A GUISSONA, EMBRUTES O NETEGES?

S’engega amb força a Guissona la setmana del LET’S CLEAN UP EUROPE. Una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

DILLUNS 03 MAIG 2021

 

Sota el lema EMBRUTES, O NETEGES? s’engega amb força a Guissona la setmana del LET’S CLEAN UP EUROPE.  Es tracta d’ una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment a l’entorn de la nostra vila.

A Guissona durant tota la setmana cinc cursos de l’INS Guissona i dos cursos de l’institut de la FEDAC faran ploggins per diferents camins de Guissona (les Serres, l’ermita de Maig, Sant Macari, Pou del Gel, Font de l’Estany, ...) amb l’objectiu de realitzar accions de neteja i conscienciació de la brossa tirada en aquests espais.

A més a més, a nivell de municipi en coordinació de l’àrea de medi ambient, pla educatiu d’entorn, joventut i muse de Guissona es promouen dues accions.

Recollida individual. Demanant a la població que s’emportin una bossa i recullin tot el que troben llençat pels carrers i per l’entorn de la nostra vila. El que hagin recollit porta-ho a l’espai habilitat a la plaça del Vell Pla (pots recollir guants i bosses al Museu o al Casal Jove)

Opció 2. Participar  a la proposta conjunta de dissabte, 8 a partir de les 9 del matí. Cal inscripció prèvia: https://forms.gle/ZaD2SekrTNVEYdvV9

Hi haurà coca i xocolata per tots els participants, a més d’un obsequi I el material necessari per fer la recollida de deixalles (guants i bosses)
Abans de les 13h caldrà portar tot el que s’hagi recollit a la plaça Vell Pla

Aquestes dues propostes pretenen mobilitzar la població amb l’objectiu de visibilitzar tot el que es pot recollir en els camins de l’entorn de la vila. La muntanya d’escombreries es situarà a la plaça del Vell Pla des del 3 fins al 10 de maig, creient que aquesta serà una acció de denuncia el màxim de visible i que no deixarà a ningú indiferent.

Com a acció paral·lela, el mateix dissabte la Marga Codina a les 12.30h i a la plaça Vell Pla ens explicarà a la plaça Vell Pla el conte de l’HOME RECICLAT perquè els participants a la jornada valorin l’acció que han portat a terme per mitjà d’aquesta bonica historia en la que els protagonistes són el Piteu i la Llúcia, els gegantons de Guissona.