ALERTA DEL DEPARTAMENT D'AGRICULTURA DE NOU FRAU AMB IMPACTE NEGATIU PEL MEDI AMBIENT

El Departament d'Agricultura informa que s’ha detectat un nou frau del comerç online, que consisteix en l’enviament de paquets petits amb llavors foranies. Aquesta tècnica es coneix com Brushing.

DIMARTS 22 SETEMBRE 2020

 

ALERTA #BRUSHINGLLAVORS!

 

El Departament d'Agricultura informa que s’ha detectat un nou frau del comerç online, que consisteix en l’enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització online per augmentar el posicionament de les

empreses en aquestes plataformes de venta. Aquesta tècnica es coneix com Brushing.
La Comissió Europea ha alertat que en alguns casos el que s’està enviant són llavors foranies per a sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, entre els quals cal destacar la possible introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l’entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.


Des de l'Ajuntament de Guissona demanem que si rebeu cap paquet amb llavors aconsellem que:

 

1. En cap cas se sembrin ni es llencin a les escombraries o al medi.
2. Ens feu arribar a l'Ajuntament els paquets que continguin llavors, per tal de poder realitzar una gestió segura i adequada del material.

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 

#brushingllavors