L’Aula d’Extensió Universitària de Guissona va inaugurar, la setmana passada, el curs amb una conferència de Màrius Bernadó, musicòleg i professor d’història de la Música a la UdL sota el títol; “Redescobrir Granados i la seva música”. Aquest any s’hi han inscrit més de 100 persones.
Dimarts, 13 d’octubre.
Guissona.- Entre 55 i 95 anys són els participants a l’Aula de Guissona que tenen ganes de saber en lloc d’estar-se a casa o fent llargues sessions televisives. Segons ells a part de fer bons amics opten per aprendre i passar-ho bé. És per aquest motiu que tots els inscrits no es van perdre la presentació.
L’acte de presentació de l’Aula va estar presidit per l’alcalde de Guissona i alhora President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, acompanyat de la consellera de l’àrea de Serveis Socials, Núria Magrans. Tots dos van destacar la feina que es fa des del Consell Consultiu de la Segarra, òrgan impulsor de l’Aula, i van agrair la tasca del grup de treball de la gent gran a la Segarra.
Com altres anys, a la presentació va assistir el coordinador de les Aules d’Extensió Universitària de Lleida, Màrius Bernadó, qui també va fer la primera de les xerrades de l’Aula concretament sobre “Redescobrir Granados i la seva música”.
Com a coordinador de les aules va manifestar el seu orgull davant les aules universitàries a Lleida i comarques que donen una formació a la gent gran i, és per aquest motiu, que va destacar que la Universitat continuaria estant al costat d’aquestes iniciatives donant suport. També va assistir la coordinadora pedagògica que va donar les gràcies a tots els inscrits per la fidelitat a aquest projecte.
A Guissona el programa compta amb un seguit de xerrades per a tots els gustos i temàtiques, concretament 8 sessions. La propera xerrada serà el 19 de novembre sota el nom “La maternitat d’Elna” a càrrec de la historiadora i escriptora, Assumpta Montellà.
El pròxim 15 d’octubre tindrà lloc la inauguració de l’Aula a Sant Guim de Freixenet, al Centre Cívic Mestre Viaña a partir de les 20 h. Sant Guim conjuntament amb Guissona són els dos municipis que tenen Aula a la Segarra des de fa uns anys i el balanç és molt positiu, ja que tant a la inauguració com a la resta de ponències que es fan al llarg de l’any compten amb molta assistència i tenen una bona acollida per la gent gran de la comarca.
L’Aula neix de la iniciativa de l’òrgan consultiu de la gent gran de la Segarra que lidera el Consell Comarcal i compta amb la participació de representants de la gent gran de cada municipi de la comarca. Per portar a terme les aules hi col·laboren els ajuntaments, la Universitat de Lleida i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.