20 ANYS DE PREMIS JORDI PÀMIAS

El passat divendres 14 d'abril, va tenir lloc l'acte d'entrega de premis infantil i juvenil JORDI PÀMIAS al Teatre Municipal Ateneu de Guissona.

DIMARTS 18 ABRIL 2023

El passat divendres 14 d'abril, va tenir lloc l'acte d'entrega de premis infantil i juvenil JORDI PÀMIAS al Teatre Municipal Ateneu de Guissona.

Ja són 20 anys que Guissona promou l'escriptura de poesia entre els seus infants i joves amb l'objectiu de donar a conèixer el poeta local i la seva obra.

Són els infants de segon, quart, sisè de primària; segon i tercer d'ESO, i els de primer de batxillerat que participen en aquest concurs. En total, enguany s'hi han presentat 580 poemes. Feta la preselecció per part dels centres educatius i el jurat, format pel professorat de l'Escola de Música, se n'ha escollit 290, dels quals 78 (tres de cada classe) han rebut un premi.

L’alumnat premiat és obsequiat amb un llibre, enguany amb el títol JORDI PÀMIAS: EL NOSTRE POETA, un llibre que inclou tots els poemes que han guanyat el concurs en aquesta edició. A més, també reben un val regal per la compra de llibres i material escolar.

Els cursos de primària que no participen al premi també realitzen activitats paral·leles entorn al poeta local. L’alumnat de primer visita la biblioteca per conèixer l'espai que aquesta destina a Jordi Pàmias, així com QUI ÉS JORDI PÀMIAS i tota la seva obra.

Els cursos de tercer i cinquè participen en una gimcana per conèixer l'obra de Jordi Pàmias en l'entorn de Guissona, partint del llibre ITINERARI POÈTIC JORDI PÀMIAS.

D'aquesta manera, tot l'alumnat dels centres educatius de Guissona desenvolupa propostes per conèixer el poeta local.

 

Enguany, en l'acte d'entrega de premis s'hi ha incorporat el grup de corda de l'Escola Municipal de Música Josep M. Llorens i Cisteró, així com, l’alumnat del l'Escola de Teatre de la Caserna que ha llegit diferents poemes guanyadors, donant-los-hi visibilitat.

El poeta local Jordi Pàmias, ha participat en l'acte i ha dedicat personalment molts dels llibres als poetes i a les poetesses que han guanyat aquesta edició.

 

Guissona, 18 d’abril de 2023.