36 DONES DE GUISSONA PARTICIPEN DEL PROGRAMA + PLUS VIDA

A Guissona un total de 36 persones assisteixen a les classes dirigides de Pilates per a la tercera edat, impartides per Montse Esteve, directora de l’escola de dansa Montse Esteve i del Centre Esportiu Guissona, dins del programa “+ Plus Vida”, un programa d’activitat física i activitats complementàries adreçat a persones grans.

DIJOUS 17 MARÇ 2011

“+ Plus Vida” és un Programa d’activitat física i activitats complementàries adreçat a les persones grans. Demostrar que es pot practicar esport a qualsevol edat, que es poden fer exercicis relacionats amb l’activitat esportiva sense mirar el nostre carnet d’identitat és l’objectiu prioritari del programa “+Plus Vida”, que desenvolupa la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) i que compte amb el suport de la Fundació Catalana per a l’Esport, la Secretaria General de l’Esport, el Departament de Salut i la col·laboració activa del Col·legi de Fisioterapeutes de la Generalitat de Catalunya.

La Segarra participa, des de fa cinc anys, en aquest programa que pretén aconseguir que els més grans de 60 anys sàpiguen que l’esport els donarà un benestar, una vitalitat i uns beneficis (físics, psicològics i socials) relacionats amb la salut.

“+ Plus Vida” a la nostra comarca es desenvolupa dins el marc del Programa Gent Gran Rural del Consell Comarcal de la Segarra, un projecte de dinamització comunitària que té com a objectiu la millora de la qualitat de vida de les persones grans i de les seves famílies, especialment d’aquelles que viuen en les zones més rurals de la comarca.  Aquest Programa ofereix activitats i serveis assistencials, lúdics, esportius i formatius.


El “+Plus Vida” és un dels serveis esportius i lúdics del Programa. Els requisits per a poder gaudir de les activitats del “+Plus Vida” a la Segarra són:

  • Ser major de 60 anys i/o pensionista i estar empadronat en un dels municipis de la comarca.
  • Formar un grup amb un mínim de 12 participants.

Una vegada format el grup s’ofereix als participants dues classes setmanals, d’una hora de duració, d’exercici físic guiat per una monitora especialitzada a un preu subvencionat.

 

Actualment, el curs 2010/11 són 14 els grups de la Segarra que participen en el “+Plus Vida”. A Guissona un total de 36 persones assisteixen a les classes dirigides de Pilates 3a. edat, impartides per Montse Esteve, directora de l’escola de dansa Montse Esteve i del Centre Esportiu Guissona.

 

Com a activitats complementàries durant aquest curs es programarà a Guissona una xerrada teòrico-pràctica sobre el NORDIK-WALKING.