Acaba la campanya d’excavacions 2011 al parc arqueològic de la ciutat romana de Iesso.

La campanya acaba amb la descoberta a la zona nord de l’edifici termal d’un pou d’aigua i una estructura, encara per determinar, que presenta un paviment de lloses.

DIVENDRES 18 NOVEMBRE 2011

Acaba la campanya d’excavacions 2011 al parc arqueològic de la ciutat romana de Iesso.

 

Guissona.- Ha finalitzat la campanya d’excavacions d’aquest any al parc arqueològic de la ciutat romana de Iesso a Guissona. La campanya acaba amb la descoberta a la zona nord de l’edifici termal d’un pou d’aigua i una estructura, encara per determinar, que presenta un paviment de lloses.

 

Els treballs d’excavació al jaciment romà es van iniciar el passat mes de juliol, coincidint amb el V Curs d’arqueologia. Durant aquest curs, de dues setmanes de durada, es van realitzar activitats pràctiques els matins in situ en dos punts del parc arqueològic: en l’ampliació del costat nord de les termes, on es van començar a excavar els primers nivells arqueològics; i sobretot a la zona de la casa externa a la muralla. En aquest emplaçament es van iniciar les excavacions a l’any 2000, i en un primer moment, entre la casa de fora muralles i  la muralla va sortir un abocador d’on s’hi van extreure força peces ceràmiques senceres; que avui són exposades al Museu. Aquest estiu passat s’hi van trobar peces més petites de ceràmica, i es va poder constatar que un cop abandonada la casa, l’espai que l’ocupava en van sortir dues tombes funeràries

 

Durant el mes d’agost es van realitzar treballs d’acondicionament i neteja deixant el parc arqueològic a punt per la inauguració que es va produir el dia 10 de setembre de 2011.

 

Es preveu reiniciar els treballs arqueològic a partir del mes d’abril de 2012.

 

Museu de Guissona

Divendres, 18 de novembre de 2011

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat