ACTUACIÓ CASTELLERA PER LA FESTA MAJOR

El passat dissabte 7 de setembre, els Margeners van organitzar la diada castellera a Guissona en el marc de la Festa Major. A la colla local els van acompanyar els Castellers de Badalona, els Castellers de Lleida i els Xiquets de Reus.

DIMARTS 10 SETEMBRE 2019

 

Guissona (Segarra).- El passat dissabte 7 de setembre, els Margeners van organitzar la diada castellera a Guissona en el marc de la Festa Major. A la colla local els van acompanyar els Castellers de Badalona, els Castellers de Lleida i els Xiquets de Reus.

La actuació va començar amb els tradicionals pilars de benvinguda, dos pilars de quatre per part dels de Lleida i Margeners i un per part dels de Reus i Badalona.

Els Margeners van començar les rondes de castells amb un tres de set molt parat al que li va seguir un quatre de set que es va tenir que desmuntar per que no estava amb les mesures optimes. Es va tornar a repetir posteriorment dues vegades i tampoc es va poder materialitzar. Esta clar que els astres no estaven ben alineats pels de la Segarra. Finalment van descarregar un bonic quatre de sis amb la agulla i van acabar la actuació amb un espectacular pilar de cinc per sota que va fer vibrar a la plaça.

            Els Castellers de Lleida tampoc no van tenir el seu dia. El primer castell que van fer, un cinc de set, el van tenir que desmuntar en dues ocasions per la renuncia de la canalla. A continuació van intentar el quatre de vuit i es va quedar en intent un altre cop per que els petits de la colla no ho van tenir gaire clar.  Finalment, sí que van poder descarregar un tres de set i un quatre de set amb la agulla, aquest últim molt treballat per la situació extrema en la que estava una terça. A la ronda de pilars en van fer dos de cinc simultanis i, posteriorment, tres pilars de quatre.

            Pel que far als Xiquets de Reus, va ser la única colla que va aconseguir descarregar les tres rondes. Primer un quatre de set seguit d’un cinc de set i d’un tres de set amb el pilar i, per acabar, un vano de cinc. Cal dir que els de Reus tenien intenció de fer castells de vuit a aquestes alçades de temporada però venien molt tocats per una caiguda del cinc de vuit a les festes de Gracia que els ha fet recular en les seves aspiracions.

            I per acabar, els castellers de Badalona, també anomenats Micacos, van encetar la seva actuació amb un tres de sis amb la agulla seguit d’un quatre de set. En tercera ronda van tenir que desmuntar un tres de set que posteriorment van descarregar sense cap problema. Finalitzaren la seva actuació amb dos pilars de quatre.

            En resum, una diada molt treballada, amb molts castells desmuntats, seguint l’estela de Sant Felix però sense cap caiguda. Els Margeners de Guissona han de seguir treballant de valent per tal d’assegurar els castells de set i preparar-se per la propera actuació que serà per la Festa Major de Cervera, el diumenge 22 a les 17.00 junt amb els Castellers de Sabadell i els Castellers de Santpedor . Us hi esperem!!!!!

 

Margeners de Guissona 2pd4, 3d7, 4d7id, 4d7id, 4d6a, 4d7id, pd5ps

Castellers de Lleida 2pd4, 5d7id, 5d7id, 4d8id, 3d7, 4d7a, 2pd5, 3pd4

Xiquets de Reus pd4, 4d7, 5d7, 3d7a, vano5

Castellers de Badalona pd4, 3d6a, 4d7, 3d7id, 3d7, 2pd4