ACTUACIÓ MARGENERA EL CAP DE SETMANA A SÚRIA

Aquest dissabte passat, els Margeners de Guissona han actuat a Súria en el marc de la Festa Major d’estiu. Els de la Segarra vàrem actuar amb la colla local dels Salats de Súria i els Vailets de Gelida

DIMARTS 17 JULIOL 2018

 

Súria (Bages).- Aquest dissabte passat, els Margeners de Guissona han actuat a Súria en el marc de la Festa Major d’estiu. Els de la Segarra vàrem actuar amb la colla local dels Salats de Súria i els Vailets de Gelida

            De camí cap la població del Bages, els Margeners vàrem fer una parada al centre penitenciari de Lledoners per tal de fer un pilar en solidaritat amb els presos polítics tancats en aquesta presó.

            En una tarda molt calorosa,  però ben refrescada amb multitud de pistoles d’aigua, va començar amb els tradicionals pilars de presentació de les tres colles.

            Els de Súria van començar les rondes amb un tres de sis amb l’agulla que van tenir que desmuntar però que després varen descarregar en el segon intent. En la següent ronda van descarregar una torre de sis amb solvència, castell que ja han descarregat cinc vegades aquesta temporada. En ultima ronda un tres de sis i per acabar l’actuació amb un pilar de quatre. Els del Bages varen fer els màxims castells en el que porten de temporada i preparant-se per intentar el salt als castells de set.

            Els següents varen ser els Vailets que van intentar un tres de sis amb la agulla però que varen tenir que desmuntar i posteriorment van descarregar. El mateix els hi va passar en segona ronda amb el quatre de sis. La repetició del castell va ser la seva tercera ronda. Van acabar amb un pilar de quatre per sota que tenen molt per la ma, amb cinc execucions aquesta temporada. Cal remarca que els del Alt Penedès estan en el seu primer any de colla de ple dret després de la seva re fundació ara fa cinc anys.

            Pel que fa als Margeners, va executar amb molta seguretat i solvència els tres castells de sis que va portar a plaça: el tres de sis en primera ronda seguit del mateix castell per sota i , per acabar, el mateix castell amb l’agulla. En la ronda de pilars va fer un pilar de quatre per sota. La manca de camises desplaçades per la colla va impedir fer castells de més amplitud per sí que va permetre alguna estrena i seguir treballant per a les següents actuacions.

            Els Margeners faran una aturada de dues setmanes en les seves actuacions pel Mercat Romà de Guissona i per la sortida de cap de setmana posterior. La propera actuació serà el 4 d’agost i actuaran a San Antolí en el marc de la batalla de foc.

 

Margeners de Guissona- pd4, 3d6, 3d6ps, 3d6a, pd4ps

Salats de Súria- pd4, id3d6a, 3d6a, 2d6, 3d6, pd4

Vailets de Gelida- pd4, id3d6, 3d6, id4d6, 4d6, pd4ps