ACTUACIÓ A CERDANYOLA DELS MARGENERS DE GUISSONA

El passat dissabte 14 d’octubre els margeners de Guissona es van desplaçar per darrera vegada aquesta temporada, i la plaça escollida va ser Cerdanyola del Vallès.

DIMARTS 17 OCTUBRE 2017

Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental).- El passat dissabte 14 d’octubre els margeners de Guissona es van desplaçar per darrera vegada aquesta temporada, i la plaça escollida va ser Cerdanyola del Vallès. En el 19è aniversari del naixement de la colla local, hi van actuar amb la colla jove de l’Hospitalet i la colla segarrenca.

L’actuació que acabaria més enllà de l’últim raig de sol, va començar amb un dia esplèndid, en una plaça de l’ajuntament força gran que estava mig plena.

En la ronda de pilars hi va haver de tot. Van començar la colla local amb un pilar caminant per entrar a plaça, els de l’Hospitalet van realitzar un pilar de 4 de benvinguda i els margeners, malauradament, van fer un pilar de 4 de dol per a despedir el nostre company Ramon Solà que ens havia deixat durant el matí.

Després de l’emotiu moment, la colla local va encetar l’actuació amb el plat gros del dia, intentaven el 2d7, castell que descarregarien per primer cop en la seva història, i que va ser celebrat igual que treballat durant la seva realització. En segona ronda no van baixar pretensions i van encarar un 5d7, descarregat sense problemes i van acabar les rondes de castells amb un altre castell de 7 i mig, el 4d7a. D’aquesta manera es convertia en la millor actuació de la seva història.

La colla lleidatana va començar la seva actuació amb el castell de gamma més elevada, el 3d7, estructura que demostren que tenen completament controlada tot i el nivell mostrat aquesta temporada. En segona ronda van descarregar el 5d6, castell que aquesta temporada no han pogut fer tant com els hagués agradat i que van fer de manera còmoda. En darrera ronda de castells van alçar un 4d6 amb estrenes en diverses posicions de pinya i tronc.

La tercera colla, la Jove de l’Hospitalet, va arribar a l’actuació amb pocs efectius però això no els va fer endarrere a l’hora d’alçar els tres castells. En primera ronda van fer un 4d6 una mica mogut, van continuar amb un 3d6a i en tercera ronda per acabar, un 3d6.

Igual que en la ronda de pilars de benvinguda hi havia hagut una varietat de pilars, en la ronda de pilars això no va canviar. Per primera vegada, els locals van descarregar 2 pilars de 5 simultanis, els de la Segarra un pilar de 4 per sota i els de l’Hospitalet un pilar de 4.

D’aquesta manera els Margeners de Guissona acaben les actuacions fora de casa de la temporada i es preparen per al proper cap de setmana, on tenen la seva 11ena diada a Guissona i actuaran juntament amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Figueres.

Castellers de Cerdanyola: pd4 caminat, 2d7, 5d7, 4d7a i  2 pd5

Colla Jove de l’Hospitalet: pd4, 4d6, 3d6a, 3d6 i pd4

Margeners de Guissona: pd4 dol, 3d7, 5d6, 4d6 i pd4ps