A L’ESTIU, CURSOS INTENSIUS DE LLENGUA CATALANA

Per tercer any consecutiu, el Pla Educatiu d’Entorn de Guissona ha organitzat cursos intensius de llengua catalana per als nois i noies que han arribat durant l’últim any a Guissona provinents d’altres països.

DIVENDRES 13 AGOST 2010

Una quinzena de nois i noies de la nostra vila han participat durant els mesos de juliol i agost al CURS INTENSIU DE LLENGUA CATALANA dinamitzat pel segarrenc Narcís Turull.
 
En aquest curs aprenen el vocabulari bàsic per defensar-se en llengua catalana utilitzant com a eina: el joc, el conte, les fitxes, ... Els nois i noies que participen al curs provenen de països com la Xina, Romania, Bulgària, Senegal i Ucraïna i s’incorporaran el proper mes de setembre al sistema educatiu català, en els últims cursos de primària o a secundària.
 
Pel que fa als alumnes nouvinguts de 3 a 9 anys els proposem que s’inscriguin al CASAL D’ESTIU, que amb la idea de casal lingüístic i d’integració permet que els alumnes coneguin els seus futurs companys d’escola i mitjançant el joc comencin a introduir-se en l’ús de la llengua catalana.
 
Enguany, el CASAL D’ESTIU gira entorn dels oficis, amb setmanes temàtiques han treballat la feina dels fusters, metges, policies, artistes, cuiners, ... Un centenar de nens i nenes participen cada dia durant els mesos de juliol i agost al Casal d’Estiu de la nostra vila.