ACTUACIÓ DELS MARGENERS A LA CATALUNYA NORD

El passat cap de setmana, 11 i 12 d’agost, la Colla Castellera Els Margeners de Guissona van desplaçar-se a França, per passar un cap de setmana amb els Castellers del Riberal, a la Catalunya Nord.

DILLUNS 20 AGOST 2018

Millars (Catalunya Nord).

El passat cap de setmana, 11 i 12 d’agost, la Colla Castellera Els Margeners de Guissona van desplaçar-se a França, per passar un cap de setmana amb els Castellers del Riberal, a la Catalunya Nord.

El dissabte al matí emprenien un viatge amb autocar que els portaria a la població de Millars, on era la Festa Major, per tal de realitzar-hi una actuació castellera.

La diada castellera va començar a les cinc de la tarda a la Rue de la Fontaine, sota l’ombra dels plataners, amb els tradicionals pilars d’inici, on la colla local va descarregar-hi 3 pilars de 4 i Margeners 1 pilar de 4.

La primera colla a realitzar els seus castells va ser la colla amfitriona, els Castellers del Riberal, que van descarregar un 3d7 molt solvent, un 4d7 sense problemes malgrat que era el primer que feien aquesta temporada i un 5d6. Els del Riberal van realitzar una molt bona actuació, i això es va percebre en el bon ambient de la diada.

Per la seva banda, Margeners de Guissona, malgrat la distància a la qual es trobava l’actuació, van poder realitzar un 3d6 ben assajat.  A segona ronda van realitzar un 3d6a molt parat, i van tancar les rondes de castells amb un 4d6 molt lleuger, això fa pensar que estan treballant per encarar castells de set aquest últim tram de temporada.

Per tancar l’actuació es va realitzar  els pilars de sortida, on els del Riberal van poder descarregar el segon pilar de 5 de la temporada, i els Margeners un pilar de 4 descarregat per sota, que ja tenen plenament dominat.

Després de l’actuació les dues colles van gaudir d’un sopar de germanor a Baó, al local dels castellers del Riberal.

El diumenge al matí Margeners va participar a la cercavila local, juntament amb el Drac Aimeric, de la Ribera d’Ondara.

 

Castellers del Riberal: 3p4, 3d7, 4d7, 5d6, p5

Margeners de Guissona: p4, 3d6, 3d6a, 4d6, p4ps