Actuació dels Margeners de Guissona a Moià

El passat dissabte 1 de juliol els margeners han actuat a Moià en motiu de la diada de la canalla dels Picapolls de la Gavarresa, colla d’Artès que s’alimenta de castellers de tot el moianès.

DIMECRES 12 JULIOL 2017

L’actuació es va dur a terme al parc municipal actuant entre els arbres i estanys. Afortunadament, tot i l’amenaça del núvols, el temps va aguantar fins just finalitzar l’ectuació. Margeners va compartir plaça amb els amfitrions, els Picapolls de la Gavarresa, i els Castellers de Santpedor.

 

Els picapolls de la Gavarresa van ser els primers en l’ordre d’actuació. Cal destacar que només fa un any que està dins la CCCC i van poder plantejar 3 castells de 6, concretament un 3d6a, un 4d6a i el 4d6. Cal destacar que aquest últim va costar una mica, en que van fer dos peus desmuntats però en pujar els segons van determinar de desmuntar-lo i tornar-lo a plantejar correctament. En tot cas, els tres castells es van descarregar perfectament.

 

Els segons en actuar van ser els margeners, la colla segarrenca va obrir la seva actuació amb un 3d6 sense cap complicació, en segona ronda era el torn del 2d6, castell de més nivell tècnic de l’actuació, que van dur a terme al segon peu, ja que el primer no tenia les mides necessaries per a la correcta descarregada, i finalment van tancar l’actuació amb un 4d6 amb estrenes a canalla i que va servir un cop més per demostrar la qualitat tècnica de la colla.

 

La colla que tancava les rondes de castells eren els Castellers de Santpedor, colla que es va presentar a plaça amb una força baixa afluència de castellers que els va impedir poder realitzar construccions de més nivell. Van començar amb un 4d6 sense cap problema, en segona ronda un 3d6a amb nervis al tronc i van acabar amb un 3d6.

 

En ronda de pilars conjunta, les tres colles van alçar pilars de 4, quatre pel que fa als amfitrions, 2 a la colla del Bages i un aixecat i descarregat per sota per part dels margeners.

 

Aquesta actuació serveix a margeners per encetar el mes de juliol, mes de la canalla. Durant els propers dies es durà a terme les colònies de la colla, on tan petits com grans gaudiran d’un cap de setmana margener pel priorat, acabant-lo amb una actuació a Cornudella de Montsant el proper diumenge.

 

 

Picapolls: 2p4, 3d6a, 4d6a, 4d6, 4p4

Margeners: p4, 3d6, 2d6, 4d6, p4xs

Castellers de Santpedor: p4, 4d6, 3d6a, 3d6, 2p4