ACTUACIÓ DELS MARGERNERS A PALLEROLS

El passat dissabte 30 de juliol a la tarda, estaven convocades al poble segarrenc de Pallerols (Talavera) quatre colles castelleres: La colla local Margeners de Guissona, Castellers de Mollet, la Colla Jove de l’Hospitalet i Malfargats de Pallars, que no va poder assistir-hi.

DIMARTS 02 AGOST 2022

 

El passat dissabte 30 de juliol a la tarda, estaven convocades al poble segarrenc de Pallerols (Talavera) quatre colles castelleres: La colla local Margeners de Guissona, Castellers de Mollet, la Colla Jove de l’Hospitalet i Malfargats de Pallars, que no va poder assistir-hi.

L’actuació va tenir lloc a l’espai d’esbarjo Teresa Casanoves, amb grava per terra i un cel ben clar per sostre, tot i la presència d’algun núvol en arribar-hi. Ja enfaixats va arribar el torn dels pilars d’entrada, en què la colla segarrenca i la vallesana van fer un pilar de 4 cada una.

La colla de Guissona en primera ronda van fer un tres de sis amb agulla, en segona ronda un tres de sis, en tercera ronda un quatre de sis i per acabar un pilar de cinc que sempre forma part dels seus assajos i sempre que poden exhibeixen a plaça.

La colla de Mollet del Vallès en primera ronda, van començar en un tres de sis. Ja amb els segons a dalt, i abans que les gralles comencessin a tocar, van veure que no estava ben quadrat, van desmuntar el peu, van tornar a muntar-lo, i ara sí, el van tirar amunt, descarregant-lo. En segona i tercera ronda, van fer un quatre de sis i un tres de sis amb agulla, fent els mateixos castells que la colla local, però en diferent ordre. Van culminar la seva actuació amb un pilar de quatre.

La colla de l’Hospitalet de Llobregat, la qual comptava amb poques camises, va decidir no fer cap pilar d’entrada i al llarg de l’actuació va fer quatre pilars de quatre, comptant amb l’ajut de les altres dues colles.

Amb aquesta actuació, el poble de Pallerols ha esdevingut una nova plaça del món casteller, sense dubte una efemèride que esperem que es recordi. Tot seguit, des de l’organització, va oferir a les colles entrepans i beure per recuperar forces, i fou així que tot conversant alguns dels redactors de les cròniques margeners, indagaven si l’espai on s’havia actuat era una antiga era, allà on es batia la collita de cereal per obtenir-ne el gra. Preguntant-ho a una font local, aquesta va dir que antigament hi havia hagut edificacions que posteriorment es van enderrocar per fer-hi l’actual espai. A falta d’una comprovació més exhaustiva per part de l’equip de redacció de les cròniques margeneres, en cas que hagués estat tot al contrari, des de sempre una era, s’hauria titulat aquesta crònica: Pallerols, nova era castellera!Margeners de Guissona: pd4, 3d6a, 3d6, 4d6 i pd5

Castellers de Mollet: pd4, 3d6, 4d6, 3d6a i pd4

Colla Jove de l’Hospitalet: pd4, pd4, pd4 i pd4