ACTUACIÓ MARGENERA PER A LA REFLEXIÓ

Aquest passat diumenge 19 d’agost a la tarda els Margeners de Guissona s’han desplaçat a Mollet del Vallès per actuar, juntament amb la colla local, en motiu de la seva Festa Major.

DILLUNS 27 AGOST 2018

 

MOLLET DEL VALLES (Vallès Oriental)- Aquest passat diumenge 19 d’agost a la tarda els Margeners de Guissona s’han desplaçat a Mollet del Vallès per actuar, juntament amb la colla local, en motiu de la seva Festa Major. Era la tercera vegada que hi actuaven, i és una plaça de grat record per la colla marró, doncs al 2011 hi van descarregar la seva primera torre de 7.

L’actuació va tenir lloc a la plaça Prat de la Riba de la localitat vallesana, i va començar puntualment a les 18:00 amb els tradicionals pilars d’entrada (un pilar de 4 per part de cada colla).

La primera colla en actuar va ser la colla local. Amb potser menys camises de les esperades per ser la seva Festa Major, i pel fet de ser només dues colles a plaça, van decidir aparcar els castells de 7 (que aquest any ja han sovintejat amb força regularitat havent descarregat set vegades el 3d7 i quatre vegades el 3d7) i van optar per una actuació tranquil·la amb castells de 6. Van obrir plaça amb un plàcid 3d6a, castell que no els va suposar cap problema i que segurament intentaran alçar un pis d’aquí a finals de temporada. En segona ronda es van decantar per la torre de 6, castell que tampoc els va suposar cap dificultat per descarregar-lo (era la cinquena d’aquesta temporada, totes descarregades). Per tancar la seva actuació van apostar per un 4d6 que de ben segur aviat tornarem a veure amb un pis més.

Per la seva banda, la colla de la Segarra va arribar a Mollet amb molt poques camises, cosa que els va fer plantejar una actuació de mínims i castell a castell. La idea era portar el 3d6, 3d6ps i 3d6a, castells que ja ha descarregat amb solvència aquesta temporada, però que les últimes setmanes han patit canvis tan a tronc com a canalla degut a les baixes per vacances. A primera ronda van optar doncs per un 3d6, castell que en principi no hauria d’haver portat cap complicació. Però un cop feta l’aleta el castell es va anar deformant a nivell de terces i dosos, fins al punt que el va fer saltar per dalt quan l’anxaneta ja baixava. Tocats, sobretot moralment per la inesperada de la caiguda, però conscients que no es podia corre cap més risc, la colla marró va decidir descartar qualsevol altre castell i van acabar la seva actuació amb un pilar de 4 i un pilar de 4 per sota a les dues següents rondes. Per sort, tot i la caiguda, no es va tenir que lamentar cap lesió greu, més enllà d’algun cop.

Aquesta caiguda de ben segur servirà a la colla de la Segarra com a toc d’atenció per afrontar les 3 setmanes que queden per la Festa Major de Guissona, on hi esperen poder recuperar castells de la gamma alta de 6 i, si l’afluència als assajos és notòria perquè no, recuperar algun castell de7. Els 6 assajos que queden i les proves que se’n derivin marcaran els castells que hi podrem veure.