Al 2008 el Museu de Guissona augmenta el nombre de visitants respecte l'any 2007

Un any més, el nombre de visitants del Museu de Guissona ha augmentat respecte l’any anterior fins als 11.046 visitants. D’ aquests visitants, 346 persones corresponent a visitants individuals i familiars, 9.972 persones a grups organitzats i 728 persones a grups escolars.

DIJOUS 05 FEBRER 2009

Un any més, el nombre de visitants del Museu de Guissona ha augmentat respecte l’any anterior fins als 11.046 visitants. D’ aquests visitants, 346 persones corresponent a visitants individuals i familiars, 9.972 persones a grups organitzats i 728 persones a grups escolars. Els mesos de major incidència de visitants han estat els de febrer a juny i el mes d’octubre. La procedència majoritària de visitants és catalana, però també s’ha comptabilitzat grups de l’Aragó, i alguns grups familiars procedents de la resta del territori espanyol, com Madrid, i també de França que s’allotjaven en cases de turisme rural de la Plana de Guissona.

Les activitats turístiques que ofereix el Museu de Guissona actualment són visites guiades al parc arqueològic de la ciutat romana de Iesso i visites guiades al nucli històric de Guissona. A més, ofereix visites didàctiques per al públic escolar adreçat a qualsevol nivell de primària i ESO. La sala permanent del Museu es troba en procés de trasllat cap a una nova ubicació, La Fassina (carrer del Tint, 2), lloc on es situarà el nou museu de Guissona. Aquest Museu hi ha la previsió d’inaugurar-lo durant el present any 2009. Augmentant d’aquesta manera l’espai expositiu i integrant-lo amb el jaciment arqueològic de la ciutat antiga de Iesso.

Des de l’any 2003 el nombre de visitants al Museu es consolida en la xifra d’11.000 visitants. Per aquest 2009 la intenció és superar aquest nombre de visitants, per això, a finals d’any es va iniciar una campanya de promoció dels dossiers didàctics de primària i ESO per tota la província de Lleida i s’està preparant una campanya de promoció del turisme de grups per cap de setmana, adreçada a associacions de tot Catalunya.

Laura Puig. MUSEU DE GUISSONA