lloc: Sant Felip Neri

DANSA ORIENTAL. La companyia de dansa Nar Al Haya mostrarà la sensualitat amb què Cleòpatra va conquistar l’home més poderós del seu moment.

 

 

Lloc: C. Bisbal (Ateneu)/Espai Mercat

ANIMACIÓ MUSICAL AMB LIRA. L’instrument inventat pel mateix déu Mercuri vestirà de música aquest sector de la nostra fira.

 

Lloc: Iesso, Parc i Museu d’Arqueologia de Guissona

VISITA GUIADA AL PARC ARQUEOLÒGIC. Deixeu-vos guiar per les restes de l’antiga ciutat romana i així descobrireu de primera mà el poder i l’abast de la civilització que va dominar el mediterrani.

 

Lloc: Fonts del Poble/Termes romanes

JOCS D’AIGUA

Fins les 13.00 h. ACOLCAT (Associació de Colombians de Catalunya a Guissona) ens presentarà una sèrie de jocs per refrescar-nos i gaudir de les termes del nostre Mercat Romà.

 

11.30H

Lloc: Portal de l’Àngel

DESFILADA DE LA REINA CLEÒPATRA I LA SEVA CORT. La Reina Cleòpatra passejarà pels carrers del Mercat Romà amb l’opulència pròpia de la faraona d’Egipte.

Recorregut: Portal de l’Àngel – C. de la Font – C. Baixada de Capdevila - Pl. de Capdevila – C. de l’Om – C. Fluvià – C. Bisbal – Pl. Bisbe Benlloch

 

Lloc: Carrer Bisbal (Ateneu)/Espai Mercat

DESFILADA DEL CÈSAR I EL SEU SEGUICI. El cèlebre dictador marxarà per l’espai mercat acompanyat de la seva escorta d’elit.

Recorregut: Carrer Bisbal – C. Fluvià – C. Bisbal - Pl. Bisbe Benlloch

 

Lloc: Sant Felip Neri/Teatre

TALLERS DE CORONES DE FLORS. Els membres de l’Associació Eslava Oriental ens ajudaran a preparar aquest ornament tant popular durant l’antiguitat clàssica.

 

 

 

Lloc: Pl. de Capdevila/Palau de la Reina Cleòpatra.

L’HOSPITALITAT D’EGIPTE. L’Associació de Dones Nèvia rebrà els seus visitants amb un refrigeri de fruita per sadollar la set de tots els visitants.

 

12.00H

Lloc: Portal de l’Àngel/Camp de Mart

TALLER INFANTIL D’ESPASES. Les nenes i els nens vinguts a Iesso podran gaudir d’aquest taller per iniciar-se en la legió romana.

 

 

Lloc: Iesso, Parc i Museu d’Arqueologia de Guissona

JOCS OLÍMPICS INFANTILS. L’entrenament físic formava part de la formació bàsica de la població amb la finalitat d’acomplir amb la cèlebre màxima de Juvenal “mens sana in corpore sano”. A càrrec de l’ACLE Guissona. Per menors de 16 anys

Inscripcions: mitja hora abans al Parc Arqueològic – consultar les bases.

Premi a l’equip guanyador: una entrada al parc d’atraccions Tibidabo per cada membre de l’equip guanyador

 

Lloc: Pl. Bisbe Benlloch/Temple

RECEPCIÓ DE LA CÚRIA DE IESSO. L’administració de la ciutat, la Cúria, donarà la benvinguda oficial a la població al dictador Juli Cèsar i a la Reina Cleòpatra.

 

 

Seguidament

Lloc: Pl. Bisbe Benlloch/Temple

JOCS DE GLADIADORS. El govern de l’antiga Iesso afalagarà als seus il·lustres visitants amb una lluita de cèlebres gladiadors. A càrrec de la companyia Aestus.

 

 

 

12.30H

Sortida: des de la Pl. Bisbe Benlloch/Espai Mercat

DESFILADA DE LA LEGIÓ DE IESSO. Els millors legionaris de Roma mostraran la disciplina i professionalitat amb què van sotmetre el Mare Nostrum.

Recorregut: Pl. Bisbe Benlloch – C. Bisbal – C. Botigues – Pl. Major – C. de la Font – Portal de l’Àngel

 

 

Sortida: des de la Pl. Bisbe Benlloch/Espai Mercat

REFRIGERI DEL CÈSAR. La Reina Cleòpatra conduirà a Juli Cèsar fins al seu palau de Iesso per oferir-li homenatge. El refrigeri comptarà amb l’acompanyament musical del so màgic del hang.

Recorregut: Pl. Bisbe Benlloch – C. Bisbal – C. Fluvià – C. Om – Pl. De Capdevila

 

13.00H

Lloc: Plaça de Capdevila

ESPECTACLE DE FALCONS. Els Margeners de Guissona es convertiran en acròbates exòtics per oferir-nos un espectacle de falcons, unes construccions dinàmiques i coreogràfiques amb un efecte estètic.

 

 

Lloc: Iesso, Parc i Museu d’Arqueologia de Guissona

JOCS OLÍMPICS ADULTS. Ara serà el torn dels més grans per mostrar les seves capacitats atlètiques amb esports clàssics com el llançament de disc, de javelina i altres propostes divertides a càrrec de l’ACLE. Per majors de 16 anys

Inscripcions: mitja hora abans al Parc Arqueològic – consultar les bases

Premi: una activitat en un Parc d’Aventura per l’equip guanyador

 

Lloc: Les Fonts del Poble/Termes

ANIMACIÓ MUSICAL. El so relaxant de la lira ens ajudarà deixar de banda el bullici del Mercat Romà per gaudir d’un dels espais més emblemàtics de la ciutat: les termes.

 

13.30H

Lloc: Les Fonts del Poble/Termes

DANSA AQUÀTICA. La companyia de dansa Nar Al Haya oferirà un espectacle visual en el mar dels nostres particulars banys.

 

Sortida: Pl. Major/Fòrum

CERCAVILA MUSICAL. L’animació musical del grup Tarasca es mourà per l’Espai Mercat per cloure les activitats del matí.

 

TARDA

Lloc: Portal de l’Àngel/Camp de Mart

ATRACCIONS INFANTILS DE FUSTA (€). Les atraccions de fusta més espectaculars faran gaudir a tots els infants d’aquesta jornada.

 

17.00 a 20.00h

Lloc: Nucli històric/Espai Mercat

PARADES D’ARTESANS. Productes d’artesania de tot tipus inundaran els carrers de la vila per fer-nos sentir com en un mercat digne de la mateixa Roma.

 

Lloc: C. de l’Om/Espai Mercat

DEMOSTRACIÓ D’OFICIS ANTICS. La producció agrícola ha estat històricament la base alimentària de l’home. En aquest carrer hi trobareu diversos sistemes tradicionals per processar aquests productes.

 

Lloc: Iesso, Parc i Museu d’Arqueologia de Guissona

PORTES OBERTES AL CONJUNT ARQUEOLÒGIC. El ric llegat arqueològic de Guissona, visitable en el Parc Arqueològic i el Museu, ens permetrà saltar 2000 anys endarrere en el temps per descobrir l’antiga Iesso.

 

Lloc: C. Fluvià (accés per raval del convent)/Espai Mercat

JOCS DE FUSTA GEGANTS. Una variada proposta de jocs d’enginy i habilitat faran les delícies dels més petits i petites i també dels més granadets i granadetes de la casa.

 

17.30h

Lloc: Pl. de Capdevila/Palau de la Reina Cleòpatra.

ANIMACIÓ MUSICAL AMB LIRA. En el palau de la reina d’Egipte, com el propi Juli Cèsar, caurem seduïts per la música de la lira.

 

Lloc: Fonts del Poble/Termes

CONSTRUCCIÓ D’AQÜEDUCTES. La civilització romana destaca entre altres per la seves grans obres d’enginyeria hidràulica. Veniu i proveu de construir els vostres propis aqüeductes. Estareu a l’alçada?

 

Lloc: C. Bisbal (Ateneu)/Espai Mercat

EL SO DEL HANG. El so misteriós i oníric d’aquest instrument servirà per dissipar la calor i introduir-nos en la màgia del nostre Mercat.

 

18.00h

Lloc: Portal de l’Àngel/Camp de Mart

TALLER D’ESCUTS. Completeu la vostra panòplia de legionari elaborant els vostres propis escuts i ja estareu a punt per cridar ben fort: Roma Victrix!

 

 

Lloc: Pl. de Capdevila/Palau de la Reina Cleòpatra.

DANSA ORIENTAL. La sensualitat oriental pròpia de l’antic Egipte es farà present amb tot el seu esplendor gràcies a la proposta de la companyia Nar Al Haya.

 

Sortida: Portal de l’Àngel/Camp de Mart

VENDA D’ESCLAUS. La venda d’esclaus més sonada, a càrrec del grup Aestus, permetrà que tots els visitants del Mercat Romà tornin a les seves cases amb el servei que sempre han desitjat.

Recorregut: C. de la Font – C. Baixada de Capdevila – Pl. de Capdevila – C. de l’Om – C. Fluvià – C. Bisbal – C. Botigues - Pl. Major.

 

 

Lloc: C. Fluvià (accés per raval del convent)/Espai Mercat

CERCAVILA AMB EL DÉU BACUS. El gegant del Déu més eixelebrat passejarà pels carrers de la vila per fer arribar arreu la disbauxa i l’alegria de l’Olimp. Amb la Colla Gegantera de Guissona i el Grup Tarasca.

Recorregut: C. Fluvià – C. Bisbal -  Pl. Bisbe Benlloch – C. Bisbal – C. Botigues – C. de la Font – Portal de l’Àngel

 

18.30h

Lloc: Iesso, Parc i Museu d’Arqueologia de Guissona

VISITA GUIADA AL PARC ARQUEOLÒGIC. Els vestigis de la Ciutat Romana de Iesso mostraran tots els seus secrets de la mà dels guies del Museu. De la seva mà coneixereu com eren i com vivien els autèntics protagonistes de la jornada.

 

19.00h

Lloc: Pl. Bisbe Benlloch

DEMOSTRACIÓ DE TÈCNIQUES DE LLUITA. La Legió de Iesso ens mostrarà l’equipament propi de l’exèrcit romà en època imperial i les tècniques de lluita específiques que van suposar la clau del seu èxit.

 

 

Lloc: Sant Felip Neri/Teatre

TITELLES ROMANES. GLÀDIUS I MEDULINA. Narratives Teatrals “La Genovesa” ens explicarà la història d’aquests dos amants en un espectacle vingut des de Tarraco, la capital de la província. Primera sessió.

 

 

19.30H

Lloc: Les Fonts del Poble/Termes

DANSA AQUÀTICA. L’encant de l’aigua en una jornada de juliol i la bellesa de la dansa oriental de la companyia de dansa Nar Al Haya transportarà els nostres sentits fins a l’antigor.

 

20.00h

Lloc: Sant Felip Neri/Teatre

TITELLES ROMANES. GLÀDIUS I MEDULINA. Per segona vegada, Narratives Teatrals “La Genovesa” ens presentarà la història d’aquest gladiador i la seva amant, la matrona Medulina, amb unes titelles que reprodueixen els models usats en l’antiguitat.

 

 

20.00h

Sortida: Pl. Bisbe Benlloch/Temple

CERCAVILA MÚSICAL. El grup Tarasca, mantindrà el ritme de la festivitat per tots els indrets del mercat amb la seva animació musical.

 

20.30h

Sortida: Pl. Bisbe Benlloch

DESFILADA DE GLADIADORS. Els gladiadors de la companyia Aestus desfilaran pels carrers de la vila per mostrar-nos la sofisticació del seu vestuari i la seva gallardia abans d’enfrontar-se a l’arena.

Recorregut: Pl. Bisbe Benlloch – C. Bisbal – C. Fluvià – C. de l’Om – Pl. De Capdevila – C. Baixada Capdevila – C. de la Font – Pl. Major

 

21.00h

Lloc: Pl. Major/Fòrum

LLUITA DE GLADIADORS. La valentia i la dignitat dels gladiadors i gladiadores es farà present en aquest espectacle de lluita coreogràfica per la vida i la llibertat.

 

 

21.40h

Lloc: Pl. Major/Fòrum

ENTREGA DE PREMIS I CLAUSURA.

Una representació de la Cúria de Iesso farà entrega dels premis als participants dels Jocs Olímpics i posarà fi a la jornada. Per gaudir dels obsequis és indispensable que els membres dels equips vencedors recullin personalment el diploma corresponent.

 

21.45h

Lloc: Pl. Major/Fòrum

ESPECTACLE DE DANSA: BACHENDANSA

L’Escola de Dansa Montse Esteve acompanyada per música en directe amb l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior (OCCI) clourà la XXIII edició del Mercat Romà amb un espectacle impactant a l’alçada dels cèlebres amfitrions i dels mateixos Déus de l’Olimp!

 

22.30h

Lloc: Portal de l’Àngel/Camp de Mart

CONCENTRACIÓ DELS PARTICIPANTS DE LA XXV BAKANAL

Acaba el Mercat i comença la celebració més sonada. Programes i inscripcions a part. Majors de 18 anys.

 

22.45h

Lloc: Portal de l’Àngel/Camp de Mart

SOPAR ROMÀ. Per aquells que vulguin allargar la jornada, un termopoli instal·lat a la plaça Vell Pla oferirà menjars suculents amenitzats per propostes musicals diverses. Menú i tiquets durant tot el dia al mateix espai.

Centre vila
  • Quan 20/07/2019 de 10:00 a 23:55
  • On Centre vila
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal