Actuació rodona a la diada del 3r anivesari dels Margeners de Guissona

Jornada festiva, la viscuda aquest diumenge a Guissona. Amb una plaça Major que també era escenari de la Consulta Popular per a la Independència, es va desenvolupar la diada del 3r Aniversari dels Margeners de Guissona.

DIMECRES 28 ABRIL 2010


Jornada festiva, la viscuda aquest diumenge a Guissona. Amb una plaça Major que també era escenari de la Consulta Popular per a la Independència, es va desenvolupar la diada del 3r Aniversari dels Margeners de Guissona. Una jornada que va lluir com en les grana ocasions d’un ple de la plaça fins a la darrera ronda, facilitada per l’ambient primaveral, però també per la fluïdesa de l’actuació en si.

La colla local encetà totes les rondes. Després de tres pilars de quatre de salutació, els Margeners van obrir plaça amb un tres de set de bella i ràpida factura. De fet, la rapidesa en l’execució dels castells va ser una tònica de la jornada. El segon castell triat per la jornada va set el cinc de set, el qual va començar a patir amb l’entrada dels dosos, però va poder ser descarregat amb força decisió tot i tenir l’estructura del tres desquadrada. Amb aquest ja en són dos de descarregats aquesta temporada. El tercer castell dels de la camisa marró va ser el quatre de set amb el pilar el qual sí van haver de treballar de valent. Ja amb la pujada dels quarts es va desdibuixar l’estructura del quatre, havent de treballar condicionats. Malgrat això, una bona feina del tronc i l’esforç de la pinya va evitar que l’espadat de cinc quedés afectat per la resta del castell, podent-se descarregar davant l’alegria de tota la plaça. Per tancar l’actuació els Margeners va oferir al seu públic un vano de cinc d’execució impecable. La satisfacció a la colla era del tot justificada ja que situant-se a l’inici de la temporada ja quasi s’ha assolit els cims de la temporada anterior.

La segona colla amb ordre d’actuació va ser la dels Castellers de Sabadell, els quals s’estrenaven en una actuació a Guissona. Els saballuts obrien plaça amb dos pìlars de quatre de salutació. El primer castell dels de la camisa verda fou un tres de set que en principi no havia de generar problemes. Una lenta execució i una rebrincada a l’entrada de la canalla van fer que el castell s’hagués de defensar a la descarregada. A segona ronda arribà el castell de més dificultat dels vallencs en la diada del diumenge, el tres de set amb el pilar: executat després d’un peu desmuntat el castell pujà de forma segura, mostrant un magnífic pilar de cinc. No els significà problemes el quatre de set ni el pilar de cinc amb què tancaven la jornada.

Tancaven les rondes de l’actuació els Xiquets de Reus, els quals assistien per segon any consecutiu a la diada d’Aniversari dels Margeners. Després d’un pilar de quatre de salutació els del Baix Camp van dibuixar una clàssica actuació de set, ideal per al rodatge d’una canalla d’allò més menuda. Obrien rondes amb uns lents i quiets tres i quatre de set, per acabar amb un dos de sis. La torre va ser realitzada després d’un intent desmuntat per la indecisió de la canalla. Els de la camisa avellana tancaven l’actuació amb un pilar de cinc.

Les tres colles van compartir un dinar a la plaça Bisbe Benlloch, davant del Centre, el flamant nou local dels Margeners de Guissona, que actualment està essent condicionat per als assajos. Aquest dissabte primer de maig els Margeners es tornaran a enfaixar en una actuació a la una del migdia dins el marc de la Fira d’Abril de Guissona.

Margeners de Guissona: 3p4, 3d7, 5d7, 4d7a, vd5
Castellers de Sabadell: 2 p4, 3d7, 3d7a, 4d7, p5
Xiquets de Reus: p4, 3d7, 4d7, id2d6, 2d6, p5