Actuacions castelleres dels Margeners

Els Margeners de Guissona aquest passat cap de setmana van actuar a Cervera, en motiu de la Fira de Sant Isidre i, a Mollerussa.

DIJOUS 23 MAIG 2013

ACTUACIÓ A LA FIRA DE CERVERA

Tot i les previsions de pluja, dissabte 18 de maig, els Margeners van actuar a Cervera, dins de les activitats de la fira de sant Isidre de l’ esmentada població.

La tarda es presentà freda i ventosa, però els patis de la universitat es van omplir de color gràcies a la presencia de les tres colles: Margeners de Guissona, Minyons de l’Arbós i Castellers de Castelldefels.

La sortida van ser quatre pilars de quatre, dos de Margeners i un de cadascuna de les altres colles.

En primera ronda Margeners va executar de manera impecable el tres de sis amb agulla, demostrant la seva tècnica i reservant el tres de set amb agulla per a la diada del diumenge a Mollerussa.

Els Minyons de l’Arbós, tot i disposar només d’un cordó i mig de protecció, van descarregar, el tres de set, gràcies a la col·laboració de les altres dues colles.Els Castellers de Castelldefels,que havien substituït a l’últim moment als de Santa Coloma, van viatjar amb pocs efectius,però van aconseguir descarregar el quatre de sis, tot i que treballant-lo molt.

En segona ronda, Margeners va mostrar al nombrós públic assistent la bellesa i complexitat d’un castell aixecat per sota, el tres de sis. Aquest és un dels castells que Margeners domina a la perfecció, tot i que normalment fan un pis més.

Minyons de l’Arbós, malgrat no disposar de la gent suficient, van voler tirar el quatre de set, que va ser molt tremolós i treballat per part dels membres de Margeners i de Castelldefels i que gràcies a l’esforç de tots van poder descarregar.

Per la seva banda Castellers de Castelldefels van fer el tres de sis, que des d’un inici va sortir bellugadís i que en contra del que semblava van poder descarregar, tot i que amb força patiment per part de tots.

En tercera ronda, Margeners va descarregar sense gaire esforç el quatre de sis, construcció que té consolidada i que ha aconseguit fer de vuit. Els de la Segarra, conscients de que són a l’inici de temporada i havent fet alguns canvis a tronc, van preferir, encertadament no arriscar.

Minyons de l’Arbós va acabar tercera ronda amb un cinc de sis treballadet i Castellers de Castelldefels amb un èpic tres amb agulla. L’actuació va finalitzar amb Dos pilars de cinc, un de Minyons de l’Arbós i un de Margeners de Guissona i dos pilars de quatre de castellers de Castelldefels. A destacar el gran paper del grup de gralles i tabals de Margeners de Guissona, que va haver de interpretar el toc de castells per a la seva colla i també en les actuacions dels Minyons de l’Arbós, ja que aquests no disposaven de gralles.

Va ser una bona actuació , que malgrat la tarda freda, va aconseguir aplegar als patis de la universitat un públic que va aplaudir, patir i entusiasmar-se amb les construccions que van poder viure en directe.

Margeners de Guissona: 3d6a, 3d6ps, 4d6, 2pd4, pd5

Minyons de l’Arbós: 3d7, 4d7, 5d6, 2pd4, pd5

Castellers de Castelldefels: 4d6, 3d6, 3d6a, 2p4

 

ACTUACIÓ DE FESTA MAJOR DE MOLLERUSSA

Mollerussa.- Com és ja tradicional, els Margeners de Guissona han actuat dins dels actes de la festa major de Mollerussa on han compartit plaça amb les altres dues colles de Ponent: Castellers de Lleida i Castellers de Solsona.

L’actuació, que ha tingut lloc a la plaça de l’ajuntament de Mollerussa, ha començat poc després de les 11 del matí i ho ha fet amb els tradicionals pilars d’entrada; dos pilars de quatre per part dels Margeners i dels de Lleida respectivament i un pilar de quatre dels de Solsona.

Els Margeners han obert la primera ronda executant un tres de set que no ha perdut les mides en cap moment i que s’ha mantingut molt sòlid i ferm, en la descarregada s’han pogut sentir crits “d’un pis més” per part d’alguns dels seus integrants. En segona ronda, han atacat el que ha sigut el primer tres de set amb agulla de la temporada, tot i que s'ha completat sense cap complicació, la descarregada del pilar ha fet treballar un pèl més als de la camisa marró. El quatre de set ha sigut el tercer castell elegit, on s’hi ha pogut veure alguna estrena en l’estructura.

Els Castellers de Lleida, tot i la caiguda del quatre de vuit de la setmana anterior, han pogut completar amb molta seguretat i solidesa tres castells de set: el cinc de set, el quatre de set i per finalitzar, el tres de set.

La colla de Solsona ha completat tres castells de gamma alta de sis: el tres de sis amb l’agulla, el tres de sis per sota i la torre de sis, els dos últims estrena de la temporada.

Tot i les poques camises grogues desplaçades, els de Solsona han fet una molt bona actuació.

Per finalitzar l’actuació, les tres colles han alçat els seus respectius pilars de comiat. Els de Guissona han realitzat un pilar de cinc al balcó on, amb l’ajuda d’una faixa, quatre dels pilaners han sigut aixecats per altres castellers fins al balcó de l'Ajuntament. Els de Lleida han finalitzat amb tres pilars de quatre i els de Solsona amb un pilar de cinc que ha sigut el primer de la temporada.

Amb aquesta actuació, els Margeners han completat per primer cop en aquesta temporada tres castells de set i l’estrena d’un castell de la gamma alta de set, el tres de set amb l’agulla. En la propera setmana, actuaran dins del marc de la festa major de Sant Climenç on tornaran a compartir plaça amb una de les colles de Ponent, els Castellers de Solsona.

Margeners de Guissona: 2p4, 3d7, 3d7a, 4d7, p5balcó

Castellers de Lleida: 2p4, 5d7, 4d7, 3d7, 3p4

Castellers de Solsona: p4ps, 3d6a, 3d6ps, 2d6, pd5

 

INFORMA: MARGENERS DE GUISSONA