Actuació margenera a la Nit del Tarot de Tàrrega

Dos pilars de quatre carregats, les enxanetes fan l’aleta, treuen les banderes i el públic torna a aplaudir amb força. Ens acompanya una sensació de satisfacció, hem fet el que anàvem a fer i estem satisfets. Ara ens toca disfrutar de la resta d’actuacions.

DILLUNS 13 MAIG 2013

Tàrrega, plaça Sant Antoni – Un any més, els Margeners formem part d’una nit màgica dins la Festa Major de maig de Tàrrega, la nit del Tararot.

El sol es va ponent i, escalonats, els margeners van arribant a plaça, on ens espera un gran entrepà de botifarra, per anar agafant forces. Mica en mica, els espais buits es van omplin i a plaça ja no s’hi cap. Tres petards donen el tret de sortida a una nit plena d'emocions i sensacions.

Mocadors blancs i vermells pinten la plaça. El pregoner, Miquel del Bixo i Joan del Xeco, ens presenten la festa: lo Tossino, la Sípia i l’Escamarlà, la Mulassa, l’home de la barra, els Margeners, ball de bastons, nans i gegants, el drac, ball d’arquets, l’àliga, els cavallets, la coixinera i finalment la pedregada.

Agafem posicions, la pinya està cantada i l’únic que podem fer és esperar i gaudir de l’espectacle.

L’home de la barra fa l’última volta i comencem a muntar: baixos quadrats, contraforts, agulles, crosses, primeres mans....tothom agafa posició, la pinya està tancada i, per fi, el nostre moment ha arribat, els focus ens assenyalen i comencem a pujar. Un preciós 4d6 amb agulla, parat, finet, amb nous castellers al tronc, i gent del públic que ens embolcalla. L’enxaneta fa l’aleta i el públic aplaudeix, una gran ovació que augmenta en l’aleta del pilar.

Orgullosos ens felicitem, i sense perdre temps ens concentrem... toca preparar la pinya dels pilars.

Dos pilars de quatre carregats, les enxanetes fan l’aleta, treuen les banderes i el públic torna a aplaudir amb força. Ens acompanya una sensació de satisfacció, hem fet el que anàvem a fer i estem satisfets. Ara ens toca disfrutar de la resta d’actuacions.

Música i pilotes ens envolten, ha arribat la pedregada i el canvi de plaça. Tots junts en cercavila fins la plaça de l’ajuntament on el final ens espera... ronda conjunta, ballets, bestiari, nanis i gegants i un últim pilar de quatre.

Les actuacions han acabat i la festa continua, faixes fora i tots a ballar. La Coixinera i la Terrasseta de Preixens amenitzaran una gran nit... i a poc a poc, escalonats, anem abandonant la plaça.

Una gran nit, una gran actuació i un any més orgullosos d’haver format part d’una gran festa.

Tàrrega (L'Urgell)

Motiu: Nit del Tararot a la Festa Major de maig

Margeners de Guissona: 4p6a, 2p4, p4.

 

INFORMA:Margeners de Guissona

margeners@margeners.cat

www.margeners.cat