20 ANYS DE MERCAT ROMÀ A GUISSONA

El proper dissabte, 16 de juliol Guissona reviurà per 20è any consecutiu el seu MERCAT ROMÀ, de les 10 del matí a les 12 de la nit amb un programa farcit de propostes. Poseu-vos una túnica i les sandàlies i veniu a gaudir plenament del mercat Romà, us esperem a Guissona!

DILLUNS 11 JULIOL 2016

20 ANYS DE MERCAT ROMÀ

 

El proper dissabte, 16 de juliol Guissona reviurà per 20è any consecutiu el seu MERCAT ROMÀ, de les 10 del matí a les 12 de la nit amb un programa farcit de propostes.

 

En aquesta edició l’espai de Mercat a més de la ubicació tradicional al nucli històric de la vila (carrers Fluvià, bisbal, botigues, plaça major), també s’ampliarà cap a la zona del Portal de l’àngel, d’aquesta manera, un estol de comerciants locals i externs oferiran productes relacionats amb l’època en unes parades ambientades dos mil anys enrere i curosament vestits de romans. Gairebé una setantena de paradistes ompliran el nucli històric de la vila.

 

A més, durant tot el dia, l’espai del mercat quedarà farcit d’activitats que ens permeten fer un salt en el temps.

 

Per una banda, el nucli històric de Guissona es converteix en Iesso, carrers i places esdevenen diferents espais de l’antiga ciutat romana: les termes, el campament de legionaris, l’escola de legionaris, fins i tot, la cort de la Reina Cleòpatra. I aquets espais estan dinamitzats per entitats i associacions de la vila com l’Associació de Famílies, el Centre Excursionista Guissonenc, la Unió de la Comunitat Senegalesa, els Margeners, l’associació de dones Nèvia, els legionaris de Iesso, ACOLCAT, Associació Eslava Oriental ... entitats i associacions que, any rere any, s’han bolcat en la festa, oferint aquest tret identitari tan guissonenc que dóna un gust especial a qui visita el Mercat Romà.

 

D’altra banda, també trobareu espectacles de reconstrucció històrica com són la venda d’esclaus, la lluita de gladiadors amb la companyia Drakónia, reconstruccions històriques amb el grup de reconstrucció històrica Thaleia, enguany també es comptarà amb un espectacle que ens fa molta il·lusió, AMOR ROMA, de la família d’en Santi Arisa, en què es combina percussió i poemes romans, contes infantils, tallers, espectacles de carrer i animacions musicals.

 

El colofó a la festa el posa durant el matí l’arribada triomfal del Diví Cèsar i la Reina Cleòpatra que són els guanyadors dels concurs d’oratòria de la festa de la bakanal de l’any anterior (festa nocturna), enguany Jordi Ribera i Marisa Farré i a la tarda, l’espectacle de cloenda, a càrrec de l’Escola de Dansa Montse Esteve que enguany rememorarà els vint anys d’història del Mercat.

 

Poseu-vos una túnica i les sandàlies i veniu a gaudir plenament del mercat Romà, us esperem a Guissona, el proper dissabte 16 de juliol.

 

Descarrega't aquí el programa 

 

Tota la informacio a http://www.mercatroma.cat/

 

Dilluns, 11 de juliol.

 

CLAUSTRE OLIVERES VIDAL

Àrea de comunicació, Joventut i Pla Educatiu d'Entorn

Tel. 973 550 005 (ext. 201)
www.guissona.cat