8è concurs de fotografia “Una mirada al patrimoni”

DIMARTS 18 SETEMBRE 2012

El passat dissabte 15 de setembre va ser l’últim dia per entregar les fotografies participants al vuitè concurs de fotografia “Una mirada al patrimoni” organitzat pel Museu de Guissona Eduard Camps i emmarcat dins de les Jornades Europees del Patrimoni que cada any se celebren.

En aquesta edició s’han recollit un nombre record de fotografies (50), fet que des del Museu de Guissona es valora molt positivament, sobretot per la consolidació i la bona salut del concurs. Totes les fotografies participants es classifiquen en tres categories; la categoria anomenada Patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic i natural és la que ha rebut un nombre més destacat de participació, fins a 36 fotografies que mostren el paisatge més personal de la Segarra. A la segona categoria, Patrimoni festiu, social i etnològic, (7 fotografies), ens mostren festes celebrades a poblacions com Sanaüja, Guissona o Cervera. I, a la innovadora categoria titulada, creativitat a través del retoc, s’han rebut 7 fotografies que demostren les arts creatives dels participants. En total, s’han presentat 20 persones diferents de tota la Segarra i  de fora.

 

A partir de dijous 20, fins el diumenge 30 de setembre, totes les fotografies restaran exposades a una sala del nou museu de Guissona, on tothom podrà visitar-les i votar les seves preferides. L’horari del museu és de 10 a 14 hores de dilluns a dissabte, el diumenge 30 també, i es podrà entrar gratuïtament a emetre les votacions.  La fotografia, de cada categoria, que rebi més vots s’emportarà el premi del jurat popular. També es podrà votar de forma on-line al bloc del Museu: http://www.museuguissona.blogspot.com.es/, a partir de dijous.  Paral·lelament, quatre fotògrafs professionals, pertanyents a l’Associació de fotògrafs professionals de les comarques de Lleida – Pilar Agulló de Fotografia Estil de Lleida; Enric Rodríguez de Fotografia Euro-Studio de Lleida, Joan Manel Puig de Bellcaire d’Urgell i Carmen Garcia de Lleida – valoraran també les fotografies i decidiran els guanyadors del jurat professional de cada categoria.

 

El diumenge 30 de setembre a la una del migdia, a la sala d’audiovisuals del Museu de Guissona es faran públics els resultats i es servirà un aperitiu per a tots els assistents.