ACTIVITATS CULTURALS A LA SETMANA DE SANT JORDI 2021

Des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Guissona, amb la col·laboració de la regidoria d’igualtat i del Museu plantegen diferents propostes des del diumenge 18 d’abril i fins al dissabte 24.

DILLUNS 12 ABRIL 2021

 

 

Guissona allarga les activitats de Sant Jordi durant tota la setmana amb diferents propostes culturals, adaptades a les mesures Covid, és a dir, amb inscripció prèvia, desinfecció d’espais, neteja de mans i control de la temperatura.

Des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Guissona, amb la col·laboració de la regidoria d’igualtat i del Museu plantegen diferents propostes des del diumenge 18 d’abril i fins al dissabte 24.

Les propostes plantejades per aquest Sant Jordi s’organitzen en 4 grans grups.

En primer lloc trobem les presentacions de llibres, enguany presentem cinc propostes diferents pensades per a diferents tipus de públics.

El 18 d’abril a migdia la Maria Ribera presenta el llibre BIOGRAFIA D’EMILI PUJOL, en un acte musicalitzat i amb lectura de poemes. El mateix dia a la tarda es projectarà el documental EL PROXANETA, presentant el llibre de Mabel Lozano sobre el negoci de la prostitució.

El 20 d’abril es presentarà l’AGULLA AL PALLER, poemari guanyador del Premi Jordi Pàmias 2019 a càrrec del seu autor i amb la presència de l’il·lustre poeta guissonenc, les presentacions segueixen el dijous 22, amb el llibre BATRE RECORDS d’Anna Saez, un recull d’articles de l’espai El Retrovisor del diari Segre, la presentació correrà a càrrec de la seva escriptora i del guissonenc Xavier Santesmasses, la darrera presentació serà el mateix dia de Sant Jordi, en motiu de la diada presentarem el nou llibre de la col·lecció RETALLS DE GUISSONA sota el títol RADIOGRAFIES DE GUISSONA. GUISSONA DURANT LA II REPÚBLICA ESPANYOLA (1931-1936) escrit pel guissonenc Joan Fornsubirà Marsol

L’altre grup de propostes són les infantils, en tenim tres de diferents, la primera tindrà lloc el dilluns 21 al carrer de l’Om, en un espai tancat on La Tribu Juganera ens porta una proposta original i divertida de contes de creació pròpia, lliures de rols de gènere i de violència, així com d'estereotips discriminatoris, ens presenten CONTES I EMOCIONS, en una sessió pensada per normalitzar les emocions i saber identificar-les

El dia de SANT JORDI  a 2/4 de 6 de la tarda i també al carrer de l’Om els infants de 2 a 8 anys podran gaudir de La Dragona Bufalletres és un espectacle que combina música, teatre i titelles. La llegenda de Sant Jordi és el pretext per explicar la importància de les lletres i els llibres a través d’una aventura on s’hi barregen sentiments d’amor, amistat i solidaritat

I per acabar, el dissabte comptarà amb propostes per als més menuts, una proposta dirigida a infants de 0 a 2 anys. Elena Andrés ens porta CONTES SOBRE LA PELL, amb l’objectiu de crear vincle amb el pare/mare a través del tacte, fent-los sentir molt a prop. Les accions i personatges de les històries agafen personalitat tàctil i les nostres mans recorren el cos del nen/a convidant-lo a un mar de sensacions plenes d’efectivitat i amor. Atès que l’aforament és reduït es preveu  una primera sessió pels més petits i una sessió pels infants de 1 a 2 anys.

El dissabte 24 també serà el dia de la música Connexions Poètiques és un recital de petit format, on imatges i poemes es fusionen amb instruments en directe i una taula de Dj de la ma de Lluís Fortuny. Connectar tres formes d'expressió en un sol espectacle. Fusionar els cants africans amb la guitarra del Hendrix i els poemes de Salvat Papasseit, el so de la cobla amb els cants gregorians, els poemes de Maria Mercè Marçal o Josep Fortuny i la música dels Beatles. Mompou, Brossa, poemes visuals, electrònica, poesia contemporània, world music.

I si Sant Jordi és el dia dels enamorats, no podia faltar una pel·lícula entorn la vida en parella, aquesta és la proposta del Cicle Gaudí de cinema pel diumenge, 25 d’abril.

Com a colofó, durant tota la setmana es presentarà l’exposició ESTESA DE LLIBRES, una exposició visual de recomanacions de llibres que s’ubicarà a la placeta Bisbe Benlloch i que és possible gràcies a la participació de l’alumnat de primària i secundària dels centres educatius de la nostra vila. Els visitants d’aquesta exposició podran fer-s’hi una fotografia, aprofitant per recomanar un llibre i penjar-la al seu compte Instagram, amb l’objectiu de participar al sorteig d’un lot de llibres.

Trobareu tota la informació relacionada amb les propostes de Sant Jordi a la web de l’Ajuntament de Guissona www.guissona.cat

 

Guissona, 12 d’abril de 2021