A Guissona aprenem amb la cultura gitana a través de contes Rromané

Durant els dies 9, 10 i 11 de març, les escoles, de Guissona i Cervera, i l'aula d'acollida de l'INS Guissona van poder gaudir dels contes Rromané explicats per dos grans professionals, el Manuel i el Sebastián. Aquesta activitat forma part dels Plans Educatius d'Entorn d'aquests municipis des de fa uns anys i sempre s'ha valorat molt positivament per part de les escoles. Esperem que ens puguin visitar un altre any!

DILLUNS 14 MARÇ 2016

Dilluns, 14 de març

 

Aprenem amb la cultura gitana a través de contes Rromané

 

Durant els dies 9, 10 i 11 de març, les escoles, de Guissona i Cervera, i l'aula d'acollida de l'INS Guissona van poder gaudir dels contes Rromané explicats per dos grans professionals, el Manuel i el Sebastián, que tenen un do especial per donar vida als contes i, alhora, transmetre normes bàsiques de convivència que es podrien resumir en dues fórmules: Totes les persones som iguals, però cadascú és diferent i, quan tenim un problema amb algú cal parlar per trobar una solució.

 

Aquest any, també s'ha dut a terme a l'Aula d'Acollida de l'INS Guissona, on s'han pogut tractar temes com els prejudicis, l'origen de la llengua gitana, el Rromanó, i adonar-nos que en el nostre dia a dia utilitzem paraules que provenen d'aquesta, com ara, chaval, calers, jalar o pinreles.

Aquesta activitat forma part dels Plans Educatius d'Entorn d'aquests municipis des de fa uns anys i sempre s'ha valorat molt positivament per part de les escoles. Esperem que ens puguin visitar un altre any!

 

Nombre total de grups atesos: Cervera (5 grups d'uns 25 alumnes = 125)

Guissona (4 grups d'uns 25= 100 + 17 AA= 117)


CLAUSTRE OLIVERES VIDAL
Àrea de comunicació, Joventut i Pla Educatiu d'Entorn

Tel. 973 550 005 (ext. 201)
www.guissona.cat