70 infants de Guissona visiten la zona cremada del Llobregós

Els nens i nenes del Casal d’Estiu de Guissona visiten l’espai d’Interés Natural (EIN) del riu Llobregós, que va ser afectat per l’incendi del passat 17 de juliol.

DILLUNS 03 AGOST 2009

 
Els nens i nenes del Casal d’Estiu de Guissona visiten l’espai d’Interés Natural (EIN) del riu Llobregós, que va ser afectat per l’incendi del passat 17 de juliol.
 
El passat divendres dia 31 de juliol els 70 nens i nenes que assisteixen habitualment al Casal d’Estiu que organitza l’Ajuntament de Guissona, es van desplaçar fins a la zona afectada per l’incendi que el dia 17 del mateix mes va cremar més de 5000 Ha a les comarques de l’Urgell i la Segarra, de les que més de 600 Ha corresponen a la zona protegida de l’EIN del Llobregós, al terme de Sanaüja.
 
Durant tot el matí, es van dur a terme un conjunt d’activitats adreçades als infants d’edats compreses entre els 3 i els 10 anys. Els mes menuts van passar l’estona identificant els arbres a través de diferents fitxes. La resta, ho van fer a través d’activitats en grup, que consistien en descobrir i identificar els diferents tipus de vegetació d’aquest entorn. Membres de l’Associació Espai Llobregós, que desenvolupen habitulament activitats d’estudi i divulgació d’aquest espai, es van encarregar d’organitzar-les així com també de relacionar-ho amb els incendis forestals. Es per això, que també es va comptar amb la presència d’un camió d’extinció del parc de bombers de Guissona que va ajudar a concienciar els infants d’aquest perill, al mateix temps que van gaudir d’una remullada que va ajudar a suportar la calor.
L’èxit de la sortida va concloure amb el lliurament de diplomes per a cada infant, on es reconeixia la seva participació impecable a favor de la natura.
 

Enguany el Casal d’Estiu, te com a fil conductor La Natura, i treballa per quinzenes temàtiques els animals, les plantes, la recollida sel·lectiva i l’univers. Amb l’estreta col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn, el casal gaudeix cada quinzena d’un taller o sortida relacionada amb cada temàtica.

Josep M. Santesmasses