Acabada la construcció dels col•lectors d’aigües residuals vora els torrents dels Passerell i Vencerà.

Amb la neteja de les lleres de murs de pedra dels torrents del Passerell i Vencerà i els dos nous col•lectors d’aigües residuals fora de les lleres es recupera l’efectivitat del sistema separatiu en els dos trams inicials de la xarxa de sanejament de Guissona.

DIJOUS 06 SETEMBRE 2012

Acabada la construcció dels col·lectors d’aigües residuals vora els torrents dels Passerell i Vencerà.

Guissona.- Aquest mes de setembre s’ha donat per acabada la construcció de dos nous col·lectors d’aigües residuals vora dels torrents Passerell i Vencerà a l’oest de la carretera L-313, substituint els col·lectors actuals situats a l’interior de les lleres dels torrents. En aquesta obra també s’ha netejat i recuperat la secció de les lleres, ben delimitades per murs de pedra i s’han enderrocat els col·lectors actuals.

 

Els col·lectors que hi havia, dins de la llera dels torrents Passerell i Vencerà, es trobaven en molt mal estat i tenien filtracions abundants de les aigües pluvials que circulaven per damunt dels mateixos dins la llera dels torrents. Aquesta situació provocava una entrada important d’aigües pluvials cap als col·lectors d’aigües residuals i des d’aquests cap a la depuradora. És per aquest motiu que s’ha desplaçat els nous col·lectors d’aigües residuals fora de les lleres, de manera que les aigües pluvials no puguin entrar en els col·lectors d’aigües residuals que condueixen les aigües a la depuradora.

 

Amb la neteja de les lleres de murs de pedra dels torrents del Passerell i Vencerà i els dos nous col·lectors d’aigües residuals fora de les lleres es recupera l’efectivitat del sistema separatiu en els dos trams inicials de la xarxa de sanejament de Guissona.

 

Aquesta obra s’ha portat a terme amb un pressupost de licitació de 78.554,12€.

 

 

Dijous, 6 de setembre de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat