ACTES DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA A GUISSONA

Malgrat les amenaces de pluja d’aquesta setmana, Guissona va poder celebrar el seus actes institucionals en honor a la Diada Nacional de Catalunya.

DIJOUS 12 SETEMBRE 2019

 

 

Malgrat les amenaces de pluja d’aquesta setmana, Guissona va poder celebrar el seus actes institucionals en honor a la Diada Nacional de Catalunya. Alguns d’ells van començar el dia 10 a les 22.00h de la nit, amb la tradicional Marxa de torxes, que enguany sortia de la Plaça Major i arribava a la Plaça Mil•lenari, on es va fer una estrella humana amb les torxes. En aquest acte, l’alcalde Jaume Ars, va dirigir unes paraules als ciutadans. Seguidament la jove cantant Núria Rius acompanyada de la guitarra d’Ivet Fischer, van entonar els Segadors alhora que es feina una foto aèria. Per cloure el dia, es van traslladar les havaneres al pavelló gran, on el públic va gaudir de la música tradicional que els va oferir el grup “La Guingueta”.

D’altra banda, Guissona va celebrar ahir el seu acte institucional en honor a la Diada Nacional de Catalunya amb nombrosa participació vilatana. L’alcalde de Guissona, Jaume Ars, junt amb el seu equip de govern, van encapçalar l’acte commemoratiu que anualment es celebra a la plaça Francesc Macià. La convidada especial d’enguany fou Juli Lago, coordinador a la Segarra de l’ANC, que va ser l’encarregat de llegir el manifest, reclamant especialment la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Els Margeners per la seva part van fer un pilar commemoratiu que van acompanyar amb la seva música, i alhora la brigada amb l’ajuda de la quitxalla de la vila, van fer el canvi de senyera de la plaça. Per cloure l’acte, es va entonar el Cant del Segadors amb la veu i la guitarra de Núria Rius i Ivet Fisher respectivament.

L’hora del vermut es va tenir que traslladar al pavelló petit, on la cobla Tàrrega va ser l'encarregada d’entonar-hi les tradicionals sardanes.