ANTON FERRET BAIG AMB L’OBRA TURISME INTERIOR, GUANYA EL 15È PREMI JORDI PÀMIAS

En aquesta edició s’ha fet un viatge poètic per les obres guanyadores al llarg d’aquests anys, un acte musicalitzat per Trio Festino Baroco.

DILLUNS 23 OCTUBRE 2023

El passat 10 d’octubre en la reunió del jurat format per Albert Turull, Josep Borrell, Àngels Marzo, Gemma Casamajó i Josep M. Nogueras,  es va escollir per majoria l’obra TURISME INTERIOR. Deu dies més tard, el passat dissabte, en un  acte commemoratiu dels 15 anys del premi, el president del Jurat, Albert Turull, acompanyat per l’alcalde de Guissona, Jaume Ars ha desvetllat al públic assistent que el guanyador de la quinzena edició del premi Jordi Pàmias  ha estat Anton Ferret i Baig. En aquesta edició s’ha fet un viatge poètic per les obres guanyadores al llarg d’aquests anys, un acte musicalitzat per Trio Festino Baroco.

Anton Ferret Baig nascut a Vilafranca del Penedès el  1968 és llicenciat en Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual. Ha escrit el llibre de sonets Perdent la por (Saldonar), premi Narcís Lunes i Boloix 2022. Prèviament, havia publicat alguns poemes a la revista literària #Branca i fa experiments de literatura digital a salnitre.com, alguns dels quals recollits a l’antologia internacional ELO 2. Col·labora regularment a L’Eco de Sitges i L’Eco de Ribes. Ferret, ha obtingut un premi de 2000€ i el seu llibre serà publicat el pròxim 2024 per Pagès Editors.

De l’obra guanyadora TURISME INTERIOR, el jurat n’ha valorat que es tracta d’un poemari d’alta qualitat que fa dialogar amb encert l’univers clàssic i la postmodernitat, amb una excel·lent arrencada i un bon tancament, tant del llibre com de cadascun dels poemes aconseguint mantenir sempre el nivell, el to i l’interès, de manera que es tracta d’un poemari unitari, corprenedor, fresc i de lectura fluida que podrà tenir un llarg recorregut en el marc de la poesia catalana contemporània.

En el mateix acte, Cristina Àlvarez i Roig, guanyadora de la catorzena edició del premi, ha presentat l’obra guanyadora SÍRIA SENSE FLORS, publicat per Pagès Editors.

 

Guissona, 23 d’octubre de 2023.