ACTUACIÓ FESTA MAJOR DE CERVERA

El diumenge 28 de setembre, els Margeners de Guissona ens vam desplaçar fins la capital de la Segarra per actuar en el marc de la seva Festa Major juntament amb els Castellers de Sabadell i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La pluja intensa caiguda durant tot el diumenge va obligar a canviar els plans de l’actuació i les tres colles convidades vam actuar a l’interior de l’Església de Santa Maria.

DIMARTS 30 SETEMBRE 2014

Cervera.- El diumenge 28 de setembre, els Margeners de Guissona ens vam desplaçar fins la capital de la Segarra per actuar en el marc de la seva Festa Major juntament amb els Castellers de Sabadell i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La pluja intensa caiguda durant tot el diumenge va obligar a canviar els plans de l’actuació i les tres colles convidades vam actuar a l’interior de l’Església de Santa Maria.

La diada va començar amb un pilar de 4 dels Margeners amb especial record al nostre company cerverí Fabià, que ens va deixar el passat 7 de setembre.

Com a castell de sortida, estrenàvem el primer cinc de set de la temporada, després d’un intent desmuntat previ. Feia dos anys que la colla no portava el cinc de set fora de casa. Després de l’alegria reflectida, encaràvem la segona ronda amb el quatre de set amb el pilar, el segon descarregat de la temporada i que el vam assolir amb molta solidesa. Per acabar l’actuació, vam descarregar un treballat tres de set amb el pilar i que també suposava el segon de la temporada. Acabàvem les tres rondes de castells havent assolit tres castells de set i mig fora de casa.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, una de les colles punteres del nostre país, encarava aquesta actuació pensant en el Concurs de Castells de la setmana vinent. La catedral  va ser el castell elegit per obrir la seva cartera de castells. Els de la camisa lila tenen un domini de la estructura del cinc molt envejable. És l’única colla que ha aconseguit descarregar deu cinc de nou amb folre consecutius. En segona ronda van descarregar el tres de vuit amb el pilar, el tercer de la seva història i que podríem veure diumenge amb un pis més. Els del Cós del Bou van tancar la seva actuació amb un quatre de vuit.

La tercera colla, els Castellers de Sabadell, van completar en primera ronda un tres de vuit amb molt bones mides que la setmana vinent també podríem veure amb un pis més. El dos de vuit amb folre descarregat va ser el segon castell dels saballuts. En tercera ronda, els de la camisa verda, van apostar per la catedral, però van haver de desmuntar-la ja que amb dosos col·locats l’estructura patia en excés. Van tancar la seva actuació amb el carro gros, completant així la tripleta de vuit.

L'actuació no s'ha donat per finalitzada fins que les tres colles no han alçat els seus respectius pilars de comiat; un pilar de cinc per part dels Margeners de Guissona i dels Castellers de Sabadell respectivament i dos pilars de cinc i dos de quatre per part de la Colla Jove.

En aquesta actuació, els Margeners de Guissona vam desplaçar un bon nombre de camises que ens van permetre descarregar tres castells de set mig i estrenar el primer cinc de set de la temporada, reafirmant que la colla té ganes de continuar fent grans castells i de assolir nous reptes. A partir d’ara, tocarà realitzar grans assajos i portar molts castells de 7 a les properes actuacions si volem assolir fites superiors per la nostra VIII Diada.

Margeners de Guissona: p4, Id5d7, 5d7, 4d7a, 3d7a, p5

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d8, 3d8a, 4d8, 2p5 i 2p4

Castellers de Sabadell: 3d8, 2d8f, Id5d8, 4d8, p5