ACTUACIÓ DELS MARGENERS A REUS

El passat dissabte 27 de juliol els Margeners de Guissona es van desplaçar a la capital del Baix Camp per actuar amb la colla local, els Xiquets de Reus, i el Brivalls de Cornudella de Montsant.

DIMECRES 31 JULIOL 2019

 

Reus (Baix Camp).- El passat dissabte 27 de juliol els Margeners de Guissona es van desplaçar a la capital del Baix Camp per actuar amb la colla local, els Xiquets de Reus, i el Brivalls de Cornudella de Montsant.

 

A les 18:00 de la tarda a la Plaça de la Farinera de Reus i amb força públic assistent, les colles van començar a preparar els seus castells, deixant de banda els pilars de salutació.

 

Així doncs, la primera colla en ordre d’actuació va ser la colla amfitriona amb un 4d8 amb força nervis però que en cap moment va perdre les mides, van continuar a segona ronda amb un dels grans castells del dia, el 5d8, descarregat amb ofici ja que el tronc va pujar amb un cert grau de desquadratura, i van tancar les rondes de castells amb el 2d8f obert a pis de segons, però que no els va comportar cap problema.

 

La segona colla en alçar els seus castells van ser els de La Segarra, on van aconseguir moure molt poques camises i a conseqüència de baixes d’última hora, es van veure obligats a realitzar només dos castells, un 3d6 amb agulla on estrenaven enxaneta a primera ronda i un 3d6 força llarg a segona ronda. A tercera ronda van alçar un pilar de quatre per sota, pilar molt aplaudit pel públic assistent.

 

La darrera colla en actuar van ser els del Priorat, que tampoc duien gaires camises a plaça. Van començar amb un 3d6 ràpid i parat, a segona ronda un àgil 2d6 i van acabar les rondes de castells amb un 3d6a descarregat al segon intent.

 

En la ronda de pilar conjunta, els de marró avellana van alçar 2 pilars de cinc, i tant els Margeners com els Brivalls un pilar de quatre cadascun.

 

Aquesta actuació tot i el mal regust que deixa a la colla de La Segarra, demostra la bona feina que es fa als assajos, podent estrenar canalla i realitzant estructures de manera segura. La propera actuació pels Margeners serà dissabte 3 d’agost amb motiu de la Batalla de Foc a Sant Antolí, on tancaran el segon tram de la temporada i esperant poder ressorgir per encarar el darrer tram.

 

Xiquets de Reus: 4d8, 5d8, 2d8f, 2 pd5

Brivalls de Cornudella: 3d6, 2d6, 3d6a, pd4

Margeners de Guissona: 3d6a, 3d6, pd4ps, pd4